inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Ce putem citi in luna august

0 Comentarii


1. Povesti cu talc despre Bucuresti si casele, bisericile, targurile, strazile lui de Cezara Mucenic

Un nou titlu atragator din colectia Planeta Bucuresti, esentiala cand vine vorba de istoria, identitatea si trecutul (dar si viitorul) orasului, aceasta colectie de “povesti cu talc” foloseste din plin arhivele, intesate de documente prea putin cunoscute publicului larg, unde se gasesc vieti, destine, colectii si intamplari pe care altfel timpul le-ar fi redus la nimic.

Este uneori greu sa spui povestea unei anumite strazi, mai ales daca deceniile si demolarile au spulberat-o sau au schimbat-o pentru totdeauna, astfel incat nici macar cei care au trait acolo nu ar mai putea sa o recunoasca. Un volum cu istorii vii, extrase din arhive, alaturi de amintiri, case cu minunate arhitecturi, strazi cu familii, locuinte si un Bucuresti mult mai complex decat ar parea astazi, cand nu putine locuri si-au pierdut farmecul parca definitiv.





2. Acolo unde canta racii de Delia Owens

Un bestseller international a carui ecranizare va intra in curand pe marile ecrane

In Barkley Cove, undeva pe coasta Carolinei de Nord, povestea despre Fata Mlastinii ar parea pentru turisti doar un mit local, dar cei de aici stiu ca este cum nu se poate mai adevarata. Aceasta Fata a Mlastinii chiar exista, este Kya Clark, retrasa si obisnuita sa isi duca viata in singuratate in adancimile sumbre ale mlastinilor, impacata cu sine, cunoscand mai bine vremea, natura si animalele decat lumea oamenilor. Este una din acele fiinte salbatice, de o frumusete simpla si expresiva, care va atrage in curand atentia altora.

Ar fi o viata noua pentru Kya, o schimbare radicala, insa ruptura de lumea pe care o cunoaste se va face in circumstante neasteptate, iar finalul ar putea fi unul tragic.









3. Fiica macelarului de Ianiv Iczkovits

Roman plin de farmec in care se regasesc mai multe povesti ce alcatuiesc o fresca in care traditia, istoria si fantezia se intalnesc pe fundalul Imperiului Rus, aceasta poveste moderna a fost deja intampinata cu premii, cronici entuziaste, fiind tradusa mai multe tari. Cu trimiteri la literatura idis si la cea rusa, numeroase personaje fabuloase, intamplari adesea la lmita credibilului si un spatiu vast, al Rusiei veacului al XIX-lea, care se indreapta spre schimbari colosale, este o saga in care un anonim devine personaj principal mai mult din intamplare, printr-o disparitie misterioasa si norocoasa. Numai ca pe urmele sale pleaca altcineva, startul unei calatorii intr-un imperiu ce pare adesea desprins dintr-un vis, nu intotdeauna unul frumos.








4. Istoria lecturii de Alberto Manguel

Amplu studiu ideal pentru oricine iubeste cartile si se simte mai bine ca oriunde atunci cand este inconjurat de rafturile bibliotecilor, aceasta “Istorie a lecturii” nu este o lucrare plicticoasa si intesata de trimiteri sau citate. Dimpotriva. Veritabil roman al lecturii de la inceputurile sale pana in zilele noastre, intesate de anecdote si intamplari, fragmente de biografii si surprinzatoare revelatii, este la final o carte vie, pasionanta si care se citeste intr-o calatorie de la tablitele de lut pana la ecranul unui e-reader.

Ce erau cluburile de lectura si cum au evoluat? Cat de importanta a fost aparitia tiparului? Cum au schimbat primele carti istoria lumii? De ce odinioara se citea cu voce tare? Cum s-au format masele de cititorii si cum s-a adaptat industria cartii? Sunt doar cateva dintre temele-intrebari, care primesc de fiecare data raspunsuri clare, documentate si mai ales interesante.





5. Spiritualul in arta de Wassily Kandinsky

Lucrare de referinta pentru istoria artei in secolul XX, in egala masura sinteza teoretica a felului in care acest straniu si original artist isi vedea creatia si marturie, adesea surprinzator de emotiva, a fost pentru Kandinsky o lunga confesiune si incercare de teoretizare. Dincolo de lucrarile sale atat de diferite de ce se facuse pana atunci, si totusi incantatoare, rebele, fascinante, artistul incerca sa treaca de limitele pe care le simtea ca sufocante si sa cuprinda, intr-o superba si nebuneasca explozie a gandirii, toate domeniile cunoasterii.










6. Cel mai fericit om de pe pamant de Eddie Jaku

Un volum de amintiri publicat atunci cand autorul, un supravietuitor al lagarelor naziste, a devenit cententar, cu un titlu ce poate parea neobisnuit pentru cineva care a cunoscut ororile de la Buchenwald si Auschwitz, “Cel mai fericit om de pe pamant” este cartea unui om care a promis, odata liber, sa zambeasca. Sa zambeasca in fiecare zi din restul vietii sale. Nascut in Germania, Abraham Jakubowicz a trecut prin lagare, a fost unul dintre supravietuitorii unui “mars al mortii”, si ulterior s-a mutat din 1950 in Australia, unde a trait pana la varsta de 101 ani.

Memoriile sale sunt o retraire a dramei si a bucuriei de a trai, dar si un omagiu adus celor pe care i-a pierdut, cunoscuti si necunoscuti deopotriva.







7. Femei pe rug de Kiran Millwood Hargrave

Roman istoric ce se transforma intr-o terifianta distopie, ce aduce teroarea intr-o comunitare deja incercata de tragedii, “Femei pe rug” este o calatorie intr-un trecut misterios, care inspaimanta chiar daca ar fi doar o simpla fictiune. Dupa ce la inceputul veacului al XVII-lea barbatii de pe insula norvegiana Finnmak pier intr-o cumplita furtuna, atunci cand (asa cum faceau de generatii) erau plecati la pescuit, femeile trebuie sa conduca intreaga comunitate ramasa. Si o fac surprinzator de bine, invatand sa supravietuiasca si sa isi duca mai departe viata de zi cu zi.

Pana atunci cand li se alatura temutul Absalom Cornet, care a venit aici alaturi de sotia lui pentru a pune ordine in totul si a le face pe femeile de pe insula, acum libere, sa se supuna din nou vechilor reguli. Iar unde este prea multa libertatea Absalom vede nimic mai putin decat un cuib de vrajitoare, ce trebuie distrus prin orice mijloace, oricat de crude.





8. Arta subtila de nepasarii. Jurnal de Mark Manson


Ludic si direct, amuzant si provocator, controversat si aparent serios, Mark Manson a devenit un autor de bestselleruri diferite, care acum revine cu un fel de Jurnal, in maniera sa, impartit in sectiuni care trimit la subiectele din celebra sa carte, Arta subtila a nepasarii.

Poate fi rasfoit ca o completare, daca i-ai citit deja cartile. Ca o introducere intr-un fel de a fi si de a gandi putin diferit, dar ireverentios, o maniera de a primi si privi toate provocarile vietii. Ca un manual insotit de ilustratii care sa te ajute sa suporti totul, sa gasesti solutii si (mai ales) sa zambesti cat mai des. Chiar si in momentele cele mai dificile.
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Va recomandam
The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec Now and Then
The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”

“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu “ ...

Il Porcellino una dintre cele mai populare atractii ale Florentei
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei

O realista si impresionanta statuie din bronz infatisand un mistret, cu blana aspra, colti mari si botul deschis, Il Porcellino este una dintre atractiile orasului Florenta, si poate fi vazut in ...

Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse
Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse

Scriitorul norvegian Jon Fosse (in varsta de 64 de ani) este castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura 2023, opera sa cuprinzand piese de teatru, poezie, eseistica, romane, dar si carti pentru ...

Bruce Springsteen a lansat o noua piesa Addicted to Romance care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului She Came to Me
Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me”

Bruce Springsteen a lansat astazi un nou cantec, “ Addicted to Romance ”, o piesa noua compusa pentru coloana sonora a peliculei “ She Came to Me ”, o comedie romantica ...

Pieptenele pentru mustata care i a apartinut lui Freddie Mercury s a vandut cu peste 150 000 de lire
Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire

Un mic pieptene din argint pentru mustata, un produs Tiffany & Co., a fost una dintre marile surprize in cadrul licitatiilor dedicate regretatului Freddie Mercury, dupa ce un colectionar a platit ...

Scurta incursiune in istoria filmului
Scurta incursiune in istoria filmului

Sursa foto: wikipedia.org Se poate afirma, fara nicio indoiala, ca pana la aparitia filmului, lumea nu descoperise inca sensul modern al cuvantului divertisment . Noua era tehnologica deschisa ...

Sticla de Murano arta mestesug traditie venetiana
Sticla de Murano - arta, mestesug, traditie venetiana

Murano, insula situata la 2 km de tarm in laguna venetiana, incanta prin farmecul cladirilor vechi si liniste. Aici s-a dezvoltat inaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenita celebra in ...

Cinci filme despre pictori celebri
Cinci filme despre pictori celebri

1. Lust For Life (1956) Un film destinat de la bun inceput sa devina un clasic, fie doar pentru cei doi mari actori care domina fiecare clipa: Kirk Douglas in rolul lui Vincent van Gogh si un ...

Stiati caA Taiwan
Stiati ca? Taiwan

1. Taiwan este o destinatie turistica tot mai populara. Si nu este de mirare. Are peste 1500 de kilometri de coasta, unele dintre cele mai frumoase si bine intretinute plaje din lume - si potrivit ...

Arhitecti romani Ion Mincu
Arhitecti romani. Ion Mincu.

Ion Mincu s-a nascut pe 20 decembrie 1852 la Focsani . Arhitect, profesor si deputat roman. Profesor la Scoala de Arhitectura din Bucuresti si intemeietor totodata al Scolii Nationale de ...

Ludwig van Beethoven biografie
Ludwig van Beethoven - biografie

Familia compozitorului era originara din Brabant, Belgia, tatal fiind muzician la Curtea din Bonn. Mama viitorului compozitor era o femeie blanda si retrasa, cunoscuta pentru bunatatea ei; ...

Craciunul in Franta

In Ajunul Craciunului copiii isi lasa pantofii langa soba pentru ca Pere Noel sa le puna in ei darurile. Bradul de Craciun este impodobit noaptea, pentru ca in dimineata de Craciun copiii sa gaseasca ...

Cele mai cunoscute 10 castele medievale
Cele mai cunoscute 10 castele medievale

10. Castelul Harlech - Tara Galilor Construit in secolul XIII de catre Regele Edward al Angliei, in regiunea Gwynedd, ca parte a lantului de fortarete ce ar fi trebuit sa respinga atacurile ...

Universitatea Banatului din Timisoara

Adresa: Calea Martirilor nr. 1 Telefon: 40256- 16 20 32; 16 20 39 Specializari: Protectia mediului Stiinte economice Relatii publice Comunicare si relatii publice ...

Universul picturii Pictori celebri si semnaturile lor
Universul picturii. Pictori celebri si semnaturile lor.

Semnaturile artistilor au fascinat intotdeauna, de la cele simple la cele foarte complicate, simbolice, reprezentative pentru ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline