inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Ambasada Statelor Unite accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale, Editia 2012

0 Comentarii

Ambasada Statelor Unite anunta ca accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), Editia 2012.

Termenul limita de trimitere a proiectelor este 15 decembrie 2011 inclusiv.


Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, in engleza, pe adresa alexandrescui@state.gov.

in urma exprimarii interesului dumneavoastra de a solicita fonduri prin AFCP la adresa de e-mail sus-mentionata, vi se vor trimite  informatii mai detaliate, in engleza, pe langa cele de mai jos :


Tinem sa subliniem ca acuratetea si claritatea cu care sunt scrise proiectele si este completat bugetul sunt cruciale in procesul de evaluare. La fel de important este si ca proiectele sa fie scrise intr-o engleza extrem de corecta, de nivel profesionist.


Anul trecut, au fost acordate fonduri incepand cu 10.000 USD pe proiect si depasind 100.000 USD, cu o medie de aproximativ 58.000 USD pe proiect. Proiectul poate fi desfasurat pe parcursul a un an pana la maximum cinci ani, cu transe de buget foarte precise si detaliate pe fiecare an.


Va rugam sa cititi cu maxima atentie conditiile de participare si lista cu cerinte pe baza careia proiectele pot fi aprobate, ca si lista care explica in mod clar ce proiecte NU sunt eligibile, urmand sa fie excluse din start din competitie.


AFCP accepta proiecte prin care se conserva patrimoniul cultural national in urmatoarele trei categorii :


A. SITURI/MONUMENTE CULTURALE – sunt incluse dar nu se limiteaza la cladirile istorice si siturile arheologice


B. OBIECTE SI COLECTII CULTURALE – apartinand unui muzeu, sit, sau institutii similare – pot fi incluse obiecte arheologice si etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, dar si alte necesitati de conservare muzeala generala


C. FORME TRADITIONALE DE EXPRESIE CULTURALA – sunt incluse documentarea si inregistrarile audio-video ale unor forme traditionale de muzica si dans pentru conservarea si eventual diseminarea lor, sau sprijin pentru pregatirea in conservarea artelor si mestesugurilor traditionale in pericol de disparitie.  CERINTE OBLIGATORII IN INTOCMIREA PROIECTELOR pe capitole :


Scopul proiectului – trebuie sa explice pe scurt obiectivele proiectului si rezultatele dorite.


Descrierea activitatilor de proiect – care explica modul in care solicitantul intentioneaza sa indeplineasca obiectivele si rezultatele ;  care prezinta intr-o ordine logica activitatile propuse si descrie cum aceste activitati contribuie direct la indeplinirea obiectivelor si rezultatelor proiectului.


Programul dupa care se desfasoara proiectul si care identifica etapele majore, cu date de atingere a performantelor propuse.


Declaratia de importanta a proiectului – prin care sa se evidentieze valorile istorice, arhitecturale, artistice sau culturale ale sitului/monumentului, obiectului, colectiei sau formei de expresie traditionala.


Declaratia de urgenta – care indica gravitatea situatiei si prin care se explica de ce proiectul trebuie dus la indeplinire in prezent.


Buget detaliat, demarcat in perioade de buget anuale (2012, 2013, 2014, 2015, 2016) – care sa listeze toate costurile in categorii separate (personal, calatorii – inclusiv diurna - , echipamente, materiale, servicii contractate, alte costuri directe) si care sa indice daca exista fonduri din alte surse.


Informatii despre organizatia solicitanta – inclusiv CV-uri in engleza ale directorului de proiect si participantilor principali la proiect, care demonstreaza ca organizatia solicitanta (Ministerul Culturii, ONG, etc) dispune de experienta si capacitatea de a intreprinde proiecte de conservare a patrimoniului cultural.


Dovada a unei permisiuni oficiale de a incepe proiectul si aprobarea/sprijinul unei autoritati nationale de resort.


Documente care vor fi trimise ca attachment inclusiv cel putin trei imagini digitale de inalta rezolutie sau fisiere audio-video care sa demonstreze natura si starea sitului/monumentului, obiectului/colectiei sau formei de expresie culturala si care sa arate urgenta sau nevoia imperioasa a desfasurarii proiectului respectiv (ziduri in pericol de prabusire, distrugeri de la infiltratiile cu apa, materiale aflate in proces de deteriorare/descompunere etc).


AFCP NU ACCEPTA urmatoarele activitati sau costuri :

Conservarea sau cumpararea de obiecte culturale, colectii sau proprietati imobiliare proprietate privata sau comerciala, inclusiv cele care urmeaza sa fie transferate din domeniu privat sau comercial in domeniu public, sau in  proces de a fi transferate, fara ca acest proces sa fie complet, in momentul trimiterii proiectului.


Conservarea unor obiective naturale (formatiuni fizice, biologice si geologice, colectii paleontologice, habitate ale unor specii de animale si plante amenintate, fosile etc).


Conservarea de ramasite hominide sau umane.


Conservarea de media (ziare, pelicule, programe radio-TV etc).


Conservarea de materiale publicate care pot fi gasite si din alte surse (carti, periodice etc).


Conceperea de programe scolare sau materiale educationale pentru uz scolar


Excavari arheologice sau studii pentru scopuri de cercetare.


Cercetari istorice, cu exceptia cazurilor in care cercetarile sunt justificate si integrate in succesul proiectului propus.


Achizitionarea sau crearea de noi colectii pentru muzee noi sau existente.


Construirea de noi cladiri


Comandarea de noi lucrari de arta sau arhitectura cu scop comemorativ sau de dezvoltare economica.


Crearea sau adaptari moderne dupa forme culturale traditionale – cantece, dansuri, compozitii muzicale, piese de teatru sau alte modalitati de expresie artistica.


Crearea de copii sau re-crearea unor obiecte sau monumente/situri culturale care nu mai exista.


Relocarea unor situri culturale de la locul unde se afla in alt loc.


Scoaterea din tara sub orice motiv a unor obiecte culturale sau elemente din situri culturale.


Digitalizarea unor obiecte culturale sau colectii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui efort de conservare de mai mare anvergura, care sa fie clar definit.


Planuri de conservare si alte studii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui proiect mai amplu care sa implementeze rezultatele studiilor respective.


Crearea de rezerve banesti, de fonduri – fondurile primite prin AFCP trebuie cheltuite in perioada stabilita in proiect aprobat de AFCP  si nu pot fi folosite pentru crearea de rezerve banesti sau cheltuite in alte scopuri, pe parcursul mai multor ani.


Costuri legate de campanii de strangere de fonduri.


Cheltuieli legate de activitatea organizatiei care a depus proiectul, ca de exemplu costurile zilnice – inchiriere de spatiu de birouri, taxe, utilitati si alte costuri cu scop administrativ si de servicii, sau materiale care nu au legatura directa cu activitatile pe care le implica proiectul.


Costuri diverse, cheltuieli neprevazute .


Costuri ale unor lucrari efectuate inainte ca proiectul sa fie aprobat de AFCP.


Calatorii internationale, cu exceptia cazurilor in care sunt justificate si integrate in proiectul propus.


Proiecte individuale cu valoare mai mica de 10.000 USD.


Bonificatii pentru persoane particulare sau entitati comerciale.


Noiembrie 2011

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Un film despre Amy Winehouse ar putea sa fie lansat in 2021
Un film despre Amy Winehouse ar putea sa fie lansat in 2021

Fanii lui Amy Winehouse vor putea vedea in curand un film biografic despre regretata artista, care spre deosebire de documentarul ” Amy ” (regizat de Asif Kapadia si premiat cu Oscar) ar ...

Little Richard va avea o statuie in fata casei sale
Little Richard va avea o statuie in fata casei sale

Regretatul muzician va avea in curand o statuie in fata casei in care a copilarit, si potrivit USA Today proiectul ar trebui sa fie gata pana pe data de 5 decembrie, ziua de nastere a lui Little ...

Un jurnal parizian al lui Jim Morrison va fi scos in curand la licitatie
Un jurnal parizian al lui Jim Morrison va fi scos in curand la licitatie

Fanii lui Jim Morrison vor putea sa adauge colectiei o piesa unica, asa numitul Paris Journal , o agenda cu insemnari si poeme scrise de carismaticul artist in perioada petrecuta in capitala franceza ...

Bob Dylan va lansa in aceasta vara un nou album
Bob Dylan va lansa in aceasta vara un nou album

Noul album al celebrului muzician va fi lansat pe 19 iunie 2020 si este primul disc pe care se gasesc piese originale din ultimii opt ani. Purtand titlul “ Rough and Rowdy Ways ”, albumul ...

Chitara folosita de Kurt Cobain in concertul MTV Unplugged va fi scoasa la licitatie
Chitara folosita de Kurt Cobain in concertul MTV Unplugged va fi scoasa la licitatie

Chitara Martin D-18E la care a cantat Cobain in concertul din 1993 este poate cea mai interesanta piesa din cadrul licitatiei Music Icons, organizate de Julien’s Auctions pe 19-20 iunie 2020, in ...

Salonul de Carte Bookfest Targu Mures
Salonul de Carte Bookfest Targu Mures

Publicului muresean va avea posibilitatea sa intalneasca unele dintre cele mai importante nume ale lumii culturale actuale din Romania la prima editie locala a Salonului de Carte Bookfest Targu Mures ...

Expozitia de Sculptura OLGA SMOLENSCHI
Expozitia de Sculptura "OLGA SMOLENSCHI"

Expozitia de Sculptura "OLGA SMOLENSCHI" 2 iulie - 31 octombrie 2014 MUZEUL CIVILIZATIEI "GUMELNITA" OLTENITA are o frumoasa donatie de arta, creatie a sculptoritei OLGA ...

BRASOV INTERNATIONAL FILM FESTIVAL MARKET 4 14 Septembrie 2014
BRASOV INTERNATIONAL FILM FESTIVAL& MARKET, 4-14 Septembrie 2014

Editia din acest an a festivalului aduce in fata publicului filme americane, britanice, dar şi din Republica Dominicana, Bangladesh sau Ghana. Vor fi filme pentru toate gusturile, inclusiv un film ...

Amorphis Soilwork si Jinjer in concert la Arenele Romane
Amorphis, Soilwork si Jinjer in concert la Arenele Romane

22 ianuarie 2019, Arenele Romane, Bucuresti Trupa Amorphis revine in Romania pentru un nou concert la Arenele Romane din Bucuresti alaturi de Soilwork si Jinjer. Originara din Finlanda, Amorphis s-a ...

Gala de Opera Open Air a opta editie
Gala de Opera ''Open Air'', a opta editie

In seara de 7 septembrie 2014, Filarmonica de Stat din Arad ofera iubitorilor muzicii de opera un eveniment cultural de exceptie, Gala de opera ''Open Air'' . Evenimentul, aflat la cea de-a opta ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills
1. Nascut pe 7 iunie 1952 in Irlanda de Nord, in Ballymena, viitorul actor a primit numele de Liam dupa preotul local. Familia Neeson facea parte din minoritatea catolica a orasului ...
Alte recomandari:
John Peter Russell si primul portret al lui Vincent van Gogh Ce (poate) nu stiati despre Jack Nicholson Cinci tablouri celebre pierdute pentru totdeauna (sau nu) Cinci carti celebre respinse initial de edituri + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Hallgrimskirkja cea mai mare biserica din Islanda Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda Cu o inaltime de 74,5 metri, cea mai mare biserica din Islanda a devenit repede nu doar unul dintre cele mai populare obiective turistice din tara, dar si un reper si un simbol al capitalei Reykjavik, nu putini fiind vizitatorii care aleg sa inceapa de ... Alte destinatii: O statuie romana in Tokyo Cinci orase pline de culoare Habitat 67 – un experiment modernist de lux Muzeul cartilor de joc Monumentul Chopin din Varsovia + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfasura online, in perioada 12-21 iunie 2020, aceasta editie ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
O viata amanata Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus
O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus O poveste adevarata despre Holocaust, carti, memorie si supravietuire Pana cand trupele naziste au ocupat Cehoslovacia pentru Dita Kraus viata curgea ......
+ alte recomandari: Carte Artline