inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Prezentare artist APOSTU Edi



Adept al filosofiei Zen și fin cunoscator al sistemelor filosofice Chan, Budhismul tibetan sau Hinduismului, Edi APOSTU Ași construește spațiul pictural şi poetic pe stucturile arhetipale ale Cosmogoniei Macro-universale.
Edi APOSTU transformă Timpul incomensurabil Antr-o Spirala infinită a iluziilor nesfArșite An care sufletul nemuritor este ancorat și Ambracă diverse forme An transmifrația perenă la care este supus datorită discontinuității conștiinței dintre existențe, fapt datorat ignoranței Eu-lui.
An creaţiile lui Edi APOSTU se regăsesc elementele primordiale ale Cosmosului, simboluri și arhetipuri Universale, semne rezonatorii cu diferite planuri ale Universului, fie vizibile, fie invizibile, fie angelice, fie terifiante.
An ansamblu lucrările lui Edi APOSTU sunt imagini de rezonanță cu alte zone vizibile sau invizibile din Creație, portaluri către lumi paralele.
Interesat de infinitatea Timpului și Spațiului fizic și metafizic artistul, prin Ambinarea armonioasă dintre formele plane cu cele 3d, descompune spații temporare pentru a le reconstrui An dimensiuni atemporale, reușind cu măiestrie magică să construiască spații și planuri inimaginabile, dezvăluind și oferind privitorului noi viziuni despre Creația infinită și perenă.
Tematica izvorăște din sistemul filosofoc al artistului, care fiind de acord cu metempsihoza consideră că transmigrația sufletului poate avea loc nu doar dintr-un plan Antr-altul (planul fizic a planul astral și doar la nivelul Terrei) ci și dintr-un sistem planetar An altul, fiind posibil ca după moarte corpului fizic pe PămAnt sufletul să renască An alt corp fizic pe o altă planetă din Universul fizic, sugerAnd astfel conceptul de transmigrație interplanetară.
Antr-o lume An care cultura An general, cAt și arta, An particular, se infantilizează ascendent cu trecerea timpului, Edi APOSTU oferă căutătorilor de artă autentică și de calitate superioară, o viziune novatoare An domeniu, propunAnd publicului arta holotropică, o pictură An care cromatica puternic complementar-contrastantă este An așa fel aleasă pentru a influența retina privitorului și al transpune An stări de supraconștiință, o poezie An care cititorul transcende limitările cotidianului Antr-un nivel superior de percepţie a realităţii.
Edi APOSTU provoacă privitorul să exploareze noi dimensiuni atemporale și aspațiale, pictura sa fiind deshideri către noi orizonturi virtual-senzitive.

aArta holotropică este arta rezultată An urma unor experiențe transpersonale și care poate transpune privitorul An stări de supraconștiință.
Toată creația mea artistică, fie că este vorba de pictură, grafică sau poezie este plină de simboluri și arhetipuri universale. Chiar dacă cea mai mare parte a lucrărilor mele sunt abstracte, ele transmit mesaje subtile si au ca sursă de inspirație Sursa Universală de unde provine Informația, Informație ce se materializează An planul fizic An creațiile mele.
Consider că execuția lucrărilor mele ma ajută să mă auto-perfecționez atAt din punct de vedere artistic, dar și din punct de vedere spiritual pentru că mereu Ancerc să răspund unor probleme existențiale sau metafizice și cred că orice creație artistică devine un răspuns a acestor Antrebări deoarece creația artistică, An opinia mea, nu poate avea o proveniență strict umană.
Personal consider că arta este cea mai fascinantă manifestare a Spiritului Divin creator An planul terestru și că face legătura dintre condiția umană limitat-efemeră și cea Divină infinit-eternă.a - Edi APOSTU

www.ediapostu.ro






Lucrarile expuse
Pictura - Grafica - 4 lucrari

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.