inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

O luna pana la „vibrate!festival”

0 Comentarii25 de evenimente muzicale si artistice - concerte de muzica clasica si cross­over, expozitii, ateliere, performance, masterclass­uri si lansari de CD. 


3 lei din pretul fiecarui bilet va fi donat bolnavilor incurabili aflati in grija Hospice-ului ”Casa Sperantei”.


Cea de-a doua editie a Festivalului International de Muzica de Camera si Arte vibrate!festival se va desfasura, la Brasov, in perioada 19 – 26 iunie. 
 
vibrate !festival are ca parteneri principali Primaria Brasov - proiect co-finantat de Consiliul Local Brasov, Administratia Fondului Cultural National, proiect co­finantat, si Universitatea Transilvania Brasov.

Editia 2016  propune publicului, timp de opt zile, reintalnirea cu muzica de camera interpretata de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elvetia, Olanda, Spania, Italia si Romania. 
 
Fidel crezului enuntat de la prima editie - muzica clasica este accesibila oricui si se poate canta in multe alte spatii decat in cele obisnuite - vibrate!festival aduce muzica de camera in locuri neconventionale, promovand totodata patrimoniul arhitectural al Brasovului. Astfel, publicul este invitat la concerte in locuri precum Sinagoga, Bastionul Tesatorilor, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, situat in cladirea Rectoratului, o construnctie de secol XIX in stil neorenascentist cu picturi "sgraffito", Colegiul National Andrei Saguna, Vibratia muzicii se va face simtita si la Ceainaria Tipografia sau in noua sala Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi insa, nici spatiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Brasov, fosta sala de cinematograf "Partizanul Rosu". 
 
Deschiderea vibrate!festival va avea loc la Aula Univesitatii „Transilvania”, in 19 iunie, unde studentii sunt principalii invitati, iar intrarea este gratuita, iar concertul de inchidere va avea loc in fermecatorul Bastion al Tesatorilor, duminica, 26 iunie. Sambata, 25 iunie, la Biserica Neagra din Brasov, vibrate!festival va invita la o seara speciala - aniversarea a 30 de ani de cariera a sopranei Leontina Vaduva.
 
vibrate!festival 2016 continua si intalnirile dintre arte incepute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”. In Piata Enescu vor avea loc expozitii, ateliere de Terapie prin Arta, seri de performance, la care sunt invitati elevi, copii de la centrele de plasament si iubitorii de arte. In centrul Pietei Enescu va fi amplasata pe toata durata festivalului „pianina vibrate!”, la care vor avea loc miniconcerte ale artistilor, elevilor si… trecatorilor. Vor fi in total 24 de evenimente muzicale si artistice - concerte de muzica clasica si cross­over, expozitii, ateliere, performance si doua masterclass­uri de pian si vioara.
 
Festival dedicat in special tinerilor, vibrate!festival este creat de tineri. Media de varsta a artistilor invitati este cuprinsa intre 30 si 35 de ani. Unul dintre cuvintele cheie ale festivalului este excelenta. 7 dintre artistii invitati sunt absolventi ai Academiei Regale de Muzica din Londra. 3 dintre ei sunt castigatori ai Concursului International George Enescu: compozitorul si violonistul Vlad Maistorovici, directorul festivalului, pianista Diana Ionescu, directorul artistic, si violonistul Valeriy Sokolov (Ucraina/ Germania). 
 
La toate concertele, elevii, studentii si persoanele cu dizabilitati, impreuna cu insotitorii lor, vor avea intrarea gratuita. 
 
vibrate!festival este organizat de Asociatia Culturala „Paul Constantinescu 2009”, in colaborare cu Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si cu Depoul de Arta Urbana
 
Biletele se pot procura deja online pe site-ul http://biletebrasov.ro , iar de la 1 iunie in locuri care vor fi anuntate ulterior. 
Pentru noutati, urmariti pagina de internet – www.vibratefestival.ro si pe pagina de facebook.
 
Artistii „vibrate!festival”


MERCURY QUARTET
 
Alcatuit din instrumentisti de mare succes ai scenei contemporane britanice, ansamblul a luat fiinta in cadrul Royal College of Music la Londra, din dorinta celor patru membri de a realiza lucrarea Cvartet pentru sfarsitul timpului de Olivier Messiaen, pe care au prezentat-o de-a lungul timpului in cele mai prestigioase sali de concerte, dar si in spatii scenice alternative, neconventionale. In anul 2008, cvartetul a castigat concursul „Battle of the Bands” organizat de casa de discuri NonClassical, cu o lucrare integral improvizata. A urmat o serie de aparitii in cluburi de jazz si de muzica alternativa, si lansarea CD-ului Mercury Acoustic, produs de Gabriel Prokofiev. In 2011 cvartetul a lansat propria serie de concerte numita Mercury RADAR, la sala The Forge din Londra.
 
FRANCOISE-GREEN PIANO DUO 


Antoine Francoise si Robin Green sunt castigatorii premiului I la Concursul Nicati din Elvetia si la Concursul Royal Overseas pentru muzica de camera din Londra. Au cantat pe scene precum Wigmore Hall, Kings Place, Purcell Room. Repertoriul lor  cuprinde lucrari de la Mozart, la Ravel si Kurtag. Impartasind aceeasi pasiune pentru muzica contemporana, Antoine si Robin au inceput colaborarea interpretand piesa „Music for a summer s evening”, a lui George Crumb. De atunci, au lansat 50 de premiere mondiale, printre acestea fiind piese de Hanspeter Kyburtz, Ruaidhri Mannion si Gavin Higgins.
 
LEONTINA VADUVA - soprana - invitat de onoare
 
Soprana Leontina Vaduva a debutat international in anul 1986, la Theatre Capitole, din Toulouse, in opera „Manon”, de Jules Massenet. La Londra a primit apoi prestigiosul premiu „Laurence Olivier”, in 1988. Traieste in Franta, tara care i-a acordat titlul de „Chevalier des Arts et des Lettres'”, in 1999. Discografia sa include Rigoletto, Povestirile lui Hoffman, Boema si un album de arii de opera, recital condus de Placido Domingo (1997). Extraordinarele sale calitati artistice i-au adus mai multe distinctii. Recent a cantat la Ateneul Roman din Bucuresti si la Sala Nationala Radio, in concerte organizate de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura. 
 
VALERIY SOKOLOV – vioara
 
Nascut in 1986, in localitatea Kharkov, Ucraina, Valeriy a primit, in 1999, Marele Premiu pentru Studiu, la Concursul Pablo Saraste, in Pamplona, Spania, care i-a adus o bursa de studiu la Scoala Yehudi Menuhin, din Anglia. In septembrie 2005 a castigat Marele Premiu la Concursul International George Enescu. Valeriy Sokolov este din ce in ce mai cautat pentru interpretarile sale uimitor de mature ale unora dintre cele mai dificile lucrari din repertoriul pentru vioara. 
 
DANA ZEMTSOV – viola
 
Castigatoare a numeroase concursuri si dezvoltandu-si o cariera exceptionala, Dana Zemtsov este unul dintre cei mai promitatori solisti de viola, la nivel mondial, ai generatiei sale. Recent a semnat in exclusivitate un contract cu Channel Classics Record, pentru trei inregistrari, una fiind primul CD de solo pentru viola „Enigma”, lansat in aprilie 2014. In anul 2010 a fost desemnata „Tanarul Artist al Anului” in Olanda. 
 
PAU CODINA – violoncel
 
Pau Codina a absolvit Yehudi Menuhin School, in 2006 si Guildhall School of Music and Drama din Londra, iar din 2010, si-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internationale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III si premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, si cel mai recent, premiul I si premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.


FRANCESCO SICA – vioara
 
Francesco Sica a studiat la Academia de Muzica si Arte Interpretative din Frankfurt, la Folkwang University of Arts, in Essen. Si-a continuat studiile la renumita Escuela Superior de Musica Reina Sofia din Madrid. Francesco a castigat premii la mai multe competitii nationale si internationale. In 2010 a devenit violinist in grupul Monte Piano Trio, care a cantat la renumitele festivaluri de muzica Schleswig-Holstein si Osnabruck. Din anul 2012, Francesco este director artistic al Kammermusikfest Sylt in Germania, impreuna cu partenerii sai de trio. 


HARRY CAMERON PENNY – clarinet 
 
Harry a absolvit Academia Regala de Muzica din Londra in 2011, moment din care s-a bucurat de o cariera bogata, ce cuprinde lucrari orchestrale si muzica contemporana, pe langa angajamentele sale ca interpret de muzica de camera si solist. A colaborat cu Royal Philarmonic, London Contemporary, Bournemouth Symphony, Mozart Festivals Orchestras. A sustinut recitaluri in sali de concerte si in festivaluri prestigioase, precum Purcell Room, Wigmore Hall, Kings Place. A cantat la Radio Suisse, dar si Radio Romania, si a inregistrat pentru Bollywood si Sony BMG Pop Artists.
 
SHIRY RASHKOVSKY – viola
 
Castigatoare a premiilor Martin Musical Scolarship Fund, Cecil Aronowitz Viola Prize, Philharmonia Orchestra Meyer Award si Countess of Munster Musical Trust Recital Scheme, Shiry Rashkovsky provine dintr-o familie de muzicieni din Marea Britanie. A studiat stiintele sociale si politice la St. Catherine s College, Cambridge, si... viola la Academia Regala de Muzica din Londra. Este profesor de viola la Royal Holloway, University of London. A realizat inregistrari cu mai multe orchestre importante din Marea Britanie, printre acestea remarcandu-se BBC Symphony Orchestra si Royal Phillarmonic Orchestra. 
 
ANTOINE FRANCOISE – pian


Profesor de pian la celebra Academie Regala de Muzica din Londra, Antoine Francoise a studiat pianul, compozitia si saxofonul in Elvetia si Marea Britanie. Este castigator al prestigiosului premiul Tagore Gold Medal, „pentru talentul sau iesit din comun si dedicarii spre muzica”. Fascinat de muzica de camera a secolelor XX si XXI, ca de altfel, si de noile forme de exprimare ale muzicii moderne, Antoine este membru fondator al Mercury Quartet si Francoise – Green piano duo. De asemenea, este solist principal al orchestrelor Nouvel Ensemble Contemporain (Elvetia) si London Contemporary Orchestra (Anglia). 
 
ROBIN GREEN – pian
 
Beneficiar al unei burse muzicale Leverhulme Chamber la Royal College of Music, din Londra, Robin este professor de pian la Royal Welsh College of Music si Royal College of Music. A cantat pe cele mai importante scene ale lumii si la mai multe festivaluri, precum Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, the International Musicians Seminar „Open Chamber” Festival at Prussia Cove, the Pharos Trust, Festival de Radio France et Montpellier. Impreuna cu Antoine Francoise, Robin formeaza Francoise Green piano duo.
 
COLIN ALEXANDER – violoncel
 
Nascut intr-o familie de muzicieni, a studiat la Guildhall School of Music and Drama si a urmat un master, cu o bursa completa, la Royal College of Music, din Londra. Din 2014 a colaborat cu mai multe orchestre, fiind co-director la English Chamber Orchestra. A fost prim-violoncelist la London Telefilmonic Orchestra, London Contemporary Orchestra, the Little Orchestra and the Symphony Orchestra of India. Colaborari in domeniul muzicii de camera includ interpretari alaturi de muzicieni precum David Campbell, Alexander Baillie, Michael Cox. Colin este, de asemenea, foarte implicat in colaborarea cu un grup exclusivist de arte vizuale si artistice din Londra - the re:sound collective.
 
PAUL CRISTIAN – orga
 
Nascut in 1976, la Brasov, intr-o familie de muzicieni, a inceput sa studieze pianul la Liceul de Muzica din Brasov si a debutat, ca solist, la varsta de 12 ani, in cadrul Filarmonicii Brasov. A studiat orga la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii „Transilvania” Brasov si s-a perfectionat in urma mai multor masterclassuri. Intre 2001 si 2004 a urmat cursurile de master in Studiul Orgii la Conservatorul din Lausanne si a obtinut Diploma de Concert in 2004. Intre 2002 si 2004 a detinut postul de organist principal la Biserica La Sallaz/ Vennes, din Lausanne, iar din 2004 este organist principal la Biserica „Sfantul Bartolomeu” din Brasov. 
 
LUIZA ZAN - artist jazz 
 
Pe langa numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, una dintre cele mai mari realizari ale artistei este premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition in cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, Elvetia, cel mai vechi festival din Europa si unul dintre cele mai aclamate din lume. In iulie 2004 a castigat si premiul I la festivalul Cerbul de Aur, sectiunea interpretare, alaturi de trupa Slang, iar in cadrul Galei premiilor de jazz (organizate in primavara anului 2012) a primit distinctia „Muzicianul anului 2011”. Intre 2008 si 2010 a fost profesor universitar asociat la catedra de jazz a Universitatii de Muzica Bucuresti, fiind primul profesor de jazz vocal din Romania.
 
GREG RADU - profesor de psihiatrie - Invitat special
 
Director de program de educatie in psihoterapie, editor asociat al Jurnalului Canadian de Educatie Medicala si membru al comitetului executiv al Asociatiei Canadiene de Sanatate Mentala, Greg a fost presedintele Comisiei de Psihoterapie al Asociatiei Canadiene de Psihiatrie. A absolvit medicina la Universitatea Carol Davila din Bucuresti, are un MBA la Universitatea Liverpool in Marea Britanie si doua fellowshipuri in psihoterapie in Statele Unite, la Universitatea New York si Institutul de Psihoanaliza din Boston. Este fellow al Colegiului Regal al Medicilor din Canada si fellow al Societatii Regale de Medicina din Londra.

 
vibrate!festival
AIR – Editia a II-a
Brasov 19-26 iunie 2016


CONCERTE

Duminica, 19 iunie 18.00     Concert de deschidere    AULA UNIVERSITATII TRANSILVANIA
 
BACH / KODALY Fantezia Cromatica
SCHUBERT Gran Duo in A major, D 574
BRAHMS Piano Quartet in C minor, op. 60 “Werther”
 
Valeriy Sokolov-vioara, Dana Zemtsov-viola, Pau Codina-violoncel, Diana Ionescu-pianLuni 20 iunie 21.00    Mercury Quartet: Tangle of rainbows   CENTRU MULTICULTURAL 
 
MESSIAEN Cvartet pentru sfarsitul timpurilor
 
Mercury Quartet: Vlad Maistorovici-vioara, Harry Cameron Penny-clarinet, Colin Alexander-violoncel, Antoine Françoise-pian
 

 
Marti 21 iunie, ora 14.00    Air de Paris     COLEGIUL SAGUNA 
 
DEBUSSY First Rhapsody
FRANK Sonata pentru Vioara si Pian
 
Harry Cameron Penny-clarinet, Diana Ionescu-pian, Francesco Sica-vioara, Robin Green-pian

 
 
Marti 21 Iunie 18.00   Valeriy Sokolov: Tribute to Shostakovich 110   SALA PATRIA 
 
SHOSTAKOVICH String Quartet No. 8 in C minor op. 110
DEDIU Viscous Sun
SHOSTAKOVICH Piano Quintet in G minor op. 57
 
Valeriy Sokolov-vioara, Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Dana Zemtsov-viola, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-viola, Colin Alexander, violoncel, Robin Green-pian, The Mercury Quartet

 
 
Miercuri 22 Iunie 18.00        String Theory II    SINAGOGA
 
YSAYE Prelude
RAVEL Sonata for Violin and cello
BRAHMS            String Quintet in G major op. 111
Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Dana Zemtsov- viola, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-violoncel
 

 
Miercuri 22 iunie  20.00 Late Evening Tea        CEAINARIA TIPOGRAFIA 
 
Concert neconventional pe aranjamentele de muzica medievala englezeasca ale lui Colin Alexander 
 
The Mercury Quartet & guests
 
Music and the Mind – dialog cu psihiatrul Greg Radu (Canada)
 
 
 
Joi  23 iunie 21.00 Carte Blanche to The Françoise-Green Piano Duo        CENTRUL MULTICULTURAL 
 
MAISTOROVICI Imago (Romanian premiere)


 
Vineri  24 iunie 20.00 QUEENClassics by Vlad Maistorovici       KRUHNE MUSIK HALLE
 
Mercury Quartet

 
 
Sambata 25 iunie 18.00 AVE: Leontina Vaduva 30 years in music       BISERICA NEAGRA
 
VERDI: Pieta Signiore, La vita un mar d'affanni, Ave Maria
CACCINI: Ave Maria
MASSENNET: Ave Maria, Pardonnez-moi Dieu (din Manon)
BIZET: Aria Michaelei (din Carmen)
ENESCU: Si j'etais Dieu, Present de couleur blanches
DONCEANU: Tatal nostru
GOUNOD: Scene de l'eglise (din Faust - a capella+intermezzo orga)
Instrumental:
P. CONSTANTINESCU Doua Studii in stil bizantin
BACH Isus bucuria mea
J. ZORN Kol Nidrei
BACH Erbarte Mich 

Invitat de onoare: soprana LEONTINA VADUVA
vibrate!festival chamber orchestra 
Duminica 26 iunie In Open Air BASTIONUL TESATORILOR
 
MAISTOROVICI Concert Translivan
BRAHMS Clarinet Quintet
BACH and JAZZ cu Luiza Zan
 
Vlad Maistorovici-vioara, Francesco Sica-vioara, Shiry Rashkovsky-viola, Pau Codina-violoncel, Colin Alexander-violoncel, Harry Cameron Penny-clarinet.
Invitat special: Luiza ZanSINESTEZIA – PIATA ENESCU
 
Expozitii
 
Expozitie "Enescu" a Muzeului National George Enescu, 19 - 26 iunie
Expozitie "Vibratii" a Depoului de Arta Urbana, 19 - 26 iunie
Expo lucrari literare ale studentilor Facultatii de Litere de la Universitatea Transilvania pe tema "vibratie, vibratii", 19 - 26 iunie
Expozitiie "Enescu" - a Muzeului National George Enescu - indoor in Coresi Shopping Resort, 18 - 26 iunie
 
Ateliere


Atelier Coresi Shopping Resort - Terapia prin Muzica - pianista Diana Ionescu, invitati: copiii cu autism de la Asociatia Raza de Speranta, luni 20 iunie, ora 11.00
Atelier 'Terapia prin Arta' – artist plastic Amalia Suruceanu – UAP, invitati: copii din centre de plasament, miercuri 22 iunie, ora 14.00
Atelier 'Terapia prin Arta' – artist plastic Amalia Suruceanu – UAP, invitati: copii din centre de plasament, joi 23 iunie, ora 14.00
Atelier muzical - Asociatia de nevazatori Bastonul Alb 'Cum vedem noi muzica', vineri 24 iunie, ora 14.00
 
Performance
 
Pianina vibrate!  -  miniconcerte ale artistilor, elevilor si trecatorilor la pianina amplasata in mijlocul Pietei Enescu
Terasa cu viniluri –  Depoul de Arta Urbana, sambata, 25 iunie, ora 20.00
Terasa cu viniluri –  Depoul de Arta Urbana, duminica 26 iunie, ora 20.00
 
Masterclass
 
Centrul Multicultural, masterclass de vioara – Valeriy Sokolov (Ucraina/Germania), luni 20 iunie, ora 14.00
Centrul Multicultural, masterclass de pian – Antoine Francoise (Elvetia), marti 21, ora 14.00
 
Prezentare CD cu sesiune de autografe


Libraria St. O. Iosif, Leontina Vaduva prezentare CD - "Verdi-Wagner: Corespondente", cu sesiune de autografe, vineri, 24 iunie, ora 18.00


Mai 2016
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Black Sabbath va lansa albumele inregistrate cu Tony Martin intr un box set special
Black Sabbath va lansa albumele inregistrate cu Tony Martin intr-un box set special

Tony Martin a fost vocea trupei Black Sabbath in perioada 1987 – 1991 si din nou, din 1993 pana in 1997, inregistrand cinci albume de studio care vor fi lansate anul acesta intr-o editie ...

Sony Music a achizitionat intregul catalog muzical al lui Bob Dylan
Sony Music a achizitionat intregul catalog muzical al lui Bob Dylan

Sony Music a anuntat oficial a cumparat drepturile asupra intregului catalog muzical al lui Bob Dylan, o tranzactie care s-a realizat anul trecut si a dat nastere speculatiilor privind pretul platit ...

Scorpions lanseaza un nou single de pe viitorul album Rock Believer
Scorpions lanseaza un nou single de pe viitorul album “Rock Believer”

Legendara trupa Scorpions a lansat un al doilea single de pe viitorul album de studio “ Rock Believer ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a formatiei, care urmeaza sa fie lansat in ...

Posta Regala Britanica va lansa o serie de timbre dedicate trupei The Rolling Stones
Posta Regala Britanica va lansa o serie de timbre dedicate trupei The Rolling Stones

La implinirea a sase decenii de activitate legenda Rolling Stones va avea propria serie filatelica lansata de Posta Regala Britanica, opt timbre cu imagini ale membrilor trupei sau din concertele ...

Globurile de Aur 2022 Lista castigatorilor
Globurile de Aur 2022. Lista castigatorilor

Filmul “ The Power of the Dog” (regia Jane Campion) a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun film dramatic, reusind sa castige si la alte doua categorii, Cea mai buna regie si Cel mai bun ...

Regal de teatru si muzica la Palatul Mogosoaia
Regal de teatru si muzica la Palatul Mogosoaia

Zilele Palatului Mogosoaia, in perioada 24-25 septembrie Regal de teatru si muzica Felicia Filip va sustine un recital de exceptie Primaria Capitalei invita bucurestenii, in acest week-end, la un ...

Roger Waters porneste intr un nou turneu
Roger Waters porneste intr-un nou turneu

Roger Waters, legendarul basist al trupei Pink Floyd, a anuntat recent pe site-ul sau oficial ca va porni din mai 2017 intr-un nou turneu, cel putin la inceput doar in America de Nord. Dupa succesul ...

Teatrul Tineretului Piatra Neamt Program 1 31 octombrie 2011
Teatrul Tineretului Piatra Neamt. Program 1-31 octombrie 2011

Programul Teatrului Tineretului din Piatra Neamt in perioada 1-31 octombrie 2011: Vineri, 30 septembrie, ora 21:00, Teatrul “Maria Filotti”, Braila (in cadrul Festivalului “Zile si ...

Seara de jazz la Al kimia din Timisoara
Seara de jazz la Al-kimia din Timisoara

Joi, 29 septembrie 2011, barul timisorean Al-kimia invita publicul la o seara dedicata muzicii jazz, in compania cvartetului format din Sebastian Spanache (pian), Dan Mitrofan (chitara), Mihai ...

 Duelul viorilor la Timisoara
"Duelul viorilor" la Timisoara

Sala Capitol din Timisoara va fi in data de 4 octombrie 2011, de la ora 19,00, gazda unui eveniment muzical inedit, intitulat " Duelul viorilor ", informeaza timisoaraazi.ro Turneul ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Sarah Biffen si miniaturile ei Sarah Biffen si miniaturile ei
Curiosii care ajungeau din intamplare sa vada spectacolul pregatit de onorabilul Emmanuel Dukes pentru nobilii domni si distinsele doamne (trebuie sa stii cum sa iti cuceresti publicul) ...
Alte recomandari:
Zece autoportrete celebre din istoria artei 12 picturi celebre Cele mai asteptate filme de animatie in 2022 Cele mai asteptate filme in 2022 + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Daniel Radcliffe il va interpreta pe Weird Al Yankovic intr un viitor film biografic
Daniel Radcliffe il va interpreta pe “Weird Al” Yankovic intr-un viitor film biografic Cunoscut mai ales datorita rolului principal din seria Harry Potter, actorul britanic Daniel Radcliffe va juca in viitorul apropiat un rol poate ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Biografia oficiala a trupei Queen va fi reeditata intr o editie revazuta si adaugita
Biografia oficiala a trupei Queen va fi reeditata intr-o editie revazuta si adaugita In 1992 Jacky Smith si Jim Jenkins publicau prima editie a biografiei oficiale a trupei Queen, “Queen: As It Began”, un volum cartonat cu ......
+ alte recomandari: Carte Artline