inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Ambasada Statelor Unite accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale, Editia 2012

0 Comentarii

Ambasada Statelor Unite anunta ca accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), Editia 2012.

Termenul limita de trimitere a proiectelor este 15 decembrie 2011 inclusiv.


Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, in engleza, pe adresa alexandrescui@state.gov.

in urma exprimarii interesului dumneavoastra de a solicita fonduri prin AFCP la adresa de e-mail sus-mentionata, vi se vor trimite  informatii mai detaliate, in engleza, pe langa cele de mai jos :


Tinem sa subliniem ca acuratetea si claritatea cu care sunt scrise proiectele si este completat bugetul sunt cruciale in procesul de evaluare. La fel de important este si ca proiectele sa fie scrise intr-o engleza extrem de corecta, de nivel profesionist.


Anul trecut, au fost acordate fonduri incepand cu 10.000 USD pe proiect si depasind 100.000 USD, cu o medie de aproximativ 58.000 USD pe proiect. Proiectul poate fi desfasurat pe parcursul a un an pana la maximum cinci ani, cu transe de buget foarte precise si detaliate pe fiecare an.


Va rugam sa cititi cu maxima atentie conditiile de participare si lista cu cerinte pe baza careia proiectele pot fi aprobate, ca si lista care explica in mod clar ce proiecte NU sunt eligibile, urmand sa fie excluse din start din competitie.


AFCP accepta proiecte prin care se conserva patrimoniul cultural national in urmatoarele trei categorii :


A. SITURI/MONUMENTE CULTURALE – sunt incluse dar nu se limiteaza la cladirile istorice si siturile arheologice


B. OBIECTE SI COLECTII CULTURALE – apartinand unui muzeu, sit, sau institutii similare – pot fi incluse obiecte arheologice si etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, dar si alte necesitati de conservare muzeala generala


C. FORME TRADITIONALE DE EXPRESIE CULTURALA – sunt incluse documentarea si inregistrarile audio-video ale unor forme traditionale de muzica si dans pentru conservarea si eventual diseminarea lor, sau sprijin pentru pregatirea in conservarea artelor si mestesugurilor traditionale in pericol de disparitie.  CERINTE OBLIGATORII IN INTOCMIREA PROIECTELOR pe capitole :


Scopul proiectului – trebuie sa explice pe scurt obiectivele proiectului si rezultatele dorite.


Descrierea activitatilor de proiect – care explica modul in care solicitantul intentioneaza sa indeplineasca obiectivele si rezultatele ;  care prezinta intr-o ordine logica activitatile propuse si descrie cum aceste activitati contribuie direct la indeplinirea obiectivelor si rezultatelor proiectului.


Programul dupa care se desfasoara proiectul si care identifica etapele majore, cu date de atingere a performantelor propuse.


Declaratia de importanta a proiectului – prin care sa se evidentieze valorile istorice, arhitecturale, artistice sau culturale ale sitului/monumentului, obiectului, colectiei sau formei de expresie traditionala.


Declaratia de urgenta – care indica gravitatea situatiei si prin care se explica de ce proiectul trebuie dus la indeplinire in prezent.


Buget detaliat, demarcat in perioade de buget anuale (2012, 2013, 2014, 2015, 2016) – care sa listeze toate costurile in categorii separate (personal, calatorii – inclusiv diurna - , echipamente, materiale, servicii contractate, alte costuri directe) si care sa indice daca exista fonduri din alte surse.


Informatii despre organizatia solicitanta – inclusiv CV-uri in engleza ale directorului de proiect si participantilor principali la proiect, care demonstreaza ca organizatia solicitanta (Ministerul Culturii, ONG, etc) dispune de experienta si capacitatea de a intreprinde proiecte de conservare a patrimoniului cultural.


Dovada a unei permisiuni oficiale de a incepe proiectul si aprobarea/sprijinul unei autoritati nationale de resort.


Documente care vor fi trimise ca attachment inclusiv cel putin trei imagini digitale de inalta rezolutie sau fisiere audio-video care sa demonstreze natura si starea sitului/monumentului, obiectului/colectiei sau formei de expresie culturala si care sa arate urgenta sau nevoia imperioasa a desfasurarii proiectului respectiv (ziduri in pericol de prabusire, distrugeri de la infiltratiile cu apa, materiale aflate in proces de deteriorare/descompunere etc).


AFCP NU ACCEPTA urmatoarele activitati sau costuri :

Conservarea sau cumpararea de obiecte culturale, colectii sau proprietati imobiliare proprietate privata sau comerciala, inclusiv cele care urmeaza sa fie transferate din domeniu privat sau comercial in domeniu public, sau in  proces de a fi transferate, fara ca acest proces sa fie complet, in momentul trimiterii proiectului.


Conservarea unor obiective naturale (formatiuni fizice, biologice si geologice, colectii paleontologice, habitate ale unor specii de animale si plante amenintate, fosile etc).


Conservarea de ramasite hominide sau umane.


Conservarea de media (ziare, pelicule, programe radio-TV etc).


Conservarea de materiale publicate care pot fi gasite si din alte surse (carti, periodice etc).


Conceperea de programe scolare sau materiale educationale pentru uz scolar


Excavari arheologice sau studii pentru scopuri de cercetare.


Cercetari istorice, cu exceptia cazurilor in care cercetarile sunt justificate si integrate in succesul proiectului propus.


Achizitionarea sau crearea de noi colectii pentru muzee noi sau existente.


Construirea de noi cladiri


Comandarea de noi lucrari de arta sau arhitectura cu scop comemorativ sau de dezvoltare economica.


Crearea sau adaptari moderne dupa forme culturale traditionale – cantece, dansuri, compozitii muzicale, piese de teatru sau alte modalitati de expresie artistica.


Crearea de copii sau re-crearea unor obiecte sau monumente/situri culturale care nu mai exista.


Relocarea unor situri culturale de la locul unde se afla in alt loc.


Scoaterea din tara sub orice motiv a unor obiecte culturale sau elemente din situri culturale.


Digitalizarea unor obiecte culturale sau colectii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui efort de conservare de mai mare anvergura, care sa fie clar definit.


Planuri de conservare si alte studii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui proiect mai amplu care sa implementeze rezultatele studiilor respective.


Crearea de rezerve banesti, de fonduri – fondurile primite prin AFCP trebuie cheltuite in perioada stabilita in proiect aprobat de AFCP  si nu pot fi folosite pentru crearea de rezerve banesti sau cheltuite in alte scopuri, pe parcursul mai multor ani.


Costuri legate de campanii de strangere de fonduri.


Cheltuieli legate de activitatea organizatiei care a depus proiectul, ca de exemplu costurile zilnice – inchiriere de spatiu de birouri, taxe, utilitati si alte costuri cu scop administrativ si de servicii, sau materiale care nu au legatura directa cu activitatile pe care le implica proiectul.


Costuri diverse, cheltuieli neprevazute .


Costuri ale unor lucrari efectuate inainte ca proiectul sa fie aprobat de AFCP.


Calatorii internationale, cu exceptia cazurilor in care sunt justificate si integrate in proiectul propus.


Proiecte individuale cu valoare mai mica de 10.000 USD.


Bonificatii pentru persoane particulare sau entitati comerciale.


Noiembrie 2011

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Noel Gallagher va lansa mai multe piese inedite din perioada Oasis
Noel Gallagher va lansa mai multe piese inedite din perioada Oasis

Muzicianul a anuntat recent ca se gandeste sa inregistreze un album cu piese compuse in perioada in care trupa Oasis era unul dintre cele mai importante nume din industrie, melodii care nu au intrat ...

Trupa The Rolling Stones va lansa in curand propria marca de ciocolata
Trupa The Rolling Stones va lansa in curand propria marca de ciocolata

Dupa ce in 2020 si-au surprins placut fanii cu un nou single, “ Living In a Ghost Town ”, cei de la Rolling Stones vor oferi in magazinul lor online un produs cu adevarat original: propria ...

Lucasfilm Games si Bethesda pregatesc un nou joc video cu Indiana Jones
Lucasfilm Games si Bethesda pregatesc un nou joc video cu Indiana Jones

Dupa ce Harrison Ford a confirmat recent ca este dispus sa il joace pentru a cincea oara pe celebrul arheolog in ultima parte a seriei (pelicula ce ar putea fi lansata in 2022, dupa ce proiectul a ...

Mary McCartney va regiza un documentar despre legendarele studiouri Abbey Road
Mary McCartney va regiza un documentar despre legendarele studiouri Abbey Road

Mary McCartney (fiica lui Paul McCartney) va regiza primul documentar dedicat celebrelor studiouri de inregistrari Abbey Road, locul unde au lucrat nume celebre ca The Beatles, Pink Floyd, Aretha ...

Lana Del Rey va lansa un nou album pe 19 martie
Lana Del Rey va lansa un nou album pe 19 martie

Lana Del Rey a lansat recent un nou single, “ Chemtrails Over the Country Club ”, anuntand oficial si ca noul album cu acest titlu urmeaza sa fie lansat pe 19 martie 2021, fiind deja ...

21 de artisti internationali la Festivalul JazzTM de la Timisoara
21 de artisti internationali la Festivalul JazzTM de la Timisoara

Intre 1 si 3 iulie 2016 , la Timisoara , vor urca pe scenele Festivalului JazzTM 21 de artisti internationali, dar si artisti romani cunoscuti si apreciati de public. Pe lista trupelor invitate din ...

Targ de antichitati in Piata Unirii din Timisoara 15 17 iulie
Targ de antichitati in Piata Unirii din Timisoara, 15-17 iulie

In perioada 15-17 iulie , Piata Unirii din Timisoara va gazdui editia a XIV-a a targului Expo Antichitati, care isi propune sa aduca in atentia pasionatilor de obiecte vechi: piese de moblilier, ...

Zilele Filmului Romanesc la Brasov 15 17 iulie
Zilele Filmului Romanesc la Brasov, 15-17 iulie

Opera Brasov gazduieste intre 15 si 17 iulie 2011 a doua editie a Zilelor Filmului Romanesc . Program: Vineri 15 iulie ora 18,00: Politist adjectiv ora 20,00: Buna! Ce faci? Sambata 16 iulie ora ...

Musicalul Peter Pan revine la Opera Comica pentru Copii
Musicalul "Peter Pan" revine la Opera Comica pentru Copii

Din 8 februarie, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), ii invita pe cei mici, alaturi de familiile lor, la o intalnire speciala cu personajele uneia dintre cele mai indragite ...

EVACUAREA CENTRULUI COMUNITAR laBOMBA

In perioada iulie – septembrie activitatile proiectului FARA SPRIJIN vor continua în strada – repetitii pentru spectacolul de teatru FARA SPRIJIN, ateliere cu copiii si dezbateri ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Patru carti pentru cei indragostiti de arta Patru carti pentru cei indragostiti de arta
David Scott Kastan, Culorile. Pasiune si mister , editura Baroque Books & Arts Ne-am obisnuit sa vedem culorile peste tot, dar cat de des ne intrebam care este istoria lor (sau cel ...
Alte recomandari:
Sapte ecranizari Stephen King pe care le-am putea vedea curand Cand Brigitte Bardot l-a intalnit pe Picasso Cele mai asteptate filme in 2021 Dylan, Lennon, Mercury & Co. De la muzica la arte plastice + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Paul King va regiza un nou film cu Willy Wonka
Paul King va regiza un nou film cu Willy Wonka Daca in trecut excentricul si misteriosul Willy Wonka a fost jucat de Gene Wilder si Johnny Depp in doua ecranizari devenite clasice ale romanului lui ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Origini de Neil deGrasse Tyson si Donald Goldsmith
Origini de Neil deGrasse Tyson si Donald Goldsmith Daca ati avea in fata o istorie a cosmosului de la inceputurile sale pana la descoperirile recente, scrisa cu pasiune, un volum imens de informatie ......
+ alte recomandari: Carte Artline