inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Muzee in Tokyo

0 ComentariiTokyo nu este doar capitala Japoniei (din 1868) ci si unul dintre cele mai mari, aglomerate si agitate orase din lume, cu o populatie de aproximativ 15 milioane de persoane. Este un oras viu, un centru de afaceri de prima importanta in Asia si un obiectiv cultural si turistic foarte apreciat de cunoscatori. Dar un oras atat de mare trebuie cunoscut pas cu pas, in timp, si cel mai simplu este sa incepeti cu districtele.


 


imagine tokyp


Akasaka, de exemplu, este un district high class, destinat in special mediului de afaceri, aici aflandu-se sediile a peste 4000 de companii, iar costurile in zona sunt pe masura, usturator de mari. In Akihabara veti gasi cel mai mare numar de magazine de electronice din lume, de la cele specializate si destinate cumparatorilor pretentiosi la cele de duzina, o mare parte a produselor fiind de import. In Asakusa cei fascinati de spiritualitatea si religia asiatica pot descoperi numeroase temple si pagode, in timp ce Ginza este destinatia perfecta pentru cei impatimiti de shopping, care vor avea sansa ca in nenumaratele magazine sa gaseasca produse diverse, de calitate si accesibile ca pret. Nici pasionatii de computere nu au fost uitati, acestia putand gasi in Ginza tot ce isi doreau. Pentru elitisti, exista Omotesando, bulevardul modei, "pazit" de magazine Armani, Jean-Paul Gaultier, Dior si nu numai. Dupa atatea cumparaturi cei care vor sa se distreze pot merge in Roppongi, locul unde viata de noapte este la nivel maxim in nenumarate cluburi si baruri. In partea de nord a orasului veti gasi Shibuya, un loc in care templele vechi si magazinele la moda se amesteca printre reclame stralucitoare, facand din Shibuya un Times Square al Japoniei.


 


Insa dincolo de agitatie si distractii, Tokyo este si un centru cultural impresionant, cu un numar ametitor de muzee, obiective turistice, galerii, cladiri vechi, de la arta japoneza clasica la arta contemporana, cu numeroase expozitii de arta nipona si internationala, amestecand ingenios creatiile trecutului cu cele futuriste. Pentru vizitarea lor ar fi bine sa va procurati asa numitul Grutt Pass, un permis care costa 2000 Yen si va permite accesul in 56 de obiective culturale din Tokyo, de la muzee si galerii de arta pana la gradina zoologica si aquarium.


 


Muzee in Tokyo


 


In zona centrala


 
idemitsy    

Muzeul de Arta Idemitsu : inaugurat in 1966. Aici veti gasi lucrarile adunate in peste 70 de ani de renumitul colectionar Sazo Idemitsu, fondator al Idemitsu Kosan Co., Ltd. In afara spatiilor expozitionale, muzeul are si un loc special unde va puteti relaxa, inconjurati de lucrari de arta orientala, o experienta unica.


 


Muzeul Mitsuo Aida : muzeu dedicat personalitatii poetului si caligrafului Mitsuo Aida, prezentand circa 80 de lucrari originale ale acestuia, o ocazie aparte de a descoperi farmecul caligrafiei nipone clasice. Mitsuo Aida este si astazi considerat unul dintre cei mai talentati scriitori japonezi, creatia sa fiind remarcabila datorita cautarii neincetate a perfectiunii.


 

Muzeul de Arta Bridgestone : cu o bogata colectie de arta europeana moderna, cu accentul pus pe curentul impresionist, muzeul are si numeroase piese de arta japoneza din perioada Meiji, influentata de curentele occidentale. Muzeul a fost deschis in 1952, gazduind la inceput colectia lui Shojiro Ishibashi, fondator al The Bridgestone Co..In expozitia permanenta puteti admira circa 130 de lucrari, unele realizate de artisti precum Renoir, Cezanne si Picasso.

       bridgestone


 

Muzeul Okura Shukokan : primul muzeu privat deschis in Japonia, fondat de Kihachiro Okura, cu peste 2000 de opere de arta in colectiile sale, de la opere clasice japoneze si orientale, multe de patrimoniu, la arta moderna. Arhitectura aparte a cladirii pune minunat in valoare piesele expuse.

     okura


 


Muzeul de Arta Otani : deschis in 1991 la etajul 6 al noii cladiri New Otani Garden Court building. Aici se gaseste o vasta colectie de pictura franceza de secol XIX - XX, in special lucrari ale artistilor din Ecole de Paris, precum si un numar impresionant de compozitii picturale nipone, semnate de artisti renumiti ca Yokoyama Taikan, Hayami Gyoshu, Takeuchi Seiho. Tot aici veti gasi si una dintre cele mai bune colectii de picturi Ukiyo-e.


 
figura din ceara   

Muzeul Figurilor de Ceara Tokyo Tower : unul dintre cele mai bune muzee ale figurilor de ceara din lume, la nivelul celebrului Madame Tussaud sau al muzeului similar din St Petersburg. Cele peste 100 de exponate sunt uimitor de reale, de la oameni obisnuiti la personalitati istorice si colectia de vedete rock, cea mai impunatoare din lume.


 


Muzeul Stiintei : majoritatea exponatelor sunt interactive, putand astfel sa descoperiti cum functioneaza diversele mecanisme si inventii, expozitiile fiind schimbate surprinzator de des.


 


Muzeul de Arta Yamatane : a fost inaugurat in 1966, fiind un muzeu specializat in art moderna japoneza, in special pictura. Perioada cuprinsa intre epoca Meiji (1868 - 1912) si cea contemporana este prezentata intr-o vasta expozitie, cu lucrari alese din colectia de peste 1800 de tablouri.


 
takagi     

Muzeul Bonsailor Takagi : primul muzeu dedicat bonsai-lor, veti gasi aici atat micii si delicatii copaci atat de japonezi, cat si ghivece mai mari si mai mici, multe dintre ele minunat decorate. O vizita aici va va lua ceva timp, pentru a aprecia aceasta arta.


 

Centrul de Cultura Fotografica din Tokyo (Tokyo Shashin Bunka-kan) : situat intr-o zona centrala, unde puteti ajunge usor cu metroul, cladirea impresioneaza prin eleganta si design. In interior veti gasi o galerie de arta fotografica, Gallery M Salon, unde expun periodic artisti niponi si straini, astfel de manifestari fiind foarte apreciate. O alta galerie este STAGE, unde se organizeaza expozitii de fotografii realizate de tineri artisti japonezi, care isi pot promova astfel creatiile mai usor.

       sogetsu


 


In Ueno, Asakusa


 
edo tokyo    

Muzeul Edo-Tokyo : deschis in martie 1993, Edo-Tokyo este cel mai potrivit loc pentru iubitorii artei, care vor sa faca o calatorie in trecut, pentru a descoperi cultura si istoria vechiului oras, dar si pentru a anticipa cum va evolua acesta in viitor. In afara pieselor, documentelor si obiectelor istorice, veti gasi aici un numar impresionant de machete, care recreeaza diverse zone ale orasului, in anumite epoci istorice, totul foarte detaliat si precis.


 


Muzeele Yayoi si Takehisa Yumeji : cele doua muzee au colectii reprezentative de arta nipona din perioada Taisho (1912 - 1926), intre care si o selectie de ilustratii pentru carti si reviste pentru copii. O alta colectie importanta este cea a lucrarilor pictorului Yumeji Takehisa, un important reprezentant al modernismul japonez la jumatatea secolului trecut.


 

Muzeul de Arta Contemporana : in expozitia permanenta a muzeului sunt prezentate o parte din cele peste 3800 de opere de arta din colectii, o imagine descriptiva a istoriei artei postbelice, cu un firesc accent pe arta nipona.

      gendai


 


Muzeul Metropolitan de Arta din Tokyo : fondat in 1926, a gazduit de-a lungul timpului numeroase expozitii de arta japoneza, avand in colectiile sale un numar imens de lucrari, de la pictura si sculptura la arte decorative, caligrafie si accesorii. Cladirea a fost renovata integral in 1975, aici organizandu-se ulterior si expozitii de arta contemporana, seminarii si ateliere.


 


Muzeul Basho : unul dintre muzeele japoneze dedicate lui Basho, considerat de multi cel mai important poet clasic din istoria nipona, celebru pentru minunatele sale haiku. Un muzeu care trebuie vizitat pentru a descoperi opera si personalitatea unui mare poet.


 


In Oku-Tama


 
ome     

Muzeul Ome Kimono  : kimonoul este de secole nu doar o complicata si frumoasa piesa vestimentara, ci si un simbol al unei milenare traditii culturale, raspandita ulterior in intreaga lume. Muzeul Ome Kimono este unul dintre putinele muzee de gen din lume, avand in colectia sa kimonouri din colectia Familiei Imperiale.


 

Muzeul Ornamentelor Traditionale Japoneze Sawanoi : varietatea exponatelor prezentate in acest muzeu este surprinzatoare : piepteni, ace de par, casete, kimonouri, accesorii, in total peste 4000 de obiecte, multe dintre ele opere de arta. Exponatele sunt prezentate cronologic, in sali inteligent si elegant amenajate.

     31 sawa


 


In Shibuya, Setagaya


 


Muzeul Memorial Taro Okamoto : acest muzeu memorial a fost pret de aproape cinci decenii locuinta si atelierul pictorului Taro Okamoto, unde acesta a stat pana la sfarsitul vietii. Aici si-a realizat picturile, a scris, a sculptat, aici si-a primit admiratorii si prietenii, iar muzeul a pastrat atmosfera din trecut, fiind unul dintre cele mai populare din Tokyo.


Ukiyo-e Ota Memorial Museum of Art : este locul unde veti gasi cea mai impresionanta colectie de pictura ukiyo-e, cu peste 12.000 de piese in depozit. Lunar se organizeaza expozitii, pe diverse teme, cu 80 pana la 100 de compozitii.


 


Muzeul de Arta Toguri : unul dintre putinele muzee japoneze specializate in ceramica si olarit, cu peste 7000 de obiecte in colectie, incluzand ceramica din China si Corea.


 
mingei    

Muzeul de Arta Japoneza Populara (Nihon Mingeikan) : arta populara japoneza ofera numeroase exemple de creatii deosebite, iar muzeul dedicat acestora, gazduit intr-o frumoasa cladire terminata in 1936 are peste 170.000 de piese, opera artistilor anonimi niponi, multe vechi de secole. Materialele folosite sunt variate, de la ceramica, textile si metal la obiecte din bambus si piatra, pictura, sculptura, sticla, papusi si multe altele.


 
hase    

Muzeul de Arta Hasegawa Machiko : pentru pasionatii de benzi desenate japoneze, numele de Machiko Hasegawa, creatoarea seriei Sazae-san, este deja familiar. Acesta a fost si primul director al acestui muzeu, fondat pe 3 noiembrie 1985. In afara de a expune desene originale, papusi din lut si picturi semnate Machiko Hasegawa, muzeul are in colectii si numeroase opere de arta colectionate de artista impreuna cu sora sa, Mariko, actualul director al institutiei.


 


Muzeul de Arta Shoto : in afara celor cinci expozitii speciale din fiecare an, aici se organizeaza conferinte, cursuri de arta si evaluari. Cladirea muzeului este o adevarata opera de arta arhitecturala.


 

Muzeul Metropolitan de Fotografie din Tokyo : cel mai important muzeu japonez dedicat exclusiv arte fotografice din tara, avand in colectiile sale peste 17.000 de opere, realizate de artisti japonezi si straini.

     metro tokyo


 


 


In Shinjuku


 


Muzeul de Arta Seiji Togo : inaugurat in 1976, la inceput a prezentat in principal lucrarile lui Seiji Togo, dar astazi puteti admira aici si alte capodopere ale picturii universale, intre care o impresionanta colectie de pictura impresionista franceza.


 


Muzeul Sabiilor Japoneze : faimoasele katana isi gasesc aici cel mai bun spatiu de expunere pentru cei care sunt pasionati de istoria acestor arme, curatorii prezentand atat un numar impresionant de sabii, teci si armuri, dar si un istoric al folosirii armei si rolului jucat de aceasta in cultura nipona.


 


In Shinagawa


 
eien     

Muzeul Metropolitan de Arta Teien : cladirea a fost terminata in 1933, fiind inconjurata de un imens parc, cu o gradina japoneza atent ingrijita. Decoratiunile interioare sunt realizate de catre Henri Rapin, in stil Art Deco.


 


Muzeul de Arta Contemporana Hara : institutie specializata pe arta contemporana, cu o vasta colectie de lucrari, de la maestrii reprezentand principalele curente artistice la noile nume ale lumii artistice din Japonia, SUA, Europa, America centrala si de sud, Asia.


 


Muzee nationale


 
wester art    

Muzeul National de Arta Occidentala : unul dintre cele mai bune muzee de arta occidentala din Asia, cu o colectie apreciabila si admirata in intreaga lume. Aici puteti admira, intre multe alte capodopere, lucrarea lui Monet "Nuferii".


 


Muzeul National din Tokyo : cu cele peste 90.000 de opere de arta si piese arheologice, colectiile muzeului ofera o imagine complexa a istoriei si culturii Asiei, accentul punandu-se firesc pe Japonia.


 
geidai    

Universitatea Nationala de Arta si Muzica : Inca de la infiintare, in 1887, aici s-au adunat lucrari de arta variate, alcatuindu-se in final o colectie de peste 45.000 de piese.


 


Muzeul National de Arta Moderna din Tokyo : inaugurat in 1952, a fost primul muzeu national al Japoniei. Ulterior aici au fost deschise si Galeria de Mestesuguri si Centrul National de Film. Cele trei institutii organizeaza si gazduiesc o gama larga de activitati, de la expozitii la seminarii si prezentari de film.


 


Centrul National de Film : este o institutie nationala, afiliata Federatiei Internationale a Arhivelor Filmului, dedicata colectionarii, restaurarii si pastrarii peliculelor cinematografice.


 


Foto : tcvb.or.jp


 


www.artline.ro


 


August 2007


:

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Va recomandam
Cum si au primit numele cateva mari curente artistice
Cum si-au primit numele cateva mari curente artistice

Art Nouveau Artisti reprezentativi : Gustav Klimt, Alphons Mucha, Jan Preisler, Jan Toorop Curent artistic important in Europa si Statele Unite (1890-1905), “Art Nouveau” a dorit sa fie o ...

Franz Marc si caii sai albastri
Franz Marc si caii sai albastri

Unul dintre artistii esentiali pentru a intelege expresionismul german de la inceputul veacului trecut, membru fondator al gruparii “ Der Blaue Reiter/Calaretul albastru ” si prieten ...

Filmul Napoleon regizat de Abel Gance a fost restaurat integral
Filmul “Napoleon” regizat de Abel Gance a fost restaurat integral

Considerat una dintre cele mai importante productii din istoria filmului mut si capodopera regizorului Abel Gance, “ Napoleon ” a fost inca de la lansarea din 1927 o provocare atat pentru ...

Un desen de Leonardo da Vinci ar putea fi vandut cu 12 milioane de lire sterline
Un desen de Leonardo da Vinci ar putea fi vandut cu 12 milioane de lire sterline

Christie’s va scoate la vanzare o raritate absoluta, un desen de Leonardo da Vinci, care va putea fi cumparat in cadrul licitatiei organizate pe 8 iulie la Londra. Unul din cele doar cateva ...

Cinci portrete pictate de Vincent van Gogh
Cinci portrete pictate de Vincent van Gogh

Zecile de autoportrete ale artistului continua sa fascineze si astazi prin forta expresiei, paleta si maniera, construind din 1886 (de cand dateaza cea mai veche lucrare de gen) si pana in anul mortii ...

Sticla de Murano arta mestesug traditie venetiana
Sticla de Murano - arta, mestesug, traditie venetiana

Murano, insula situata la 2 km de tarm in laguna venetiana, incanta prin farmecul cladirilor vechi si liniste. Aici s-a dezvoltat inaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenita celebra in ...

Stiati caA Taiwan
Stiati ca? Taiwan

1. Taiwan este o destinatie turistica tot mai populara. Si nu este de mirare. Are peste 1500 de kilometri de coasta, unele dintre cele mai frumoase si bine intretinute plaje din lume - si potrivit ...

Dan Puric lanseaza cartea "Fii demn !"

5 noiembrie 2011, orele 19.00, la Teatrul de pe Lipscani - sala Rapsodia (din str. Lipscani nr 53) actorul și regizorul Dan Puric prezinta cea mai noua carte pe care a scris-o, “Fii ...

Boras orasul sculpturilor
Boras, orasul sculpturilor

Prin traditie, Boras reprezinta un epicentru suedez al industriei textile si afacerilor cu mandate postale. Doar in ultimii ani latura sa culturala a capatat proportii ce concorda cu background-ul ...

Arhitecti romani Ion Mincu
Arhitecti romani. Ion Mincu.

Ion Mincu s-a nascut pe 20 decembrie 1852 la Focsani . Arhitect, profesor si deputat roman. Profesor la Scoala de Arhitectura din Bucuresti si intemeietor totodata al Scolii Nationale de ...

Ludwig van Beethoven biografie
Ludwig van Beethoven - biografie

Familia compozitorului era originara din Brabant, Belgia, tatal fiind muzician la Curtea din Bonn. Mama viitorului compozitor era o femeie blanda si retrasa, cunoscuta pentru bunatatea ei; ...

Craciunul in Franta

In Ajunul Craciunului copiii isi lasa pantofii langa soba pentru ca Pere Noel sa le puna in ei darurile. Bradul de Craciun este impodobit noaptea, pentru ca in dimineata de Craciun copiii sa gaseasca ...

Cele mai cunoscute 10 castele medievale
Cele mai cunoscute 10 castele medievale

10. Castelul Harlech - Tara Galilor Construit in secolul XIII de catre Regele Edward al Angliei, in regiunea Gwynedd, ca parte a lantului de fortarete ce ar fi trebuit sa respinga atacurile ...

Traditii culturale spaniole
Traditii culturale spaniole

Cultura spaniola este un amestec de traditii si influente diverse, de la cele latine si iberice, la catolicismul romano-catolic sau universul islamic maur, o lume eclectica de ...

Universul picturii Pictori celebri si semnaturile lor
Universul picturii. Pictori celebri si semnaturile lor.

Semnaturile artistilor au fascinat intotdeauna, de la cele simple la cele foarte complicate, simbolice, reprezentative pentru ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Cum si-au primit numele cateva mari curente artistice Cum si-au primit numele cateva mari curente artistice
Art Nouveau Artisti reprezentativi : Gustav Klimt, Alphons Mucha, Jan Preisler, Jan Toorop Curent artistic important in Europa si Statele Unite (1890-1905), “Art Nouveau” a ...
Alte recomandari:
Franz Marc si caii sai albastri Filmul “Napoleon” regizat de Abel Gance a fost restaurat integral Un desen de Leonardo da Vinci ar putea fi vandut cu 12 milioane de lire sterline Cinci portrete pictate de Vincent van Gogh + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Donnie Yen va juca in John Wick 4
Donnie Yen va juca in “John Wick 4” Cunoscut publicului occidental mai ales datorita rolului razboinicului orb Chirrut Imwe din filmul “Rogue One” sau ca Xiang in “XXX: ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Kim Jiyeong nascuta in 1982 de Cho Nam Joo
Kim Jiyeong, nascuta in 1982 de Cho Nam-Joo Un bestseller in Coreea de Sud, dar si in Japonia sau Statele Unite ale Americii Publicat in 2016 si devenit in doar cativa ani un veritabil fenomen ......
+ alte recomandari: Carte Artline