inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Teze unice pentru clasele a VII-a si a VIII-a

5 Comentarii

Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a sustin in acest an scolar ( 2007-2008)  teze cu subiect unic, ce vor inlocui Testele nationale. Tezele vor fi evaluate in centre speciale, iar fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin elevii.

Din 30 noiembrie 2007 se sutin tezele cu subiect unic.


Disciplinele la care se sustin teze in clasa a VII-a sunt limba si literatura romana, matematica, respectiv limba si literatura materna.


Elevii de clasa a VIII-a sustin teze  la limba si literatura romana, matematica si geografie sau istorie, la alegere.
Lucrarile vor fi evaluate de doi profesori, iar elevii nemultumiti de rezultatele corecturii vor putea depune contestatie pentru nota primita.


 


 In 5 zile dupa afisarea notelor, profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, lucrarile si notele obtinute.


 


Ministerul Educatiei a publicat ordinul de ministru care aproba Metodologia de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a in anul scolar 2007-2008. Acest tip de evaluare inlocuieste Testele Nationale si are regim de teze semestriale.


Teza unica: timp de lucru doua ore


Subiectele tezelor sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei.


 


In situatii speciale, motivate, elevii sustin teza cu subiect unic la care au absentat, in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie.


Pentru semestrul al II-lea, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din lunile mai - iunie. 


Calendarul tezelor


In semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a si a VIII-a, este urmatorul:


 -  30 noiembrie 2007 - limba si literatura materna,


  - 5 decembrie 2007 - matematica,


 - 11 decembrie 2007 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a),


 - 14 decembrie 2007 - limba si literatura romana


 - 11 ianuarie 2008 - depunerea contestatiilor. 


 


In semestrul II sunt programate urmatoarele teze:


 - 6 mai 2008 - limba si literatura materna,


 - 9 mai 2008 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a),


 - 13 mai 2008 - limba si literatura romana


 - 16 mai 2008 - matematica


 - pe 29 mai 2008 pot fi depuse contestatii  


 


Potrivit Ministerului Educatiei, fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare si notare vor fi postate pe site-ul MECT, dupa desfasurarea tezelor cu subiect unic. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile.


Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare. Nota finala se stabileste prin media aritmetica a notelor acordate de fiecare profesor evaluator.


Fractiunile de punct rezultate din impartire se rotunjesc la nota imediat superioara, daca sunt cuprinse in intervalul 0,50 - 0,99, sau se anuleaza, daca sunt cuprinse in intervalul 0,01 - 0,49.


Metodologia prevede si existenta unui interval de 5 zile dupa afisarea notelor, in care profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, lucrarile si notele obtinute. In urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant.


Profesorul care preda la clasa raspunde, in aceasta perioada, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.


In fiecare judet/sector se constituie cate un centru de contestatii, in care se reevalueaza, pentru fiecare disciplina, tezele ale caror note initiale au fost contestate. Reevaluarea tezelor se desfasoara pe o perioada de doua zile de la data depunerii contestatiilor, conform calendarului.


In situatia in care intre nota initiala a comisiei din centrul de evaluare si nota comisiei din centrul de contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte, nota finala a tezei reevaluate este cea acordata de comisia din centrul de contestatii. 


Nota 1 si trei puncte la purtare, scazute, pentru cei care incearca sa copieze


Elevii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii tezelor sau comitand alte fapte menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, primesc nota 1 la teza respectiva.


Elevii care, in perioada de analiza a tezelor, modifica sau completeaza continutul acestora, primesc nota 1 la teza respectiva, iar nota la purtare se scade cu 3 puncte.


Profesorii care, in perioada de teze, furnizeaza raspunsuri, falsifica lucrari sau savarsesc orice alte fapte care impiedica desfasurarea in conditii normale a tezelor si aduc prejudicii imaginii invatamantului sunt sanctionate disciplinar. Dupa caz, se procedeaza si la sesizarea organelor de urmarire penala.


 


Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Educatiei


Voteaza


Pe acelasi subiect: matematica | literatura romana
Comentarii 5 comentarii
No name

Deci in primul rand eu am sustinut in clasa a 7-a teze nationale si am copiat in "prostie" cum se spune cred ca un coleg care era cel mai slab la romana chiulea de la ore si numai note proaste 7,50 a luat si a spus ca partea de gramatica si de literatura a copiato de la o colega si numai compunerea a facuto cat de cat de la el!

29 Martie 2010 reply
0
Ilona

Niciodata n-o sa se aplice cinstit, peste tot, aceste masuri cu care sunt amenintati elevii..... acum are loc intr-un procent atat de mic incat nu se schimba nimic la nivel macro iar cei sanctionati sunt, pana la urma, nedreptatiti...:((

06 Ianuarie 2010 reply
0
fara nume

naspa naspa de tot :(

08 Decembrie 2009 reply
0
EU

Nota 1 si trei puncte la purtare, scazute, pentru cei care incearca sa copieze :)) ce gluma buna =)) se copiza de numa si nu se face nimica si la bac si la toate.... Romania se duce de.....

28 Iulie 2009 reply
0
fany

nu a-ti actualizat ? de ce? pacat

27 Mai 2009 reply
0
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Un film despre Amy Winehouse ar putea sa fie lansat in 2021
Un film despre Amy Winehouse ar putea sa fie lansat in 2021

Fanii lui Amy Winehouse vor putea vedea in curand un film biografic despre regretata artista, care spre deosebire de documentarul ” Amy ” (regizat de Asif Kapadia si premiat cu Oscar) ar ...

Little Richard va avea o statuie in fata casei sale
Little Richard va avea o statuie in fata casei sale

Regretatul muzician va avea in curand o statuie in fata casei in care a copilarit, si potrivit USA Today proiectul ar trebui sa fie gata pana pe data de 5 decembrie, ziua de nastere a lui Little ...

Un jurnal parizian al lui Jim Morrison va fi scos in curand la licitatie
Un jurnal parizian al lui Jim Morrison va fi scos in curand la licitatie

Fanii lui Jim Morrison vor putea sa adauge colectiei o piesa unica, asa numitul Paris Journal , o agenda cu insemnari si poeme scrise de carismaticul artist in perioada petrecuta in capitala franceza ...

Bob Dylan va lansa in aceasta vara un nou album
Bob Dylan va lansa in aceasta vara un nou album

Noul album al celebrului muzician va fi lansat pe 19 iunie 2020 si este primul disc pe care se gasesc piese originale din ultimii opt ani. Purtand titlul “ Rough and Rowdy Ways ”, albumul ...

Chitara folosita de Kurt Cobain in concertul MTV Unplugged va fi scoasa la licitatie
Chitara folosita de Kurt Cobain in concertul MTV Unplugged va fi scoasa la licitatie

Chitara Martin D-18E la care a cantat Cobain in concertul din 1993 este poate cea mai interesanta piesa din cadrul licitatiei Music Icons, organizate de Julien’s Auctions pe 19-20 iunie 2020, in ...

CantaCuzino Frequencies primul festival cultural de muzica electronica din Romania
CantaCuzino Frequencies - primul festival cultural de muzica electronica din Romania

Astazi, 28 august, la Busteni , debuteaza primul festival cultural de muzica electronica din Romania, CantaCuzino Frequencies . Festivalul electronico-cultural se va desfasura in perioada 28 - 30 ...

Insula Eternei Primaveri expozitie de pictura la Biblioteca Nationala a Romaniei
Insula Eternei Primaveri – expozitie de pictura la Biblioteca Nationala a Romaniei

Marti, 17 iunie, de la ora 19.00, la Biblioteca Nationala a Romaniei (B-dul Unirii nr. 22, spatiul expozitional Symposium – parter) va avea loc vernisajul expozitiei de pictura Insula ...

Dubla expozitie la Gradina Botanica din Iasi
Dubla expozitie la Gradina Botanica din Iasi

Sambata, 13 februarie 2016 , de la ora 11:00, la Gradina Botanica Iasi va avea loc vernisajul editiei a V-a a expozitiei "Inima", curatoriata de artistul plastic Ionela Mihuleac. In acelasi ...

Papusile ocupa strazile din Craiova in perioada 25 august 1 septembrie
Papusile ocupa strazile din Craiova in perioada 25 august - 1 septembrie

Cea de-a II-a editie a Festivalului ”Papusile ocupa strada” (Puppets occupy street) va aduce in luna august, in centrul istoric si in cartierele craiovene, peste 100 de evenimente, 65 de ...

Festivalul Timisoara Muzicala la editia a 37 a
Festivalul Timisoara Muzicala, la editia a 37-a

Ajuns la cea de-a 37-a editie, Festivalul International Timisoara Muzicala le propune banetenilor o serie de spectacole programate pana la sfarsitul acestei luni, informeaza timisoaraazi.ro Program: ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills
1. Nascut pe 7 iunie 1952 in Irlanda de Nord, in Ballymena, viitorul actor a primit numele de Liam dupa preotul local. Familia Neeson facea parte din minoritatea catolica a orasului ...
Alte recomandari:
John Peter Russell si primul portret al lui Vincent van Gogh Ce (poate) nu stiati despre Jack Nicholson Cinci tablouri celebre pierdute pentru totdeauna (sau nu) Cinci carti celebre respinse initial de edituri + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Hallgrimskirkja cea mai mare biserica din Islanda Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda Cu o inaltime de 74,5 metri, cea mai mare biserica din Islanda a devenit repede nu doar unul dintre cele mai populare obiective turistice din tara, dar si un reper si un simbol al capitalei Reykjavik, nu putini fiind vizitatorii care aleg sa inceapa de ... Alte destinatii: O statuie romana in Tokyo Cinci orase pline de culoare Habitat 67 – un experiment modernist de lux Muzeul cartilor de joc Monumentul Chopin din Varsovia + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfasura online, in perioada 12-21 iunie 2020, aceasta editie ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
O viata amanata Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus
O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus O poveste adevarata despre Holocaust, carti, memorie si supravietuire Pana cand trupele naziste au ocupat Cehoslovacia pentru Dita Kraus viata curgea ......
+ alte recomandari: Carte Artline