inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Ambasada Statelor Unite accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale, Editia 2012

0 Comentarii

Ambasada Statelor Unite anunta ca accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), Editia 2012.

Termenul limita de trimitere a proiectelor este 15 decembrie 2011 inclusiv.


Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, in engleza, pe adresa alexandrescui@state.gov.

in urma exprimarii interesului dumneavoastra de a solicita fonduri prin AFCP la adresa de e-mail sus-mentionata, vi se vor trimite  informatii mai detaliate, in engleza, pe langa cele de mai jos :


Tinem sa subliniem ca acuratetea si claritatea cu care sunt scrise proiectele si este completat bugetul sunt cruciale in procesul de evaluare. La fel de important este si ca proiectele sa fie scrise intr-o engleza extrem de corecta, de nivel profesionist.


Anul trecut, au fost acordate fonduri incepand cu 10.000 USD pe proiect si depasind 100.000 USD, cu o medie de aproximativ 58.000 USD pe proiect. Proiectul poate fi desfasurat pe parcursul a un an pana la maximum cinci ani, cu transe de buget foarte precise si detaliate pe fiecare an.


Va rugam sa cititi cu maxima atentie conditiile de participare si lista cu cerinte pe baza careia proiectele pot fi aprobate, ca si lista care explica in mod clar ce proiecte NU sunt eligibile, urmand sa fie excluse din start din competitie.


AFCP accepta proiecte prin care se conserva patrimoniul cultural national in urmatoarele trei categorii :


A. SITURI/MONUMENTE CULTURALE – sunt incluse dar nu se limiteaza la cladirile istorice si siturile arheologice


B. OBIECTE SI COLECTII CULTURALE – apartinand unui muzeu, sit, sau institutii similare – pot fi incluse obiecte arheologice si etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, dar si alte necesitati de conservare muzeala generala


C. FORME TRADITIONALE DE EXPRESIE CULTURALA – sunt incluse documentarea si inregistrarile audio-video ale unor forme traditionale de muzica si dans pentru conservarea si eventual diseminarea lor, sau sprijin pentru pregatirea in conservarea artelor si mestesugurilor traditionale in pericol de disparitie.  CERINTE OBLIGATORII IN INTOCMIREA PROIECTELOR pe capitole :


Scopul proiectului – trebuie sa explice pe scurt obiectivele proiectului si rezultatele dorite.


Descrierea activitatilor de proiect – care explica modul in care solicitantul intentioneaza sa indeplineasca obiectivele si rezultatele ;  care prezinta intr-o ordine logica activitatile propuse si descrie cum aceste activitati contribuie direct la indeplinirea obiectivelor si rezultatelor proiectului.


Programul dupa care se desfasoara proiectul si care identifica etapele majore, cu date de atingere a performantelor propuse.


Declaratia de importanta a proiectului – prin care sa se evidentieze valorile istorice, arhitecturale, artistice sau culturale ale sitului/monumentului, obiectului, colectiei sau formei de expresie traditionala.


Declaratia de urgenta – care indica gravitatea situatiei si prin care se explica de ce proiectul trebuie dus la indeplinire in prezent.


Buget detaliat, demarcat in perioade de buget anuale (2012, 2013, 2014, 2015, 2016) – care sa listeze toate costurile in categorii separate (personal, calatorii – inclusiv diurna - , echipamente, materiale, servicii contractate, alte costuri directe) si care sa indice daca exista fonduri din alte surse.


Informatii despre organizatia solicitanta – inclusiv CV-uri in engleza ale directorului de proiect si participantilor principali la proiect, care demonstreaza ca organizatia solicitanta (Ministerul Culturii, ONG, etc) dispune de experienta si capacitatea de a intreprinde proiecte de conservare a patrimoniului cultural.


Dovada a unei permisiuni oficiale de a incepe proiectul si aprobarea/sprijinul unei autoritati nationale de resort.


Documente care vor fi trimise ca attachment inclusiv cel putin trei imagini digitale de inalta rezolutie sau fisiere audio-video care sa demonstreze natura si starea sitului/monumentului, obiectului/colectiei sau formei de expresie culturala si care sa arate urgenta sau nevoia imperioasa a desfasurarii proiectului respectiv (ziduri in pericol de prabusire, distrugeri de la infiltratiile cu apa, materiale aflate in proces de deteriorare/descompunere etc).


AFCP NU ACCEPTA urmatoarele activitati sau costuri :

Conservarea sau cumpararea de obiecte culturale, colectii sau proprietati imobiliare proprietate privata sau comerciala, inclusiv cele care urmeaza sa fie transferate din domeniu privat sau comercial in domeniu public, sau in  proces de a fi transferate, fara ca acest proces sa fie complet, in momentul trimiterii proiectului.


Conservarea unor obiective naturale (formatiuni fizice, biologice si geologice, colectii paleontologice, habitate ale unor specii de animale si plante amenintate, fosile etc).


Conservarea de ramasite hominide sau umane.


Conservarea de media (ziare, pelicule, programe radio-TV etc).


Conservarea de materiale publicate care pot fi gasite si din alte surse (carti, periodice etc).


Conceperea de programe scolare sau materiale educationale pentru uz scolar


Excavari arheologice sau studii pentru scopuri de cercetare.


Cercetari istorice, cu exceptia cazurilor in care cercetarile sunt justificate si integrate in succesul proiectului propus.


Achizitionarea sau crearea de noi colectii pentru muzee noi sau existente.


Construirea de noi cladiri


Comandarea de noi lucrari de arta sau arhitectura cu scop comemorativ sau de dezvoltare economica.


Crearea sau adaptari moderne dupa forme culturale traditionale – cantece, dansuri, compozitii muzicale, piese de teatru sau alte modalitati de expresie artistica.


Crearea de copii sau re-crearea unor obiecte sau monumente/situri culturale care nu mai exista.


Relocarea unor situri culturale de la locul unde se afla in alt loc.


Scoaterea din tara sub orice motiv a unor obiecte culturale sau elemente din situri culturale.


Digitalizarea unor obiecte culturale sau colectii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui efort de conservare de mai mare anvergura, care sa fie clar definit.


Planuri de conservare si alte studii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui proiect mai amplu care sa implementeze rezultatele studiilor respective.


Crearea de rezerve banesti, de fonduri – fondurile primite prin AFCP trebuie cheltuite in perioada stabilita in proiect aprobat de AFCP  si nu pot fi folosite pentru crearea de rezerve banesti sau cheltuite in alte scopuri, pe parcursul mai multor ani.


Costuri legate de campanii de strangere de fonduri.


Cheltuieli legate de activitatea organizatiei care a depus proiectul, ca de exemplu costurile zilnice – inchiriere de spatiu de birouri, taxe, utilitati si alte costuri cu scop administrativ si de servicii, sau materiale care nu au legatura directa cu activitatile pe care le implica proiectul.


Costuri diverse, cheltuieli neprevazute .


Costuri ale unor lucrari efectuate inainte ca proiectul sa fie aprobat de AFCP.


Calatorii internationale, cu exceptia cazurilor in care sunt justificate si integrate in proiectul propus.


Proiecte individuale cu valoare mai mica de 10.000 USD.


Bonificatii pentru persoane particulare sau entitati comerciale.


Noiembrie 2011

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Lacul Lebedelor la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta
Lacul Lebedelor la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta

8 februarie 2020, ora 20, Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski, Constanta Cei care iubesc muzica lui Ceaikovski si povestea din " Lacul Lebedelor " se vor putea bucura de unul ...

IT Dansa in premiera la Bucuresti
IT Dansa in premiera la Bucuresti

28 noiembrie 2019, ora 20, Sala Mare, Teatrul National Bucuresti Compania de dans a Institutului de Teatru din Barcelona va sustine pentru intaia oara un spectacol in Romania, premiera facand parte ...

Bucharest Gaming Week 2019 la Palatul Parlamentului
Bucharest Gaming Week 2019 la Palatul Parlamentului

4 - 10 noiembrie 2019, Palatul Parlamentului, Bucuresti Cel mai important eveniment dedicat pasionatilor de jocuri video din tara noastra si industriei de game development revine in perioada 4 - 10 ...

Vladimir Horowitz in fata publicului
Vladimir Horowitz in fata publicului

Desi era unul dintre cei mai mari pianisti ai epocii sale - si potrivit specialistilor unul dintre cei mai buni din toate timpurile - Vladimir Horowitz suferea adesea de un trac ingrozitor, care pur ...

Summer Well 2019
Summer Well 2019

10-11 august 2019, Domeniul Stirbey, Buftea Festivalul Summer Well a adus la editia cu numarul noua, care va avea loc in perioada 10-11 august 2019 pe Domeniul Stirbey din Buftea. Daca in anii ...

David Garrett in concert la Bucuresti
David Garrett in concert la Bucuresti

8 si 9 iunie 2018, de la ora 20, Sala Palatului Violonistul David Garrett ajunge la Bucuresti in aceasta vara, si nu pentru un singur spectacol, ci pentru doua concerte pe 8 si 9 iunie 2018 la Sala ...

 The Shape of Water a castigat Oscarul pentru cel mai bun film
"The Shape of Water" a castigat Oscarul pentru cel mai bun film

Noul film regizat de Guillermo del Toro, The Shape of Water/Forma apei , este marele castigator al editiei din acest an a Premiilor Oscar. Nominalizat la nu mai putin de 13 categorii, pelicula i-a ...

 David Bowie is la Happy Cinema din Bucuresti
"David Bowie is" la Happy Cinema din Bucuresti

24 martie 2018, ora 18.00 Un fascinant documentar dedicat vietii si carierei lui David Bowie, unul dintre cei mai influenti, originali si controversati muzicieni ai ultimului secol, " David ...

IT Dansa in premiera la Bucuresti
IT Dansa in premiera la Bucuresti

28 noiembrie 2019, ora 20, Sala Mare, Teatrul National Bucuresti Compania de dans a Institutului de Teatru din Barcelona va sustine pentru intaia oara un spectacol in Romania, premiera facand parte ...

Program Teatrul Tineretului Piatra Neamt
Program Teatrul Tineretului – Piatra Neamt

5 - 11 martie 2018 Joi, 8 martie, ora 19.00, Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” Premiera DESPRE FEMEI. ONE-MAN SHOW, creatie colectiva dupa Nicolae Esinencu, un spectacol de Tudor ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Mecanicul de Fernand Leger Mecanicul de Fernand Leger
Un barbat cu mustata, o tigara fumegand intre degete (pe unul dintre ele se vad doua inele), un tatuaj marinaresc pe bratul drept, un fundal in care se intalnesc forme geometrice simple, ...
Alte recomandari:
Cinci muzee dedicate celebritatilor Stiati ca? Pierre-Auguste Renoir Pieta, singura lucrare semnata de Michelangelo Vara de Gunnar Berndtson + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Cinci obiective turistice norvegiene mai putin obisnuite Cinci obiective turistice norvegiene mai putin obisnuite 1. Kannesteinen: formatiune stancoasa ce poate fi gasita langa coasta din apropierea localitatii Maloy, bizara creatie naturala - nu, in pofida aparentelor nu este o sculptura sau vreo instalatie moderna - poate fi asemanata unei ciuperci de culoare ... Alte destinatii: Kelso, Scotia Ainsa, Spania Anstruther, Scotia Frigiliana, Spania Savoca, Italia + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Playmobil filmul 2019
Playmobil: filmul (2019) O aventura animata in universul celebrelor figurine atat de indragite de cei mici Ce poti face atunci cand fratele tau, micul Charlie, dispare? Si nu ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Eugenia de Lionel Duroy
Eugenia de Lionel Duroy Un surprinzator roman inspirat de celebrul Jurnal al lui Mihail Sebastian Volumul a primit in 2019 Premiul Anais Nin Cronica a unei Romanii ......
+ alte recomandari: Carte Artline