inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Premiera Despre Femei. One-Man Show la Teatrul Tineretului Piatra Neamt

0 Comentarii
Teatrul Tineretului are bucuria de a anunta premiera DESPRE FEMEI. ONE-MAN SHOW cu Andrei Merchea Zapototki, regia Tudor Tabacaru. Reprezentatia va avea loc joi, 8 martie, de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu Dan Borcia“.
Textul spectacolului este o creatie colectiva bazata pe noua poeme de Nicolae Esinencu, din volumul Cuvinte de chemat fetele.
La premiera am invitat doamne reprezentative pentru comunitatea nemteana prin implicarea in evolutia acesteia, prin proiectele derulate si atitudinea civica. Lista invitatelor ramane deschisa pentru urmatoarele reprezentatii.

DESPRE FEMEI. ONE-MAN SHOW este un omagiu adus femeii iubite, sotiei, libelulei, ochioasei, pustoaicei, Ioanei, aiuritei aleia a lui Scarba, celor patru sotii ale lui Briciu - ba chiar si soacra beneficiaza de un mic medalion. Cu atat mai mult este dedicat femeilor care ar cam fugi de-acasa, pe o planeta indepartata.
DESPRE FEMEI, desi clameaza ca este un one-man show, este opera colectiva a mai multor barbati, inclusiv echipa tehnica fiind integral masculina. in ciuda acestui fapt, niciun barbat nu a fost ranit in cursul producerii acestui spectacol – cel putin nu pana cand acesta s-a desfasurat, pentru prima oara, in fata ochilor stralucitori ai unor femei.

ANDREI MERCHEA ZAPOTOtKI

     Este absolvent al Facultatii de Teatru, sectia Arta Actorului de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale”  Bucuresti,  clasa profesorului Ion Cojar (2007-2010) si al cursurilor de Masterat - Arta Actorului,  clasa prof. univ.dr. Radu Gabriel (2010-2012).  A colaborat cu Teatrul de Comedie Bucuresti si Studioul de Teatru UNESCO. A jucat in filmele Niascharian (Gerula), regia Leonard Tonitza (2015) si Ultimul Sburator (DJ), regia Ovidiu Georgescu (2012).
Andrei  este actor al Teatrului Tineretului din 2016, cand a debutat in spectacolul „Anul disparut. 1996” de Peca Stefan, regia Ana Margineanu. De atunci si pana in prezent a jucat in spectacolele „Cum va place“ de William Shakespeare, regia si scenografia Vlad Cristache (Silvius), „Dar…ce-ati crezut?!“ de Nadejda Ptuskina, un spectacol de Tudor Tabacaru (Igor), „Ghimpl-Netotul“ dupa Isaac Bashevis Singer, regia Daniel Iordan (Ghimpl), Fata de pe canapea de Jon Fosse, regia si scenografia Horatiu Mihaiu (Barbatul), „Revizorul“ de N.V.Gogol, regia Zalan Zakarias (Osip).
Cele mai recente productii in care Andrei Merchea joaca la Teatrul Tineretului sunt: „Wolfgang“ dupa Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim (Fantoma tatalui) si „Visatorul“ dupa Ian McEwan, spectacol-concert de Ada Milea (Copil).
Este laureat al Festivalului „Auditie Nationala” (2015), organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”, Bucuresti in parteneriat cu Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara si ARCUB Bucuresti.
Andrei este solist vocal in trupa de cover-uri Shuffle. ii place sa calatoreasca, sa schieze si, bineinteles, sa cante.


TUDOR TABACARU
 
S-a nascut pe 22 februarie 1959 in Straseni, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Arte „Gavriil Muzicescu” din Chisinau (1984). A debutat cu rolul Duca – „Pomul vietii” de D. Matkovski, la Teatrul National Chisinau (1984). Este angajat ca actor la Teatrul Tineretului din anul 1990, cand a debutat in spectacolul „Jocuri de noapte” de Frank D. Gilroy, regia Veniamin Apostol (rolul Thomas).
Pana in prezent, Tudor Tabacaru a interpretat peste 40 de roluri, dintre care amintim: Canciano – „Badaranii” de Carlo Goldoni, regia Louise Danceanu;  Barbatul cu palarie – „Buzunarul cu paine” de Matei Visniec, regia Nicolae Scarlat; Doctorul Chen Zing – „Orfanul Zhao” de  Ji Junxiang, regia Alexandru Dabija; Lopahin – „Livada de visini” de A. P. Cehov, regia Igor Larin; Ianke – „Tache, Ianke si Cadar” de Victor Ioan Popa, regia Cristian Juncu; Volpone – „Volpone” Ben Jonson, regia Louise Danceanu; Peppino – „Angajare de clovn” Matei Visniec, regia Louise Danceanu; Mosu’ – „OO!” dupa Ion Creanga, regia Alexandru Dabija; David Hanek – „Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele“ de Petr Zelenka, regia Radu Afrim; Parintele Blazius – „Cu dragostea nu-i de glumit” Alfred de Musset, regia Alexandru Dabija; Mihaly Dulgheru – „Soldatii“ de Zalán Tibor, regia Szabó K. István; Bebe Pliurdu – „Auditia“ de Alexandr Galin, regia Szabó K. István; Tragedianul fara voie si Axenti Ivanov Popriscin – „Jurnalul unor nebuni“, dupa Anton Pavlovici Cehov si Nikolai Gogol, un spectacol de Louise Danceanu; Nenea Fedea, Bunicul – „Mama, mi-am pierdut mana!“ de Maria Kontorovici, regia Alexandru Mazgareanu.
Tudor Tabacaru a coordonat artistic spectacolele: „Eu te iubesc, eu te omor!“ de Sorin Oros (2011); „Iote-i si p’astia!“ dupa Leonid Filatov (2012); „Subpamanteanul” de Hristo Boytchev (2013); „Ai grija ce-ti doresti!“ (2013); „Dragoste de-o noapte“ (2015); „Dar...ce-ati crezut?!“ de Nadejda Ptuskina (2016).


ROMULUS BOICU

Romulus Boicu (n. 1986, Piatra Neamt) a debutat in scenografie in 2010, pe scena Teatrului Tineretului cu spectacolul „Auditia”, regia Szabó K. István, din 2014 fiind scenograf angajat al acestei institutii. A realizat scenografia la 13 dintre spectacolele noastre: „Mama, mi-am pierdut mana!”; „Gargaritele se intorc pe pamant”; „Vicleniile lui Scapino“ (in regia lui Alexandru Mazgareanu);  „Wolfgang“, regia Radu Afrim; „O… lada” si „Karaoke”  (regia Alexandru Dabija), „Am cazut in cap, da-mi trece” (regia Antonella Cornici), „Dragoste de-o noapte” si „Subpamanteanul” (regia Tudor Tabacaru), „Ca nuca-n perete” (regia Traian Savinescu) , „Anatol” (regia Razvan Muraru), „Fetita soldat” si „Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt…” (regia Adrian Tamas).
    Romulus a colaborat cu Teatrul German din Ungaria, Szekszárd, realizand scenografia spectacolului „Copilul zburator” de Roland Schimmelpfennig, regia Szabó K. István. in Bucuresti, a colaborat cu Teatrul de Arta, pentru scenografia spectacolelor „Cand timpul sta pe loc” (regia Bogdan Budes) si „Grooming” (regia Ruxandra Oancea) si cu Teatrul Excelsior, pentru „With a little help from my friends” (regia Alexandru Mazgareanu), spectacolul pentru care a obtinut o nominalizare - cea mai buna scenografie - in cadrul Festivalului de Teatru Scurt Oradea (2016).
Romulus Boicu face fotografie de teatru si graphic design. Practica arta murala, mozaicul decorativ al unei  fantani arteziene din Tulcea si pictura murala de pe fatada Liceului de Arta „Victor Brauner” din Piatra Neamt fiind doar doua lucrari la realizarea carora a colaborat. A avut 7 expozitii personale de pictura in Cluj-Napoca, Sibiu, Piatra Neamt, Bucuresti si a expus lucrari in peste 15 expozitii de grup. in 2016 a fost scenograf pentru FestCO, editia aIV-a, Teatrul de Comedie Bucuresti.
De curand, Romulus Boicu a obtinut o nominalizare la Premiile UNITER, categoria „Cea mai buna scenografie“, pentru decorul spectacolului „Wolfgang“ dupa Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim. 

NICOLAE ESINENCU
(13.08.1940, Chitcani – 25.04.2016, Chisinau)

Poet, prozator, dramaturg, scenarist, Nicolae Esinencu este unul dintre cei mai prolifici scriitori din Moldova, laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova si Cavaler al Ordinului Republicii. S-a nascut in anul 1940, in satul Chitcanii Vechi, judetul Orhei. A absolvit Cursurile Superioare de Literatura de pe langa Institutul de Literatura Universala „M. Gorki” din Moscova (1973). A fost redactor la Editura „Lumina”, secretar, apoi consilier al Uniunii Scriitorilor din Moldova.
Nicolae Esinencu a debutat editorial cu placheta de versuri „Antene” (1968), urmata de cartile de poezie „Sens” (1969), „Dealuri” (1974), „Copilul teribil” (1979), „Stai sa-ti mai spun” (1983), „Cuvinte de chemat fetele” (1986) s.a., precum si de volumele de proza: „Sacla” (1968), „Portocala” (1970), „Toi” (1972), „Era vremea sa iubim” (1977) etc. A scris piesele: „Grand prix”, „Tabachera”, „Fumoarul”, „Oameni de paie” si scenariile de film „Tunul de lemn”, „Valtoarea”, „Doi saci cu moldoveni”. De asemenea, a scris si carti pentru copii: „Harbuzul lui Fanel” (1972), „Buna dimineata” (1977). si-a reunit textele in „Scrieri alese” (sase volume), publicate intre 1999-2004: vol. I, II, III, IV – 1999, vol. V – 2002, vol. VI - 2004.
Nicolae Esinencu a fost desemnat Maestru al culturii Moldovei, Cavaler al „Ordinului Republicii”si a obtinut Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova de trei ori: in 1991 pentru vol. „Gaura”; in 1995 pentru vol. „Disciplina mondiala”; in 2002 pentru vol. „Scrieri. Dramaturgie”.

   
Voteaza


Pe acelasi subiect: nicolae esinencu | unesco | carlo goldoni | cehov
Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Cel mai scump vin produs in Moldova costa aproape 1900 de euro
Cel mai scump vin produs in Moldova costa aproape 1900 de euro

Dintre vinurile exclusiviste de pe piata Republicii Moldova, cel numit in cinstea generalului rus care a luptat in 1812 impotriva lui Napoleon Bonaparte, “Cneazi Vittgenstein”, este cel ...

FOTO Primele imagini modificate din istorie
FOTO: Primele imagini modificate din istorie

Au aparut primele imagini modificate ale istoriei. Unul dintre potretele celui de-al saisprezecelea presedinte american, Abraham Lincoln, a fost realizat combinandu-se figura acestuia cu trupul ...

Expozitie de pictura si grafica Materie si miscare la Galeria Veroniki Art
Expozitie de pictura si grafica „Materie si miscare” la Galeria Veroniki Art

Galeria Veroniki Art va invita miercuri, 7 martie, ora 18.30, la vernisajul expozitiei de pictura si grafica: “Materie si miscare”, semnata de artistul George Paul Mihail. Expozitia este ...

Tur foto in Patagonia alaturi de Mihai Moiceanu 11 25 martie 2012
Tur foto in Patagonia alaturi de Mihai Moiceanu, 11-25 martie 2012

In perioada 11-25 martie 2012, fotograful Mihai Moiceanu impreuna cu Explore Travel organizeaza un tur foto in tinutul Patagoniei, unul dintre cele mai cautate de pe glob. Printre obiective se numara: ...

Atelier Experimental expozitie de pictura si sculptura
Atelier Experimental, expozitie de pictura si sculptura

- Uniunea Artistilor Plastici din Romania organizeaza in parteneriat cu Fundatia Culturala Artex in perioada 21 iulie - 18 august, expozitia colectiva de pictura si sculptura cu numele Atelier ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline