inchide

Newsletter

Stay tuned with arts. Subscribe to Artline art news send directly to your mailbox by artLine.ro
Artline.ro on FaceBook Artline.ro on Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload artworks

Artist's Presentation Ovidiu Carpusor



Pictor. Restaurator

A absolvit Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti - Sibiu - Profilul Arte Plastice si Decorative, Licentiat in arte, Specialitatea: Conservarea si restaurarea operei de arta, promotia 2003 (clasa prof.. Vasile Sotelecan), Master in Viena a€ Academia de Arte Frumoase - arte plastice si restaurare. A obtinut singurele Burse de Performanta Artistica acordate de Facultate 2000-2003. A desfasurat timp de 10 ani o activitate creativ-artistica intensa in Sibiu si Brasov obtinand si noua premii I si II la festivalurile nationale si concursurile de pictura si caricatura. A organizat si executat proiecte de promovare oficiala a imaginii Romaniei la Ambasadele Romaniei si ICR din Viena, Budapesta, Camberra, Detroit, Vatican, prin organizarea a unor evenimente, programe culturale si vernisaje in perioada 2001-2006. Expune lucrari de pictura, grafica si icoane in Saloanele internationale din Istambul (1999), Tokyo (2000), Vatican (2001), Camberra, Melbourne, Weldingen (2002), Paris (2004), Viena, Budapesta, Paris, Londra (2005), Copenhaga, Halmstad, Budapesta (2006). In tara a participat la peste 40 de expozitii din Sibiu (1999-2003), Bucuresti (1999-2002), Sebes-Alba (2002) Braila (2004), Brasov 2004-2007. Are lucrari in colectiile de stat si muzeale din Bucuresti si Brasov, in cele particulare din tara, la Ambasadele si ICR din Australia, Austria, Ungaria, Vatican, in colectiile particulare din Anglia, Franta, Japonia, Australia, Austria, Suedia, Spania, USA, Germania.

Expozitii personale :

Istambul (1999), Tokyo (2000), Vatican (2001), Camberra, Melbourne, Weldingen (2002), Paris (2004), Viena, Budapesta, Paris, Londra (2005), Copenhaga, Halmstad, Budapesta (2006),New York (2008), Sibiu (1999-2004), Tg.Mures (2000), Brasov (2004-2006).

Fragmente - COMENTARII CRITICE :

Ā« Expunerea unei icoane realizate de Carpusor alaturi de operele maestrilor Michelangelo si Rafael, intregeste in mod fericit o interesanta prezenta romaneasca la Vatican. Ā»

BILA ALBA a€ Evenimentul Zilei 2001
Ā« Un Har ales si o suprema Pretuire a€ Ovidiu Carpusor cultiva in daruirea sa suprema, arta reprezentativa a viziunii sacre bizantine a€ o impletire totala intre un arhaism quasiautentic si o deschidere contemporana, manifestata mai ales pe plan psihologic, reducand la un simbol monovalent, un afara expaspatial si nu cu adresare numai ritualica. Ā»

GHEORGHE CIOBANU
Critic de arta a€ Expert

Ā« Carpusor Ovidiu a€ un maestru al culorii ! al compozitiei si al sintetismului poetic-liric al picturii de sevalet ! un cavaler al sufletului concretizat prin juxtapunerea cromatica a viziunilor sale. Ā»

VIRGIL CANDEA
Academician a€ Cultura si Arta a€ Vicepresedinte - Academia Romana


Ā« A participat la peste 30 de expozitii, festivaluri si concursuri artistice de la care s-a intors cu un numar impresionant de diplA´me de pretuire. Un artist de exceptie care, in putini ani, ne-a convins ca are in fata un viitor artistic la fel de impresionant.Ā»

RADU ZAHARIA
Critic de arta - Expert

Ā«Pictura este pentru Carpusor o necesitate sufleteasca, dar si o datorie sociala. Este fara indoiala experienta unei activitati picturale care, reflectandu-se pe sine, a ajuns la un nivel de autocunoastere care-i permite sa se instaleze in zona certitudinilor si, epurandu-si viziunea, reuseste sa o impinga pana in pragul abstractieiĀ»

VERONICA BODEA TATULEA
Critic de arta - Expert

Ā« Lucrarile lui Ovidiu Carpusor au fost admirate de peste 300 de romani veniti la Canberra din toate colturile Australiei pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei. Astazi, peste 40 de ambasadori acreditati in Australia, printre care si cei ai Chinei, Frantei, Germaniei, Japoniei, Marii Britanii, Rusiei si Turciei vor vizita expozitia lui Ovidiu Carpusor. Ā»

CRISTIAN BRASOVEANU
Atasat cultural- Corpul diplomatic Ambasada Romaniei din Australia

Ā« Expozitie dupa expozitie, indiferent ca aduce pe simeze icoane, arta abstracta sau nuduri, prin fiecare tusa de culoare Ovidiu Crapusor dovedeste sensibilitate si o tehnica ce vizeaza maiestria Ā»

MARIAN SCUTEA
Director Dir. Pt Promovarea Valorilor Culturale Romanesti

Ā«Viata lui Ovidiu a fost o lupta continua din care a invatat sa se descurce pe cont propriu. Acum stie ce isi doreste cu adevarat: sa transmita oamenilor cele mai frumoase sentimente pe care le poate oferi o opera de arta - ingredientul reusitei unei opere de arta este dragostea si pasiunea care stau la baza unei munci migaloase.Ā»

CORINA CRACIUN
Jurnalist

Ā« Expozitia lui Carpusor a fost prezentata la Camberra, unde a fost gazduita de catre Ambasada Romaniei in Australia si a fost parte componenta a programului de manifestari culturale dedicate celebrarii Zilei Nationale a Romaniei Ā»

MANUELA VULPE
Ambasador - Ambasada Romaniei in Australia

Ā« Expozitia Orizonturi Transilvane a fost vernisata la 4 septembrie 2006, la Institutul Cultural Roman din Budapesta contribuind astfel la o mai buna cunoastere in Ungaria a culturii si traditiei romanesti si la promovarea imaginii Romaniei in afara granitelor tarii. Ā»

GABRIELA MATEI
Director Adjunct - Institutul Cultural Roman din Budapesta

Ā« Carpusor a prezentat expozitia de arta plastica compusa din 34 de lucrari la Institutul Cultural Roman din Austria si a fost parte componenta a programului de manifestari culturale menit sa faca cunoscute in Europa occidentala elementele culturii traditionale si moderne romanesti Ā»

ILDIKO SCHAFFHAUSER
Director, Consilier Cultural - Institutul Cultural Roman din Austria - Viena


Ā« Ovidiu Carpusor s-a impus prin sacralitatea unor pensulari care aduna in vibratia lor sensibila, intelepciunea unui prea-trecut cu neimpacarea unei prea-prezent.Ā»

GHEORGHE CIOBANU
Critic de arta - Expert

Ā« Ovidiu Carpusor - se remarca prin dominanta verticalica a intregului, aceasta simbolistica a unei continue elevatii, pornita de la teluricul scanteietor si trecuta, tectonic de catre superlativul adancimii finalului creatiei, nota de profunda originalitate..Ā»

GEORGESCU CATALIN
Jurnalist - Jurnalul National


Ā« Se distinge in mod deosebit intre lucrarile expuse, una din icoanele pe lemn - Iisus Panthocrator, si aceeasi semnatura a€ Carpusor. Emanand magnetism, ea fascineaza si cucereste, evidentiind talentul remarcabil al autorului. Un nume de care am sentimentul ca vom mai auzi.Ā»

CLAUDIA PREDICA
Cultura - Bucuresti


Ā« Brasovenii promoveaza oficial imaginea Romaniei la Viena.Ā»

Gazeta de Transilvania - 6 ianuarie 2005


Ā« Artistul si-a vernisat joi, la Galeria de Arta expozitia personala de nuduri. El spune ca nu a cautat perfectiunea ci frumosul feminin a€¦Expozitia ne introduce intr-o ambianta de nuduri feminine dar si masculine care sugereaza dorinta artistului de a reda frumusetea, de unde si preocuparea lui pentru proportii si formele atletice.Ā»

IOANA CAPATANA
Jurnalist a€ Ziarul Obiectiv Sibiu

Ā« Valoarea si perfectiunea frumusetii umane prin culoare a€ o fresca de nuduri nominalizate aleatoriu, o glorificare a frumusetii feminine, a valorilor si perfectiunii frumusetii umane. Ā» ( Olimpia Tudoran Ciungan - Critic de arta a€ Muzeul Brukenthal - Sibiu)

M.S.- Jurnalist a€ Tribuna Sibiu

Ā« Lingurita de cultura a€ De la cuvant spre creatie sau de la creatie inspre cuvant, a completat Mircea Ignat, Presedintele filialei sibiene a Uniunii Artistilor Plastici. Expozitia lui Capusor pare sa stea totusi inspre cenzura cuvantului. Ā»

Rondul de Sibiu a€ 30 octombrie 2003

Ā« Pictorul Ovidiu Carpusor, stapaneste cu dezinvoltura culorile, una dintre lucrarile sale ajungand tocamai la Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea. Ā»

Monitorul de Sibiu a€ 23 ianuarie 2004


Ā« Carpusor este unul dintre cei mai talentati pictori romani ai momentului a€ un stapan al culorilor , operele sale i-au adus numeroase premii Ā»

LEO PETRA
Jurnalist a€ Monitorul de Sibiu


Ā« Carpusor, plasticianul a€ redivivus. Din nou, penelul cu har e in prim a€ plan, in prim a€ demiurgism si in prima pretuire nationala si internationala. Un Ovidiu Carpusor a carui varsta se conjuga la acest inceput de septembrie cu o noua translatie a planetei si a varstei sale in jurul acelui urias izvor de fotoni si culoare, care este astrul solar Ā»

Cultura - GHEORGHE CIOBANU
Critic de arta a€ Expert


Ā« Mijloacele sale de expresie sunt : preferinta pentru zone cromatice vibrate, dar si pentru precizia contururilor, fie trasate, fie obtinute prin juxtapunerea suprefetelor de culoare, iar linia care desparte teritoriul imaginii figurative de acela al decorativului se face prezenta in preferinta pentru virtutile expresive ale suprafetei. Ā»

VERONICA BODEA TATULEA
Muzeul de Arta Brasov, decembrie 2004





PARTICIPARI LA EXPOZITII, FESTIVALURI SI CONCURSURI ARTISTICE:

2008


decembrie 2007 a€ianuarie 2008 a€ Salonul Brasovean de Arta Plastica, Uniunea Artistilor Plastici, Brasov, Muzeul de Arta Brasov (1 lucrare ulei/panza- Arlechin)
3 expozitii personale de pictura in ianuarie, martie, iulie a€ Viena, Austria
martie - expozite personala pictura, Paris, Franta ( 30 lucrari)
ianuarie - prezent - expozitie permanenta Transilvania Art Gallery , Brasov
august - expozite personala pictura, New York, USA ( 20 lucrari)
2007


decembrie2006 -Ianuarie 2007 a€ Expozitie personala de pictura, Galeria a€˛EUROPEa€¯ a UAP Brasov (14 lucrari)
ianuariea€ Salonul Brasovean de Arta Plastica, Uniunea Artistilor Plastici, Brasov, Muzeul de Arta Brasov (1 lucrare ulei/panza)
iunie - expozite personala pictura, Atena, Grecia ( 35 lucrari)
decembrie-ianuarie a€Expozitie personala de pictura si grafica, Reims, Franta (28 lucrari)
mai a€ decembrie - expozitie permanenta Transilvania Art Gallery , Brasov
ianuarie-noiembrie - expozitie permanenta Izabell' Art Gallery , Brasov

2006

ianuarie a€ februarie a€ Salonul Brasovean de Arta Plasica, Uniunea Artistilor Plasici, Brasov, Muzeul de Arta Brasov (doua lucrari ulei/panza)
martie- octombrie a€ Expozitii personale a€ pictura, in Tokyo, Viena, New York, Amsterdam, Paris
iunie a€ Expozitie de pictura si grafica, Copenhaga, Danemarca (8 lucrari)
septembrie - Expozitie personala si de grup (16 lucrari ulei-acuarela-pastel)- Institutul Cultural Roman dinBudapesta, Ambasada Romaniei la Budapesta, Ungaria
iunie-decembrie - expozitie permanenta Izabell' Art Gallery , Brasov
2005


ianuarie a€ august 2006 a€ Competitia Internationala de Pictura Onassis , Public Benefit Foundation, Atena, Grecia , ( o lucrare- ulei)
ianuarie a€ noiembrie 2006 - Concursul European de Caricatura si Benzi Desenate, a€˛The House Paintera€¯, Belgia , ( 5 lucrari, tehnica mixta)
februarie- Expozitie de grup- Salonul de iarna- UAP, Galeria de Arta Contemporana,(3 lucrari ulei/panza), Muzeul de Arta Brasov ,
13 a€ 27 ianuarie-Expozitie personala si de grup (14 lucrari ulei-grafica-pastel)- Institutul Cultural Roman din Viena, Ambasada Romaniei la Viena, Austria
16 iunie-10august -Expozitie personala si de grup (18 lucrari ulei-grafica-pastel)- Institutul Cultural Roman dinBudapesta, Ambasada Romaniei la Budapesta, Ungaria
iunie a€ Expozitie personala a€ 32 lucrari ulei pe panza, Paris , Franta
septembrie a€ Expozitie personala a€ grafica, ulei 25 lucrari, Londra , Anglia

2004


decembrie-11 ianuarie-Expozitie personala (14 lucrari ulei)- Muzeul de Arta Brasov
noiembrie-5 ianuarie2005-Expozitie de grup-Salon 2004, Galeria de Arta Contemporana, Muzeul National Brukenthal, Sibiu
octombrie- Expozitie personala (17 lucrari grafica)- Salon Victoire,31, R.Villiers, Paris, Franta
iulie a€ Expozitie de grup a€ UAP, Galeria UAP-ului Braila, (Nud, ulei pe panza, 1 lucrare)
iunie a€ iulie a€ Expozitie personala ( de nuduri )a€ Galeria Arta UAP, acuarela a€ pastel a€ ulei, Sibiu, ( 26 lucrari )
aprilie a€ iunie a€ participare la concursul regional de pictura DWS a€ Promovarea Tinerilor Artisti, Galeria de Arta Contemporana, Muzeul National Brukenthal, Sibiu , ( Zbor frant a€ ulei pe pA¢nza, 100 x 129 cm);
24 mai a€ Expozitia de grup a€ Atelier 35, UAP, Bucuresti, ( Nasterea lumilor - ulei pe panza, 100 x 129 cm )

2003

14 aprilie- Expozitia Tinerilor Artisti Sibieni a€˛Tinerete-Creatie- Liberalisma€¯, Sibiu (o lucrare ulei pe pA¢nza, 145x130 cm);
martie a€ Festivalul International arta plastica, Asociatia Pro Arta, Pictura- Grafica, Cluj- napoca, (3 lucrari, ulei pe panza, 5 grafica )
aprilie-mai- Expozitia de an universitar, sediul Facultatii de Litere si Arte, Sibiu ( 3 lucrari- acuarela pe carton);
aprilie a€ iunie a€ participare la concursul regional de pictura DWS a€ Promovarea Tinerilor Artisti , Galeria de Arta Contemporana, Muzeul National Brukenthal, Sibiu ,(o lucrare a€ ulei pe pA¢nza, 100x129 cm);
25 oct-8 dec - Expozitie personala, Galeria ARTA a UAP Sibiu , ( pictura a€ grafica- acuarela 28 de lucrari)
27 noiembrie a€ Salonul de toamna 2003, UAP Filiala Sibiu, Muzeul Brukenthal, Galeria de arta contemporana, Sibiu ( o lucrare ulei pe panza)

2002

aprilie - Festivalul de Umor Cazon a€¯Podul minciunilora€¯, Grafica Satirica, Editia a XIIa, Sibiu , (10 lucrari a€ creta pastel si tus pe carton);
aprilie - Expozitie personala de grafica - a€˛Tage der Judischen Kultura€¯ - Simpozionul de Tineret pentru Studii Transilvanene, Sibiu , (9 lucrari - tus, carbune, creta pastel pe carton);
aprilie - Salonul National de Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯, Editia a XVI-a, Bucuresti , (3 icoane - tempera pe lemn);
aprilie - Sesiunea Nationala de Comunicari a€¯Zilele antropologieia€¯, Sibiu , (grafica, ulei pe pA¢nza - 2 lucrari);
mai - Festivalul National a€˛L.Blagaa€¯, Grafica-Pictura, Lancram a€ Sebes - Alba , (9 lucrari - creta pastel, tus pe carton);
mai - Festivalul National a€˛Umor laa€¦Gura Humoruluia€¯, Editia a XII-a, sectiunea Caricatura, Gura Humorului , (10 lucrari-creta pastel, tus pe carton);
iunie - Expozitie de sfA¢rsit de an, sediul Facultatii L.I.J ., Sibiu , (ulei pe pA¢nza);
iunie - Participare la Concursul National DWS - promovare a tinerilor artisti, Galeria de Arta Contemporana, Muzeul National Brukenthal, Sibiu , (ulei pe pA¢nza);
iulie - Workshop-uri a€ pictura, caricatura, grafica, Sighisoara, Neptun ;
iulie - Expozitie de pictura-grafica, Centrul pentru Cultura si Tineret, Sibiu , (2 lucrari-ulei pe pA¢nza, creta pastel pe carton);
noiembrie - Festivalul International de Arta Plastica a€ Sectia Pictura, Cluj-Napoca
noiembrie - Expozitie personala internationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a RomA¢niei, la Ambasada RomA¢niei din Australia - deschisa doar pentru romA¢nii prezenti A®n Australia , Camberra, Australia , (17 icoane-tempera pe lemn);
decembrie - Expozitie personala a€ dedicata oficialitatilor australiene, Corpului Diplomatic, Cercurilor de presa, culturale si academice din Camberra, Ambasada RomA¢niei din Australia, Camberra , (17 icoane-tempera pe lemn);
decembrie - ianuarie 2003 - Expozitie personala la Centrul Crestin Ortodox din Melbourne, Australia , (11 icoane - tempera pe lemn);
decembrie-martie 2003 - Expozitie personala de pictura (ulei pe pA¢nza - 10 lucrari)si de grafica (tus pe carton - 20 lucrari), Weldingen, Germania ;

2001

aprilie - Festivalul de Umor Cazon a€¯Podul minciunilora€¯, Grafica Satirica, Editia a XV-a, Sibiu , (10 lucrari - creta pastel, tus pe carton);
aprilie - Salonul National de Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯, editia a XV-a, Bucuresti (6 icoane tempera pe lemn si pe sticla);
aprilie - Expozitia de grafica, pictura si sculptura a Sectiei de Conservare-Restaurare, organizata A®n sediul Facultatii L.I..J., Sibiu , (3 lucrari - ulei pe pA¢nza si piele, lut nears);
septembrie - Vernisajul si Sfintirea icoanelor ce alcatuiesc iconostasul Bisericii din loc. Mesteacan, jud. Neamt (56 icoane ortodoxe - canon bizantin, A®n 6 luni);
noiembrie - Festivalul National Studentesc de Satira si Umor, Salonul National de Caricatura, Editia a III-a, Tg.Mures (10 lucrari-creta pastel pe carton);
noiembrie - Salonul National Studentesc De Schite si Creatii Vestimentare, Editia a IV-a Bucuresti , (14 lucrari a€ tus pe carton);
decembrie - Salonul National Studentesc de Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯, Editia a XV-a, Bucuresti , (2 icoane - tempera pe lemn, una dintre ele a fost selectata pentru Catalogul International a€˛Chipul lui Iisusa€¯ - Simpozionul International de la Vatican

2000

aprilie - Festivalul de Umor Cazon a€¯Podul Minciunilora€¯, Editia a X-a, (Grafica Satirica ), Sibiu , (10 a€lucrari creta pastel si tus pe carton);
aprilie - Salonul National Studentesc de Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯, Bucuresti (6 icoane a€ tempera pe lemn);
iulie - Expozitie de sfA¢rsit de an universitar, Rectoratul Universitatii a€¯L.Blagaa€¯, Sibiu , (2 lucrari a€ ulei pe pA¢nza);
noiembrie - Salonul National de Caricatura, Festivalul National de Satira si Umor, Tg.Mures , Editia a II-a, (12 lucrari creta pastel pe carton);
decembrie - Expozitie de pictura a€ a€˛Zilele antropologieia€¯ - tematica a€˛Agresivitatea Informationalaa€¯, Rectoratul Universitatii a€˛L.Blagaa€¯, Sibiu (2 lucrari ulei pe pA¢nza);
decembrie - Salonul National Studentesc de Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯, Editia a XIV-a, Bucuresti , (5 icoane - tempera pe lemn);
1999

ianuarie - am participat la concursul pentru proiectul de arhitectura a€¯Cea mai frumoasa Casa de vacantaa€¯, a€¯Casa Luxa€¯, fiind selectionat pentru finala si formarea catalogului de licitatie, Bucuresti ;
aprilie - Expozitie personala de Grafica si Pictura (28 lucrari ulei pe pA¢nza si 14 lucrari de grafica), ISTAMBUL, Darica, Turcia ;
iulie - Expozitia de sfA¢rsit de an universitar la Rectoratul Universitatii a€¯L.Blagaa€¯, Sibiu , (3 lucrari ulei pe pA¢nza si tempera pe carton);
august - Expozitia personala de pictura, grafica si colaje din Istambul - Kartal, Darica; Turcia (24 lucrari);
septembrie - Lucrari de pictura murala A®n Scoala Generala Izvoarele , jud Iasi ;
noiembrie - participare la Salonul National de Caricatura, Festivalul National Studentesc de Satira si Umor , Editia I, Tg.Mures , (10 lucrari creta pastel pe carton colorat);
decembrie - Salonul National Studentesc de Arta Religioasa, Editia a XI-a, Bucuresti (6 icoane - tempera pe lemn);
1997-1999-Expozitii de pictura si grafica la Biblioteca a€˛Astraa€¯ si la Liceul de Arta din Sibiu ,( tempera, ulei, grafica);
mai 1994-Expozitie de pictura la Casa de Cultura a Sindicatelor , CA¢mpulung Moldovenesc ;(18 lucrari:tempera pe carton ,grafica);
1987-1989-Expozitii de grafica si pictura, personale si de grup, A®n sala de expozitii a Casei de Cultura a Sindicatelor, Roman ;
1983 a€ 1991 - A®n cadrul Cercului de Arta Plastica al Clubului Copiilor din loc. Roman , expozitii trimestriale de pictura, grafica, concursuri locale, judetene, nationale;
Alte activitati desfasurate:

- am propus, organizat si executat proiecte de promovare oficiala a imaginii Romaniei la Ambasadele Romaniei din Viena ( Austria), Budapesta (Ungaria), Westlingen (Germania), Camberra, Melbourne (Australia), Detroit, Huston (SUA), Vatican prin organizarea a unor evenimente si programe culturale, prezentari si promovari de firme, vernisaje in perioada 2001-2006 ;

-am fost coordonator A®n desfasurarea proiectului a€¯ RomA¢nia - Adevar si Legenda a€¯, pentru popularizarea imaginii RomA¢niei A®n S.U.A., iulie 2000, fiind selectionat si pentru a participa la Festivalul Mileniului, Detroit, MI, S.U.A., sept.2000;

-am participat la programul intensiv de pregatire pentru Parteneriatul pentru Pace, care a durat opt luni fiind selectionat A®n grupul care a reperezentat Romania la a€˛ Cooperative Osprey 1998a€¯ , Camp Lejeune, Jacksonville, S.U.A., iunie 1998 ( acest proiect a presupus o solicitare intensiva in functia de conducere pe care am detinut-o, coordonand peste 600 de persoane in diferite medii si imprejurari specifice si de risc)

- am organizat peste 220 de expozitii vernisate si prezentari- promovari ale diferitelor persoane juridice si fizice in tara si in strainatate, 1996-2005, am coordonat si restaurat peste 60 de piese de patrimoniu (mobiler, pictura, grafica, lemn, piatra, metal), am executat proiecte de design mobilier, design interior si exterior, design ambiental, lucrari complexe de santier, constructii.

a€¢ La cerere va voi prezenta referintele, atestatele si diplomele obtinute de la fiecare eveniment la Ambasadele Romaniei din tarile unde am organizat si coordonat aceste programe de promovare a imaginii Romaniei


RESPONSABILITATI SI ATRIBUTIUNI IN FUNCTIILE DETINUTE :

a€¢ pana in prezent am avut posibilitatea de a intra in contact cu persoane implicate in toate mediile de afaceri, atat in tara cat si in strainatate (presedinti de stat, ambasadori, directori de institute, diplomati, oameni politici, atasati militari, staff-ul superior al armatei, politiei, Papa Ioan Paul al II-lea, cardinali) am ocupat functii de conducere si decizie in departamentele de marketing, managementul carierei, managementul calitatii, publicitate, design, resurse umane, promovare a firmei, staff-ul superior de conducere


PREMII, DISTINCTII, PROIECTE :

- am organizat si executat proiectul de promovare oficiala a imaginii Romaniei la Institutul Cultural Roman din Budapesta , prin organizarea a unui vernisaj de arta plastica si artizanala, traditionala si moderna in 16 iunie 2005

-am propus, coordonat, organizat si executat proiectul de promovare oficiala a imaginii Romaniei la Institutul Cultural Roman si Ambasada Romaniei la Viena , prin organizarea a doua vernisaje de arta plastica si artizanala, traditionala si moderna in 13 si 24 ianuarie 2005

-am obtinut Bursele de Performanta Artistica in anii universitari: 2000 - 2001, 2001 - 2002, 2002 a€ 2003 (singurele burse acordate la Specialitatea Conservare - Restaurare, din cadrul Facultatii); Burse de merit 1998-99-2000

- Membru al UNIUNII ARTISTILOR PLASTICI, Filiala Sibiu-Brasov -Bucuresti, 2003

- lucrarea a€˛ Iisus Panthocrator a€¯ (tempera pe lemn) cu care am participat la Salonul National De Arta Religioasa a€¯Icoanea€¯ - dec. 2001, a fost singura selectata de academicianul Virgil CA¢ndea spre a fi inclusa A®n Catalogul International a€¯Chipul lui Iisusa€¯, cu ocazia Simpozionului International (a€˛Chipul lui Iisusa€¯) organizat la Vatican, sub patronajul direct al Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea;


- locul I - la Salonul National de Caricatura in cadrul Festivalului National Studentesc de Satira si Umor, editia a II-a, 17-19 nov. 2000, Tg.Mures;

- locul I a€ la Concursurile Nationale de Pictura, Iasi,Bucuresti, Sibiu 1999.2001

- Premiul Special pentru Grafica Satirica la Festivalul de Umor a€˛Podul Minciunilora€¯, editia a XI-a, aprilie 2000, Sibiu;

- locul II - la Salonul National de Caricatura A®n cadrul Festivalului National Studentesc de Satira si Umor, editia a III-a,16-19 nov. 2001, Tg.Mures (locul I nu s-a acordat);

- locul II la Concursul de Arta Plastica a€ pictura, a€˛Tinerete-Creatie-Liberalisma€¯, Expozitia Tinerilor Artisti Sibieni, 14 aprilie 2003 Sibiu;

- Premiul Special pentru Debut - la Festivalul de Umor a€˛Podul Minciunilora€¯, Editia a X-a, aprilie 2000, Sibiu, sectiunea Grafica Satirica;

- Premiul Special pentru Debut - la Festivalul National a€¯Umora€¦la Gura H-umoruluia€¯, Editia a XII-a, sectiunea Caricatura;

-am fost coordonator A®n desfasurarea proiectului a€¯ RomA¢nia - Adevar si Legenda a€¯, pentru popularizarea imaginii RomA¢niei A®n S.U.A. prin realizarea unei expozitii de icoane si arta plastica moderna, iulie 2000, fiind selectionat si pentru a participa la Festivalul Mileniului, Detroit, MI, S.U.A., sept.2000;

-am participat la programul intensiv de pregatire pentru Parteneriatul Penrtu Pace, care a durat opt luni fiind selectionat A®n grupul care a reperezentat Romania la a€˛ Cooperative Osprey 1998a€¯ , Camp Lejeune, Jacksonville, S.U.A., iunie 1998;

- am obtinut A®n perioada 1983 - 1991 rezultate remarcabile la concursurile locale si judetene A®n cadrul Cercului de Arte Plastice al Copiilor (profesori: Liviu Tonitza si Gheorghe Pal), Roman;

a€¢ Am participat la Conferinta internationala a€˛Cultura si civilizatie tn Europa de S-Ea€¯ , Editia a IV-a, avA¢nd ca tema de dezbaterea€¯ Protectia patrimoniului A®n societatile post - totalitare ale Europei de S-Ea€¯ (delegatie formata din 3 persoane de la Universitatea din Sibiu), Chisinau, Republica Moldova , mai 2001


APARITII IN PRESA, RADIO, TV (1993-2006):


- Evenimentul zilei, Libertatea, Observatorul Cultural, Monitorul de Sibiu, Rondul, Obiectiv, Monitorul a€ Ziarul a€ de Roman, Tribuna a€ Sibiu a€ Roman, Transilvania Expres Brasov;

a€¢ Radio Eveniment, Actualitati, Radio 3, Vocea Evangheliei, Radio Contact;

a€¢ Prima TV, Antena 1, TVR 1, PRO TV.

LUCRARI DE DESIGN


Design interior a€ Firma ARTRI Bucuresti, 2005,
design interior a€ exterior 25 vile, persoane fizice, Sibiu, Iasi, Roman, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca
Proiect design exterior a€ interior, design mobilier si elemente de restaurare - Opera Brasov, 2004-2005
design interior a€ exterior 6 vile, persoane fizice, Sibiu, Bucuresti,2003
proiectare, design incapere TROITA, Rm.Valcea, 2003
grafica, desene arheologice (100 piese) pentru lucrarea de doctorat a D-lui muzeograf Georgescu Adrian, Muzeul Brukenthal;1999
participare concurs- finala CASA LUX, proiect design interior si exterior CEA MAI FRUMOASA CASA DE VACANTA DIN LEMN CU ELEMENTE TRADITIONALE , Bucuresti, 1998
LUCRARI DE RESTAURARE:

2005-2008 - lucrari comlpexe de restaurare/conservare diferite obiecte din lemn/metal/piatra, pictura ulei/ fresca/tempera/ grafica (peste 400 de lucrari) - vezi anexa catalog foto-detalii restaurare/ etape
mai-iulie 2005 a€ pictura ulei pe panza, R.Wagner, 1901, 110x60 cm
iulie-august 2005 a€ Opera Brasov, elemente deocorative, sala spectacole, problematica si lucrari complexe
mai-septembrie 2005- mobilier sec XIX masa, oglinda, dulap, lada de zestre, sofa- operatiuni complexe
octombrie 2004 a€ icoana lipoveneasca, sec XIX,emulsie - tempera pe lemn, 32 x 40 cm
iulie 2004 a€ Peisaj din Radesti, autor R/F..Ciubotaru 1989 a€ pictura ulei pe carton , 50 x 73 cm
iulie 2004 a€ pictura ulei pe carton a€˛Peisaj din Parisa€¯, dim.20 x 14 cm, Cumpana, 1929
februarie a€iunie 2004 a€ pictura ulei pe panza , a€˛Batrana in padurea€¯, autor Honingberger, 1919,dim.106 x 82 cm
ianuarie-martie 2004- pictura ulei pe panza a€˛Balerinaa€¯autor Fried Pal, dim.82x61 cm
februarie 2004 pictura ulei pe panza a€˛Nuda€¯-2 piese, autor Savin Coc 1962, 1959
martie 2004 pictura ulei pe panza , a€˛Peisaj cu casea€¯, Gh. Corneanu 1949. a€˛Peisaj de iarnaa€¯Jenny, 1910 ulei pe carton . a€˛Nuda€¯, Schuller K., 1966, grafica pe carton
august-decembrie 2003 a€pictura ulei > a€˛ Portret de doamnaa€¯!923-F.Koplava, a€˛Nud de femeiea€¯1890-Joseph Havare
octombrie-decembrie 2003 a€Etajera 1900, incrustata cu modele florale si metalice, Comoda pictata cu sertare(aprox.1900), icoana a€˛Sf.Andreia€¯ (tempera pe lemn inceput de sec.XIX)
august 2003 - Scrin cu picioare ornamentate(baroc, sf. sec. XVII)- lemn policrom
ianuarie a€ iunie2003 - am efectuat operatiunile de restaurare pe lucrarea a€˛Vas cu floria€¯, atribuita lui Gheorghe Petrascu (ulei pe pA¢nza), ce a constituit obiectul de studiu si segment practic pentru examenul de absolvirre al facultatii;
februarie- iunie- 2003 -am finalizat lucrarile de restaurare pictura ulei pe pA¢nza : a€˛Spalatoreasaa€¯, H. Marginean, 1942; a€˛Rastignirea€¯, T. Lucasu, 1901; -ulei pe pA¢nza a€˛Peisaja€¯-Darascu si icoana-ulei pe lemn sec. XIX - a€˛SfA¢ntul Vasilea€¯;
octombrie 2002 -februarie2003 am efectuat operatiuni de restaurare A®n Atelierele si Laboratoarele de Restaurare hA¢rtie si textile ale Muzeului Brukenthal, Sibiu ; metal , Muzeul tehnicii si traditiilor populare - Astra, Sibiu ,
august - 2002 practica realizata A®n cadrul Laboratorului de Restaurare ianuarie a€ iunie a€ 2002-lucrari de restaurare: lemn policrom, ceramica, pictura (ulei), piatra - Muzeul Brukenthal, Sibiu , (3 saptamA¢ni);
mai-iulie 2001 -am efectuat operatiunile de conservare activa si restaurare pe lemn policrom -lada de zestre, sec.XIX, 2 icoane a€ tempera pe lemn- sec.XIX
iulie 1999 - am participat la lucrarile de restaurare de la Catedrala Mitropoliei din Sibiu, fresca, elemente decorative piatra;
august 1999- am efectuat lucrari de A®ndepartare mecanica, lipire, inscriptionari si A®ntregire de vase ceramice, sapaturi arheologice si desen arheologic A®n cadrul Muzeului de Istorie, Roman ;
decembrie 1998 -am efectuat lucrari de restaurare , fresca, lemn policrom, piatra la Biserica Arpasul de Sus , Jud. Sibiu ;

ARTICOLE SI PUBLICATII :

- am executat lucrari de grafica cu referire la textele antologiei a€¯Conexiunia€¯ precum si coperta cartii. Lucrarile au fost premiate la Concursul National de Creatie Literara lansat de cenaclul literar studentesc a€˛Conexiunia€¯ al Casei de Cultura a Studentilor-Sibiu a€¯Lumea tinerilor-tinerii au o lumea€¯, 2001;

- lucrari de grafica (tus pe hA¢rtie) pentru lucrarea de cercetare a D-lui Sonoc Alexandru, decembrie 2002;

- articolul revistei internationale a€˛ Istoricaa€¯, Chisinau, cu titlul: a€¯Lucrari de restaurare efectuate A®n Biserica Manastirii din Curtea de Argesa€¯;



LUCRARI IN COLECTIILE SI GALERIILE PARTICULARE:


Colectia particulara a€ Gabriela Matei a€ Dr. adj. Institutul Cultural Roman din Budapesta - creta pastel, 2005
Colectia particulara a€ Mircea Oprita a€ Dr. Institutul Cultural Roman din Budapesta - icoana pe lemn, 2005
Colectia particulara a€ Ildiko Schaffauser a€ Director si Consilier Cultural la Institutul Cultural Roman din Viena - icoana pe lemn, 2005


Exposed Artworks
Painting - Graphics - 6 artworks

Newsletter

Stay tuned with arts. Subscribe to Artline art news send directly to your mailbox by artLine.ro

Recommended News

Bruce Springsteen Facts Bruce Springsteen Facts
1. In the official video for Glory Days you can see both Bruce's first wife, Julianne Phillips, and his second and current wife, Patti Scialfa. 2. During decades of touring The Boss has ...
Other recommandations:
Five Facts About Pierre-Auguste Renoir World Wide Facts Five Facts About David Duchovny Five Facts About Prague + Read More

Facebook

Be our friend on Facebook and keep in touch with art world wherever you are.