inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Premiul Henkel pentru Arta

0 ComentariiDesenul contemporan, din nou vedeta Premiului Henkel pentru Artă !


 


Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunţă lansarea celei de-a şaptea ediţii a « Premiului Henkel CEE pentru Artă », competiţie dedicată artiştilor  din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală. Acest premiu acoperă,  într-un interval de trei ani, trei domenii-cheie ale artei contemporane: desen, fotografie şi design. Ediţia din acest an este dedicată desenului contemporan. Adresându-se artiştilor din 29 de ţări, marele premiu, în valoare de 7.000 Euro, urmăreşte îmbunătăţirea modului de percepere a particularităţilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrării europene.


Desenul contemporan este un domeniu care ne-a purtat succes, România fiind prima ţară care a câştigat acest concurs. Astfel, câştigătorul primei ediţii a Premiului Henkel CEE pentru Artă, dedicate tot desenului contemporan, a fost binecunoscutul şi apreciatul artist român Dan Perjovschi, care astăzi are expoziţii în cele mai mari muzee şi galerii de artă contemporană din lume.


 


Premiul Henkel CEE pentru Artă în România - ediţia 2008


 


Ediţia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Artă este dedicată desenului contemporan. Câştigătorul va fi ales de un juriu internaţional şi va primi 7,000 Euro. Pe lângă acest premiu, marele câştigător va mai beneficia şi de o expoziţie personală în ţara de origine precum şi de prezentarea lucrărilor sale la Viena, în noiembrie 2008, alături de ceilalţi finalişti.


 


Artiştii români sunt aşteptaţi şi ei să se înscrie în competiţie. Şi anul acesta, în cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală, jurizată de personalităţi importante ale mediului artistic local şi un reprezentant al companiei Henkel România. Juriul va alege cele cinci lucrări care vor intra în procesul final de selecţie de la Viena, precum şi un câştigător local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. De asemenea, Henkel România va oferi câştigătorului posibilitatea de a participa la ceremonia finală de premiere, care va avea loc la Viena în luna noiembrie 2008.


 


În cazul în care sunt numai cinci înscrieri în competiţie, lucrările vor fi transmise direct la Viena, pentru selecţia finală.


 


Condiţii de înscriere în concurs


Pentru înscrierea la această ediţie a "Premiului Henkel CEE pentru Artă" sunt necesare următoarele documente:


-           Curriculum Vitae şi documente care să ateste dezvoltarea profesională a artistului  (în limba engleză sau germană);


-           3 desene originale neînrămate (împachetate într-o cutie de carton sau într-un tub de plastic);


-           Dimensiunea maximă: 120 cm X 85 cm (pentru lucrări care depăşesc această dimensiune, se poate trimite o fotografie color cu dim. 18 cm X 26 cm - lucrările originale care depăşesc această dimensiune nu vor fi acceptate);


-           Nu se acceptă capturi de ecran sau serigrafii (cu excepţia monotipurilor);


-           Nu se acceptă fotografii;


-           Nu se acceptă grafică pe computer (cu excepţia lucrărilor doar finisate sau retuşate cu mouse-ul sau placa grafică) ;


-           Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2005.


-           Competiţia este deschisă artiştilor din următoarele ţări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan.


 


Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările lor (care să respecte condiţiile de mai sus) până cel tarziu


 8 iunie 2008 (data poştei) la următoarea adresă:


 


GMP PR


Attn: Roxana Poede


Pt Premiul Henkel CEE pentru Artă


Str. Toamnei nr 83, sector 2


Bucureşti


 


Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:


GMP PR, Roxana Poede, tel: 021 - 210 77 77, email: roxana.poede@gmp.ro


 


Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrărilor de artă.  Lucrările înscrise de artişti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau după expoziţie. Nu se percepe taxă de participare la concurs.


 


Lucrările celor cinci finalişti nominalizaţi la Henkel CEE Art Award 2007 vor fi expuse publicului în cadrul unei expoziţii organizate la Viena în luna noiembrie 2008. Artiştii vor fi rugaţi să trimită lucrări suplimentare pentru această expoziţie. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea la această expoziţie din Viena (sau pentru expoziţia din ţara lor de origine).


 


 


Premiul Henkel pentru Tineri Artişti - Programul "Artists-in-residence" derulat de KulturKontakt Austria


 


Henkel CEE oferă şi la această ediţie "Premiul pentru Tineri Artişti", în valoarea de 2.000 Euro, acordat participanţilor la programul cultural "Artists-in-residence" derulat de organizaţia culturală KulturKontakt Austria, partenerul tradiţional al companiei Henkel în acest proiect.


Programul "Artists-in-Residence" derulat de KulturKontakt oferă anual o bursă de trei luni la Viena pentru tineri artişti din Europa Centrală şi de Sud-Est. Bursa acoperă cheltuielile de cazare, atelier, asigurare, o indemnizaţie lunară de 1,000 Euro, şi prezentarea lucrărilor la sfârşitul celor trei luni.


 


În cadrul programului "Artists-in-Residence", Henkel CEE anunţă Premiul pentru Tineri Artişti adresat tinerilor designeri din următoarele ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, România, Rusia, Serbia şi Ucraina. Pe lângă bursa de trei luni oferită de KulturKontakt Austria, câştigătorul va primi şi un premiu de 2,000 Euro de la Henkel CEE. Acesta va fi ales de catre un juriu internaţional şi va fi anunţat în scris. Juriul se va întruni la începutul lunii septembrie la Viena, rezultatele putând fi accesate pe pagina de web a KulturKontakt (www.kulturkontakt.or.at).


 


Materialele necesare pentru înscrierea în aceasta competitie trebuie să includă următoarele:


 


-           Curriculum Vitae care să includă şi experienţa artistică  (în lb. engleză sau germană, vârsta maximă: 40 de ani)


-           5-10 mostre de lucrări sub formă de fotografii, dosare şi/sau cataloage de artă (dimensiunea maximă: A3). 


-           Nu se acceptă CD-uri !


-           FARA LUCRĂRI ORIGINALE!


 


Foarte important!


Materialele înscrise nu vor fi returnate după jurizare. Lucrările care depăşesc dimensiunile menţionate mai sus sau înscrierile via email nu vor fi luate în considerare.


 


Înscrierile pentru Premiul Henkel pentru Tineri Artişti se pot face până cel tarziu 6 iulie 2008 (data poştei) la următoarea adresă:


 


KulturKontakt Austria


Department of Cultural Promotion and Sponsoring


Universitätsstrasse 5


A-1010 Vienna, Austria


 


Pentru mai multe informaţii legate de Premiul Henkel pentru Tineri Artişti, vă rugăm contactaţi DIRECT KulturKontakt Austria la adresa de e-mail:  application@kulturkontakt.or.at sau la numărul de telefon:


+43-1-523 87 65 Ext. 43.


 


Comunicat


22 Februarie 2008


 

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Filme. Teatru. Concerte.
Kenya Barris lucreaza la un film biografic despre Richard Pryor
Kenya Barris lucreaza la un film biografic despre Richard Pryor

Kenya Barris pregateste un nou proiect ambitios, o biografie a actorului Richard Pryor, realizata in colaborare cu vaduva regretatului artist, Jennifer Lee Pryor. Barris va fi producatorul, ...

Joaquin Phoenix il va juca pe Napoleon intr un nou film istoric regizat de Ridley Scott
Joaquin Phoenix il va juca pe Napoleon intr-un nou film istoric regizat de Ridley Scott

Joaquin Phoenix il va interpreta pe Napoleon intr-o viitoare productie in regia lui Ridley Scott, “ Kitbag ”, film produs pentru 20th Century Studios, scenariul fiind scris de David ...

A aparut primul trailer al noului film de animatie Pixar Soul
A aparut primul trailer al noului film de animatie Pixar: Soul

Cel mai nou film produs de Pixar va fi lansat nu in salile de cinema, ci online, pe Disney+, chiar pe 25 decembrie 2020. Si judecand dupa primul trailer care a fost lansat filmul are toate calitatile ...

Gal Gadot o va juca pe Cleopatra intr un nou film regizat de Patty Jenkins
Gal Gadot o va juca pe Cleopatra intr-un nou film regizat de Patty Jenkins

Cunoscuta mai ales pentru rolul Wonder Woman (se va intoarce pe marile ecrane intr-o noua parte a seriei, Wonder Woman 1984 ), actrita israeliana Gal Gadot o va juca intr-o viitoare superproductie pe ...

A aparut primul trailer al filmului The Witches regizat de Robert Zemeckis
A aparut primul trailer al filmului ”The Witches”, regizat de Robert Zemeckis

Dupa speculatii si amanari care pareau ca vor face si din aceasta noua ecranizare a romanului Vrajitoarele de Roald Dahl un alt proiect cazut victima pandemiei, iata ca noul proiect regizat de Robert ...

Vernisaj la Galeria 26 | OTA

H'ART Gallery va recomanda Florin Ciulache si Galeria 26 | OTA va invita la expozitia Scrambled Channel Vernisaj Miercuri | 21 Mai 2008 | ora 19.00 Unul dintre ...

Speak Floyd tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe
Speak Floyd - tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe

22 mai 2020, ora 22.30, Hard Rock Cafe, Bucuresti Trupa Speak Floyd revine la Hard Rock Cafe pentru un nou concert pe 22 mai 2020, de la ora 22.30, o sansa pentru public sa se bucure de un show al ...

Video si Galerie FOTO La Festivalul international de film de la Berlin Ioana Flora Tony Gatlif Juliette Binoche
Video si Galerie FOTO: La Festivalul international de film de la Berlin, Ioana Flora + Tony Gatlif + Juliette Binoche

In imagine: Concentrare completa. Ioana Flora la Camera Close-Up Acting Workshop, cu Jean Louis Rodrigue. Foto © David Ausserhofer, Berlinale 2012 Actrita Ioana Flora („Marfa si ...

Interviu artLine ro cu Dan Pita regizorul filmului Ceva bun de la viata Galerie FOTO si VIDEO
Interviu artLine.ro cu Dan Pita, regizorul filmului Ceva bun de la viata - Galerie FOTO si VIDEO

Dan Pita , unul dintre cei mai apreciati regizori romani, cu o cariera de peste 40 de ani, a lansat Ceva bun de la viata , cel de-al treilea film turnat impreuna cu MediaPro Pictures . Dupa Second ...

Hannah Montana pe marile ecrane
Hannah Montana pe marile ecrane

Hannah Montana , cunoscutul serial american de televiziune in care personajul principal, adolescenta Miley Stewart, in timpul zilei duce o viata normala de elev, iar tarziu in noapte devine ...

H2O Just add water
H2O: Just add water

" H2O: Just add water ", o productie australiana pentru copii, a fost filmat pe Coasta de Aur si in orasul Mudgeeraba in statul Queensland si pentru prima data a rulat in Australia in grila ...

2012 anul in care va veni sfarsitul lumiiA
2012, anul in care va veni sfarsitul lumii?

Controversatul film 2012, regizat de Roland Emmerich, prezinta intregii lumi realitatea calendarului mayas care spune ca 2012 este anul in care Pamantul va fi intors cu susul in jos. Nostradamus a ...

Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud
Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud

Foto:OradeSibiu Paul Surugiu (Fuego), va sustine pe 7 decembrie 2009 la Casa de Cultura din Bistrita un concert de colinde. Concertul face parte din turneul national pregatit de Fuego pentru toti ...

De la Titanic James Cameron a trecut la Avatar
De la Titanic, James Cameron a trecut la "Avatar"

Actiunea filmului "Avatar" are loc in viitor. Jake (Sam Worthington), un veteran de razboi paralizat, este trimis pe planeta Pandora pentru a infiinta o colonie umana ce ar trebui sa aiba ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Ringo Starr, de la The Beatles la Locomotiva Thomas Ringo Starr, de la The Beatles la Locomotiva Thomas
1. Richard Starkey (nascut pe 7 iulie 1940) avea sa isi aleaga pseudonimul sub care a devenit cunoscut in toata lumea inca inainte de The Beatles, spre sfarsitul anilor 50, cand isi facea ...
Alte recomandari:
Ce (poate) nu stiati despre Roy Orbison Ce (poate) nu stiati despre serialul Teoria Big Bang Cinci opere de arta cu si despre caini Merry Christmas, Mr. Lawrence + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
A aparut primul trailer al noului film de animatie Pixar Soul
A aparut primul trailer al noului film de animatie Pixar: Soul Cel mai nou film produs de Pixar va fi lansat nu in salile de cinema, ci online, pe Disney+, chiar pe 25 decembrie 2020. Si judecand dupa primul ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Viata e un roman de Guillaume Musso
Viata e un roman de Guillaume Musso Un thriller plin de tensiune sau o naratiune fantastica, in care orice este posibil si totul se poate intampla, daca nu s-a intamplat deja? Noul roman ......
+ alte recomandari: Carte Artline