inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Muzee in Paris

2 Comentarii



In capitala Frantei veti gasi un numar impresionant de muzee celebre in intreaga lume, care fac din Paris una dintre cele mai prestigioase capitale culturale, atragand anual mii de pasionati de arta si stiinta. Varietatea, calitatea si numarul pieselor prezentate in cadrul expozitiilor permanente si temporare sunt pur si simplu uluitoare, iar cei care vor sa descopere istoria artei europene - si nu numai - vor avea de unde alege.


 


Muzee, galerii, obiective :


 


Musee Picasso : situat in centrul istoric, are in colectiile sale cateva mii de lucrari semnate de Pablo Picasso. Nascut in 1881, Pablo Picasso si-a inceput studiile artistice in 1895, abordand de-a lungul vietii genuri diverse, de la pictura si sculptura la desen, gravura sau ceramica. In 1973, dupa moartea artistului, o mare parte din lucrarile sale au revenit statului francez, care a deschis in incinta unui hotel de secol XVII acest impresionant muzeu.


 


Muzeul Dali : deschis de Fundatia Stratton, este unul dintre cele mai populare muzee din Paris, avand si cea mai bogata colectie de sculpturi realizate de controversatul si genialul artist. Deschis in 1991, a fost primul muzeu francez dedicat lui Dali. Cu cei peste 1000 de metri patrati de spatiu expozitional, Muzeul Dali din Paris este o experienta de neuitat.


 


Musee de l'art Juif : a fost inaugurat in 1948, la etajul 4 al Centrului Evreiesc din Montmartre, si este unul dintre cele mai bune muzee dedicate artei si culturii europene existent in afara Israelului. In afara lucrarilor de arta si colectiilor de carte si obiecte de cult, Muzeul Artei Evreiesti are si machete ale sinagogilor poloneze de secol XVII -XVIII, o macheta impresionanta a orasului Ierusalim, precum si o galerie de pictura moderna semnata de Chagall, Pissaro, Benn.


 


Musee National du Moyen Age : Muzeul de Arta Medievala din Paris este fascinant pentru cei interesati de aceasta perioada, fie doar pentru colectiile de covoare, artefacte sau vitralii. Cel putin la fel de valoroase sunt manuscrisele, multe dintre ele unice si foarte bine pastrate, dar si colectia de sculptura.


 


Muzeul Luvru : unul dintre cele mai importante muzee din lume si cu siguranta cel mai cunoscut din Paris, Muzeul Luvru este un colos, atat prin numarul si varietatea colectiilor, cat si prin dimensiunile spatiilor expozitionale. Veti avea nevoie de saptamani bune pentru a trece superficial in revista macar o parte din expozitiile permanente.


 


Musee Rodin : un muzeu mai mic decat alte institutii culturale pariziene, dedicat celui mai cunoscut sculptor francez, care a reusit sa influenteze decisiv istoria artei europene si nu numai. Muzeul prezinta in detaliu diferitele episoade ale vietii si creatiei lui Rodin, iar in parcul din jurul cladirii pot fi admirate o parte dintre lucrarile sale.


 


Hotel des Invalides : aici se gasesc mai multe muzee celebre, precum Musee de l'Armee, Musee des Plans-Reliefs, Musee de l'Ordre de la Liberation, dar si L'Eglise de Saint-Louis-des-Invalides.


 


Musee Marmottan : mai putin cunoscut, desi are o bogata selectie de arta impresionista, fiind remarcabila mai ales colectia de picturi de Monet. Cel putin la fel de interesante sunt artefactele, picturile si piesele din bronz in stil Empire.


 


Musee des Arts Africains et Oceaniens : pentru amatorii de arta exotica aceasta institutie este perfecta, aici putand fi vazute lucrari din Mali, Australia, Coasta de Fildes si nu numai. Varietatea si originalitatea pieselor adunate aici de-a lungul timpului uluiesc de la prima vizita.


 


Cite des Sciences : este unul dintre cele mai vizitate muzee pariziene si un obiectiv turistic deosebit de popular, fiind interesant mai ales pentru expozitiile de stiinte naturale, dar si pentru uriasul Planetarium. Este apreciat mai ales de copii, care pot astfel sa descopere multe din secretele mecanismelor si inventiilor din lunga istorie a descoperirilor stiintifice.


 


Musee de l'Orangerie : renumit in intreaga lume pentru lucrarile de Claude Monet expuse aici, intre care cele patru compozitii de mari dimensiuni infatisand celebrii nuferi, muzeul din Gradinile Tuilleries este in permanenta asaltat de vizitatori veniti din intreaga lume. Este si un loc perfect pentru cei pasionati de arta, care pot afla aici multe dintre secretele marilor maestri francezi.


 


Galeries Nationales du Grand Palais : in aceste prestigioase galerii de arta au fost gazduite de-a lungul timpului numeroase expozitii foarte apreciate, adesea publicul avand ocazia de a vedea piese imprumutate de la alte muzee si galerii renumite.


 


Musee d'Orsay : unul dintre cele mai cunoscute muzee europene este in fapt o fosta gara, transformata in galerie de arta. Cu deosebit succes chiar, pentru ca arhitectura inedita scoate parca mai bine in valoare operele expuse. Vechea gara, Gare d'Orsay a fost construit de catre Victor Laloux si prezentata oficial cu ocazia Expozitiei Universale din 1900, fiind inchisa in 1939. Musee d'Orsay avea sa fie deschis in decembrie 1986, aici fiind expuse creatii artistice realizate intre 1848 - 1914, de la pictura si grafica la sculptura, mobilier, fotografie. Totul este completat de o bogata colectie de documente de epoca.


 


Musee de Montmartre : construita in 1680, cladirea care gazduieste astazi muzeul a fost initial locuinta unui actor din trupa lui Moliere. Ulterior, o parte din impozanta casa a servit ca atelier pentru mai multi artisti, intre care Dufy si Utrillo, iar din 1960 muzeul prezinta istoria si legendele vechiului cartier.


 


Musee du Petit Palais : construit la fel ca si Grand Palais pentru Exposition Universelle din 1900, este un exemplu deja clasic de arhitectura Art Nouveau. Dupa deschidere, aici au fost expuse o lunga perioda lucrari cumparate din galeriile pariziene, iar astazi aici poate fi admirata o bogata colectie de artefacte antice, piese medievale, manuscrise si carte, pictura din toate scolile europene.


 


Institut du Monde Arabe : este unanim considerat una dintre cele mai bune institutii culturale dedicate lumii arabe, aici fiind prezentate in cadrul expozitiilor permanente si temporare lucrari de arta din lumea araba, precum si o selectie de carti si documente, majoritatea de o valoare inestimabila. Multe din piesele prezentate aici sunt imprumutate sau donate de muzee si galerii din lumea araba.


 


Musee Jacquemart-Andre : cei care vor sa afle mai multe despre Renasterea italiana, despre pictura franceza de secol XVIII sau despre creatiile marilor maestri flamanzi trebuie sa viziteze Muzeul Jacquemart-Andre, unde astfel de exponate sunt prezentate intr-un cadru pe masura. Vila ce pastreaza atmosfera si splendoarea celui de al Doilea Imperiu este o experienta aproape initiatica pentru cei care iubesc arta.


 


Martie 2008

Voteaza


Comentarii 2 comentarii
anusca3104

imi place

0 2014 reply
1 0
anusca3104

imi place

0 2014 reply
0 0
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Va recomandam
The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec Now and Then
The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”

“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu “ ...

Il Porcellino una dintre cele mai populare atractii ale Florentei
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei

O realista si impresionanta statuie din bronz infatisand un mistret, cu blana aspra, colti mari si botul deschis, Il Porcellino este una dintre atractiile orasului Florenta, si poate fi vazut in ...

Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse
Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse

Scriitorul norvegian Jon Fosse (in varsta de 64 de ani) este castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura 2023, opera sa cuprinzand piese de teatru, poezie, eseistica, romane, dar si carti pentru ...

Bruce Springsteen a lansat o noua piesa Addicted to Romance care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului She Came to Me
Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me”

Bruce Springsteen a lansat astazi un nou cantec, “ Addicted to Romance ”, o piesa noua compusa pentru coloana sonora a peliculei “ She Came to Me ”, o comedie romantica ...

Pieptenele pentru mustata care i a apartinut lui Freddie Mercury s a vandut cu peste 150 000 de lire
Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire

Un mic pieptene din argint pentru mustata, un produs Tiffany & Co., a fost una dintre marile surprize in cadrul licitatiilor dedicate regretatului Freddie Mercury, dupa ce un colectionar a platit ...

Scurta incursiune in istoria filmului
Scurta incursiune in istoria filmului

Sursa foto: wikipedia.org Se poate afirma, fara nicio indoiala, ca pana la aparitia filmului, lumea nu descoperise inca sensul modern al cuvantului divertisment . Noua era tehnologica deschisa ...

Sticla de Murano arta mestesug traditie venetiana
Sticla de Murano - arta, mestesug, traditie venetiana

Murano, insula situata la 2 km de tarm in laguna venetiana, incanta prin farmecul cladirilor vechi si liniste. Aici s-a dezvoltat inaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenita celebra in ...

Cinci filme despre pictori celebri
Cinci filme despre pictori celebri

1. Lust For Life (1956) Un film destinat de la bun inceput sa devina un clasic, fie doar pentru cei doi mari actori care domina fiecare clipa: Kirk Douglas in rolul lui Vincent van Gogh si un ...

Stiati caA Taiwan
Stiati ca? Taiwan

1. Taiwan este o destinatie turistica tot mai populara. Si nu este de mirare. Are peste 1500 de kilometri de coasta, unele dintre cele mai frumoase si bine intretinute plaje din lume - si potrivit ...

Arhitecti romani Ion Mincu
Arhitecti romani. Ion Mincu.

Ion Mincu s-a nascut pe 20 decembrie 1852 la Focsani . Arhitect, profesor si deputat roman. Profesor la Scoala de Arhitectura din Bucuresti si intemeietor totodata al Scolii Nationale de ...

Ludwig van Beethoven biografie
Ludwig van Beethoven - biografie

Familia compozitorului era originara din Brabant, Belgia, tatal fiind muzician la Curtea din Bonn. Mama viitorului compozitor era o femeie blanda si retrasa, cunoscuta pentru bunatatea ei; ...

Craciunul in Franta

In Ajunul Craciunului copiii isi lasa pantofii langa soba pentru ca Pere Noel sa le puna in ei darurile. Bradul de Craciun este impodobit noaptea, pentru ca in dimineata de Craciun copiii sa gaseasca ...

Cele mai cunoscute 10 castele medievale
Cele mai cunoscute 10 castele medievale

10. Castelul Harlech - Tara Galilor Construit in secolul XIII de catre Regele Edward al Angliei, in regiunea Gwynedd, ca parte a lantului de fortarete ce ar fi trebuit sa respinga atacurile ...

Universitatea Banatului din Timisoara

Adresa: Calea Martirilor nr. 1 Telefon: 40256- 16 20 32; 16 20 39 Specializari: Protectia mediului Stiinte economice Relatii publice Comunicare si relatii publice ...

Universul picturii Pictori celebri si semnaturile lor
Universul picturii. Pictori celebri si semnaturile lor.

Semnaturile artistilor au fascinat intotdeauna, de la cele simple la cele foarte complicate, simbolice, reprezentative pentru ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline