inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura

0 Comentarii
Cea de a paisprezecea editie a Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura, eveniment unanim recunoscut in ultimii ani drept reper al toamnei culturale romanesti va avea loc in perioada 21 – 25 noiembrie, la Romexpo. Manifestarea a fost initiata si este organizata de Radio Romania, in colaborare cu Romexpo S.A., fiind gazduita de Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo.

Deschiderea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 21 noiembrie, ora 12.00.


Accesul general al vizitatorilor in Pavilionul Central va fi permis in acest an pe baza biletelor de intrare, in valoare de 3 lei, care constituie totodata si suporturi pentru Tombola GAUDEAMUS. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii si membrii uniunilor de scriitori au acces gratuit.


Iata cateva dintre reperele acestei editii:


Suprafata targului a ajuns la 10.000 mp, cu circa 10% mai mult decat la editia precedenta, Pavilionul Central fiind in acest an aproape neincapator.


Numarul expozantilor este de aproape 450 (comparativ cu 400 la editia precedenta), reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial si educational: edituri romanesti – 170, edituri straine cu stand propriu sau in stand national – 43 , edituri straine reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti - 50, institutii de invatamant romanesti – 22, institutii de invatamant straine – 16, agentii de difuzare de carte romaneasca si straina – 17, firme multimedia si institutii cu acest profil – 13, asociatii profesionale - 4, ONG-uri - 9, centre culturale – 3, institutii mass-media – 13, biblioteci – 3 etc.


Programul de manifestari al editiei cuprinde peste 450 de evenimente (fata de 430 in anul 2006), organizate in mai multe locatii special amenajate in incinta pavilionului.


GAUDEAMUS 2007, cu o identitate vizuala pregnanta, prezinta publicului alaturi de proiectele, evenimentele si sectiunile specializate deja traditionale, o serie intreaga de noutati.


Din oferta traditionala:


Ultimele aparitii editoriale ale celor mai prestigioase edituri din Romania si din strainatate;Evenimente culturale de cea mai inalta tinuta, sustinute de figuri proeminente ale culturii nationale si internationale;


Bursa Educatia. Sectiune organizata incepand cu editia 1998 in cadrul Targului International GAUDEAMUS si rezervata institutiilor de invatamant, aceasta cuprinde 36 de institutii de invatamant sau cu preocupari directe in domeniul educational, din Romania si din strainatate, grupate in aceeasi zona a Pavilionului Central (nivelul 4.50).


Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creanga”, editia a patra, care in acest an a crescut, ca suprafata, cu circa 20% si va cuprinde standuri de carte, reviste si materiale educationale dedicate exclusiv copiilor, Café Internet, spatii destinate atelierelor de colorat, cenaclului de lectura si jocurilor si expozitii de arta plastica.


Finala Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, la care vor participa 7 elevi de liceu, castigatorii finalelor zonale, organizate pe parcursul acestui an in orasele care gazduiesc etape ale Caravanei GAUDEAMUS sau in care exista posturi regionale Radio Romania: Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu si Timisoara. Finala nationala va avea loc vineri, 23 noiembrie, intre orele 12.00 si 14.00, la Sala de Marmura.


Expozitia deja traditionala organizata in cadrul targului cu sprijinul Cité des Sciences et de l'Industrie Paris si al Muzeului Judetean de Ştiintele Naturii Prahova, se va desfasura in acest an sub numele „Matematica 2000”;


Tombola speciala GAUDEAMUS derulata pe intreg parcursul targului, pe baza biletelor de intrare, ofera vizitatorilor acestei editii ocazia de a castiga trei premii importante: un autoturism Dacia Logan oferit de Automobile Dacia, un laptop oferit de Caro Group si un radio cu CD player acordat de Radio Romania. Castigatorii premiilor vor fi stabiliti prin tragerea la sorti realizata duminica, 25 noiembrie, ora 13.30.Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii si membrii uniunilor de scriitori au intrarea libera, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimatie de membru/serviciu, talon de pensie). Cei care doresc sa participe la tombola, trebuie sa achizitioneze bilete de intrare. Sumele rezultate din vanzarea biletelor sunt destinate finantarii partiale a proiectului „Un Nobel pentru literatura romana” initiat de Radio Romania cu prilejul editiei precedente a Targului Gaudeamus; fondurile astfel create vor fi utilizate pentru finantarea unor debuturi literare, traducerea lucrarilor unor scriitori romani in limbi de circulatie internationala si promovarea literaturii romane peste hotare. Obiectivul campaniei, pe termen mediu si lung, este obtinerea unui Premiu Nobel de catre un scriitor roman. Tombola GAUDEAMUS derulata pe baza buletinelor pentru Votul Publicului, ale carei premii constau in aparate MP3 - Audio Player cu FM Radio, oferite de Radio Romania si echipamente medicale de uz casnic, oferite de MED.CO S.R.L.


Salonul National de Creatie si Inventica pentru Tineret 2007, organizat in cadrul targului, dupa o pauza de un an, de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret.


Ca si la editia precedenta, pentru profesionalizarea manifestarii, Targul GAUDEAMUS va pune la dispozitia participantilor si a specialistilor din bransa un spatiu dedicat exclusiv intalnirilor si discutiilor - Bursa de contacte (nivel 0.00) – si un centru modern de informare, la care pot apela si vizitatorii, ambele gestionate de Personna, partener al organizatorilor. In incinta Bursei de Contacte va functiona si „Posta GAUDEAMUS” prin intermediul careia expozantii, vizitatorii profesionisti si jurnalistii pot comunica nemijlocit;


Biblioteca GAUDEAMUS Carturesti (nivel 3.20), unde toti cei interesati pot rasfoi majoritatea volumelor care vor fi lansate in cadrul targului, alaturi de alte noutati editoriale ale acestui an.


In premiera la Targul GAUDEAMUS:


Expozitia aniversara Gabriel García Márquez, organizata pentru prima data in Europa la Targul GAUDEAMUS, cu sprijinul Ministerului de Externe columbian, al Ambasadei Romaniei la Bogota si al Ambasadei Columbiei la Varsovia la 50 de ani de la debutul relatiilor oficiale bilaterale romano - columbiene. Evenimentul marcheaza o tripla aniversare care are loc in acest an: 80 de ani de la nasterea genialului scriitor – celebrat in 2007 pe plan mondial, 40 de ani de la prima publicare a romanului „Un veac de singuratate” si 25 de ani de la primirea Premiului Nobel pentru literatura.


Salonul Tinerilor Artisti, editia I – Imagini cu povesti, organizat cu sprijinul Atelier 35 in cadrul Salonului de Carte pentru Copii „Ion Creanga”.


Participarea, in calitate e expozant, a Biroului pentru Publicatii Oficiale al Uniunii Europene


Continuand traditia inaugurata la editiile precedente, Societatea Romana de Radiodifuziune va organiza, in cadrul targului, standul „Scriitori din Radio - Unde se scrie romaneste”, cea de a doua sectiune reunind publicatii in limba romana aparute in afara granitelor tarii.


Cosul Targului, organizat cu prilejul tuturor manifestarilor derulate sub egida GAUDEAMUS va reuni donatiile de carte venite atat din partea expozantilor, cat si a vizitatorilor. In acest an, cartile vor avea ca destinatie asezamantul pentru copii orfani si abandonati patronat de Asociatia Pro –Vita Brancoveanu din localitatea Valea Plopului, jud. Prahova.


Revista Targului, in paginile careia se vor regasi semnaturile catorva dintre cele mai prestigioase nume ale culturii romanesti, va fi realizata, intr-o formula dinamica si de actualitate de redactia revistei „Radio Romania”, cu sprijinul unei echipe editoriale Personna. Zilnic, 10.000 de exemplare vor fi distribuite gratuit in zone cu trafic pietonal intens din Capitala.


Bilantul final al editiei va fi completat prin rezultatele inregistrate de studiul de trafic pe care Centrul de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare al Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Sociologie, il va realiza in randul vizitatorilor, studiu realizat la GAUDEAMUS pentru a saptea oara consecutiv. Iata cateva dintre concluziile sondajului realizat pe parcursul editiei precedente: - 45,8% dintre vizitatori au varste cuprinse intre 16 si 29 ani, 19,1% incadrandu-se in categoria cuprinsa intre 30 si 44 ani;- 34% dintre vizitatori sunt elevi sau studenti; - 60,4% dintre vizitatori au absolvit o forma de invatamant superior;- 85% dintre vizitatori s-au declarat multumiti si foarte multumiti de aceasta editie a manifestarii.


Premiile editiei 2007, decernate in cadrul festivitatii de inchidere, care va avea loc duminica, 25 noiembrie, ora 14.00 sunt urmatoarele:


Trofeele GAUDEAMUS prin Votul Publicului derulat pe intreg parcursul manifestarii (decernate pentru cinci dintre expozanti) si Cea mai ravnita carte a targului;Premiul de excelenta, in valoare de 3.500 RON, acordat de catre Radio Romania uneia dintre editurile prezente la targ si destinat finantarii partiale a unui proiect editorial de factura europeana; la editia precedenta, premiul a revenit Editurii Curtea Veche, proiectul castigator fiind volumul „Mircea Eliade, istoric al religiilor” de Natali Spineto;Trofeul GAUDEAMUS si Cea mai ravnita carte a targului, acordate prin Votul Presei (castigatorii premiilor vor fi stabiliti pe baza votului jurnalistilor acreditati la aceasta editie);Premiul Educatia, acordat de catre organizatori uneia dintre institutiile de invatamant prezente la targ;Miss Lectura, premiu acordat de catre organizatori celei mai frumoase vizitatoare, iubitoare de carte;Trofeul Presei „Mircea Santimbreanu”, pe sectiunile publicatii, radio, TV si agentii de presa, decernat jurnalistilor acreditati care vor reflecta aceasta editie a targului; pentru primele trei sectiuni, trofeele se vor acorda pe baza Votului Publicului, prin insumarea mentiunilor care vor indica institutii mass-media drept surse de informatii despre targ. Trofeul Presei pentru sectiunea agentii de presa se va acorda in continuare pe baza monitorizarii realizate de Agentia de Presa RADOR a Societatii Romane de Radiodifuziune.Premiile Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”.


Pentru a saptea oara consecutiv, Targul GAUDEAMUS va fi transmis on-line, cu sprijinul RDS.Tel, furnizor oficial de INTERNET al manifestarii.


Imagini in direct, interventii de la conferinte si dezbateri, selectiuni din programul evenimentelor si informatii de ultima ora, vor deveni astfel accesibile tuturor celor interesati, la adresa www.gaudeamus.ro.Pe site-ul GAUDEAMUS, reactualizat zilnic in preajma targului si pe parcursul desfasurarii sale, mai pot fi gasite: catalogul complet al participantilor, programul manifestarilor, bilantul fiecarei zile de targ, precum si informatii adresate in mod special anumitor categorii de public.


Partenerii organizatorilor, la aceasta editie sunt: Automobile Dacia, www.bibliofagia.ro, Caro Group (partener IT, care va organiza si gestiona Internet Café – ul din incinta manifestarii), RDS.Tel, Graffiti BBDO, Xerox Romania si Metrorex, – parteneri in derularea campaniei de promovare a editiei.


Parteneri media: Televiziunea Romana, Şapte seri, Cronica Romana, Curierul National si Cuvantul.


Sponsorii editiei 2007 a Targului GAUDEAMUS: Bancpost, Restaurantul Burebista, S.C Med.CO S.R.L si Autostop Service ‘94, El Fun Com S.R.L. , S.C. Rauch Romania S.R.L., S.C. Kreis Construct si Prosecurity Instal Group S.R.L – sponsori ai Salonului de Carte pentru Copii „Ion Creanga”.


Programul de vizitare este urmatorul: miercuri – vineri, intre orele 11.00 si 20.00, sambata, intre orele 10.00 si 20.00 si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.


Incepand de miercuri, 21 noiembrie, in incinta Pavilionului Central va functiona Biroul de presa al Targului GAUDEAMUS, caruia va puteti adresa pentru a obtine informatii la zi.

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
11 Warriors si Teatrul Kung Fu Jackie Chan la Romexpo
11 Warriors si Teatrul Kung Fu Jackie Chan la Romexpo

8 decembrie 2019, ora 19, Romexpo, Bucuresti Teatrul Kung Fu din Beijing al legendarului actor si regizor Jackie Chan vine pentru prima oara la Bucuresti pe 8 decembrie 2019 la Romexpo cu spectacolul ...

Horatiu Malaele Editie speciala
Horatiu Malaele - Editie speciala

23 august 2019, ora 20, Cinema Pro, Bucuresti Un nou proiect purtand semnatura lui Horatiu Malaele, maestrul fiind secondat pe scena de fiul sau, Bogdan Malaele, si de muzicianul Radu Captari, la ...

A fost lansat trailer ul filmului Doctor Sleep continuarea clasicului The Shining
A fost lansat trailer-ul filmului Doctor Sleep, continuarea clasicului The Shining

Studiourile Warner Bros au lansat primul trailer al filmului " Doctor Sleep ", continuarea celebrului " The Shining ", ecranizarea romanului omonim de Stephen King (unul dintre ...

Salonul international de carte Bookfest 2019
Salonul international de carte Bookfest 2019

29 mai - 2 iunie 2019, Romexpo, Bucuresti Descopera cartile verii, lansari, reduceri, promotii si alte surprize la editia a XIV-a a Salonului International de Carte Bookfest Salonul International de ...

Jeff Koons stabileste recordul pentru un artist in viata peste 91 de milioane de dolari
Jeff Koons stabileste recordul pentru un artist in viata: peste 91 de milioane de dolari

O sculptura din otel realizata de artistul plastic Jeff Koons s-a vandut recent in cadrul unei licitatii Christie's la New York pentru suma record de 91.1 milioane de dolari, un record absolut pentru ...

Nu sunt cunoscute comisiile proiectelor FCN, «pentru a nu lasa loc de interpretari»

"Programul de subventionare a culturii scrise a trecut recent in responsabilitatea Administratiei Fondului Cultural National (AFCN) - institutie infiintata in urma cu un an si aflata in ...

Femeile din Mires si Finteus pastreaza nealterata arta traditionala

Exponentele artei traditionale care au participat la proiectul "Revitalizarea Industriei Textile in Tara Chioarului" au primit certificate care le atesta abilitatile. Declaratiile de notorietate le-au ...

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, în vizită la Cluj-Napoca

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, efectuează marţi, 20 noiembrie, o vizită de lucru în municipiul Cluj-Napoca. Cristian Adomniţei va participa la ...

Ateneul Roman in Patrimoniul European

Ateneul Roman este, de miercuri seara, primul monument din Romania inscris oficial pe lista Patrimoniului European. Ministrul Adrian Iorgulescu a dezvelit placheta care marcheaza acest eveniment. In ...

A fost turnata scena de la Casa de Cultura

Dupa ani si ani de asteptare, Casa de Cultura din comuna Turt prinde contur de la o zi la alta. Asa cum spunea primarul Ioan Belbe, ritmul lucrarilor este bun. Vremea din perioada de iarna a permis ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Vara de Gunnar Berndtson Vara de Gunnar Berndtson
Cunoscut in epoca pentru scenele sale de gen, pictorul finlandez Gunnar Berndtson (1854-1895) prefera compozitiile in care era surprinsa viata celor bogati, sofisticati, departe de scenele ...
Alte recomandari:
Neobisnuitul caz a Vamesului Rousseau Duelul lui Edouard Manet Skansen - cel mai vechi muzeu in aer liber din lume Portretul Dogelui Leonardo Loredan de Giovanni Bellini (1501) + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Kelso Scotia Kelso, Scotia Situat la mica distanta de granita cu Anglia, un loc unde veti intalni cateva obiective si monumente istorice surprinzatoare, Kelso este in prezent o mica localitate scotiana cu ceva mai mult de 5500 de locuitori, locul unde puteti descoperi unele dintre ... Alte destinatii: Ainsa, Spania Anstruther, Scotia Frigiliana, Spania Savoca, Italia Brantome, Franta + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Vieti duble 2019
Vieti duble (2019) Un film de Olivier Assayas Cum sa te adaptezi atunci cand lumea din jurul tau se schimba atat de rapid, iar valorile si lucrurile in care credeai ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Limbajul uitat de Erich Fromm
Limbajul uitat de Erich Fromm De ce visam? De ce in fiecare noapte (chiar daca a doua zi nu ne aducem aminte decat fragmente) mintea noastra inventeaza povesti fascinante sau ......
+ alte recomandari: Carte Artline