inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Prezentare artist Andrei Ionita



Retart se vrea a fi un mod de gandire , un concept artistic o modalitate de exprimare cat mai simplista care anuleaza barierele estetice, tehnice si de concept pe care le poate presupune o lucrare artistic si se bazeaza doar pe experienta personala a artistului in timpul lucrului. Prin improvizatie se naste spontan tehnica de moment. Fiecare element capata multiple asocieri, imaginea in ansamblu, ofera directii in functie de imaginatia privitorului. Fiecare vede ceea ce ii ofera imaginatia proprie.
Retart este arta usoara, cu mesajul lesne de inteles, la indemana oricui se raporteaza la ea, nefiind totusi una comerciala sau superficiala.
Conceptual, RetART a aparut o data cu experimentul celor doi artisti implicati,Tania Cucoreanu si Andrei Ionita de a desena impreuna in Microsoft Paint, fara a avea o viziune, o idA©e, o tehnica anume sau un mesaj de evidentiat. Singurul task era acela de a creea forme din cinci miscari ale mouse-ului pe care ulterior celalalt trebuia sa le dezvolte prin alte cinci miscari ale mouse-ului. Astfel am creat lucrarile a€śde manaa€ť, a€śfishnessa€ť, a€ścamuflaja€ť, care au stat la baza expozitiei on-line http://retartdesign.blogspot.com
Ca metoda de lucru, retart nu urmareste redarea unei imagini prestabilite, ci din improvizatie formele si culorile capata statut de imagine si dau lucrarea finala.
Din feedback-ul primit de la vizitatorii expozitiei virtuale am inteles ca mesajul si impactul unei lucrari difera de la privitor la privitor, si daca experienta personala din timpul lucrului este una intensa, curata si sincera, lucrarea va da a€śun tripa€ť frumos privitorului, care isi va face in cap propria poveste legata de imagine. Retart incearca sa anuleze metafora, mesajul incriptat, principiile tehnice si cromatice in schimbul unui mesaj la vedere (cand este cazul), a unor forme si imbinari de culoare intamplatoare.

Considerand ca orice este lucrat de mana unui om, este o opera de arta, indiferent de talent sau pricepere am inceput sa manufacturam retART toys, din jucarii vechi (improving and reciclyng) sau din materiale refolosibile. Tot pe aceleasi principii au aparut si retART animations facute din frame-uri desenate in paint si alaturate in Movie Maker, metoda asemanatoare celei folosite la aparitia desenelor animate.
Retart mizeaza pe experienta personala in momentul lucrului, din fiecare improvizatie rezultand stilul, tehnica si particularitatea cromatica.
Desi nu impune nici o regula, majoritatea lucrarilor apartin genului fantastic, imaginatia fiind cel mai solicitat simt, conceptual retart imbina forme in improvizatie, forme la care se ajunge prin eliberarea fanteziei de moment, lasand lucrul sa descopere ceea ce constientul si inconstientul produc.



Lucrarile expuse
Pictura - Grafica - 15 lucrari

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.