inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Noutati in colectia 'Biblioteca Polirom'

0 Comentarii


Romane semnate de John Fowles, Kazuo Ishiguro si Mika Waltari, trei autori de succes pe plan international, aflati pe orice lista a celor mai cititi scriitori din lume au aparut in colectia Biblioteca Polirom.

JOHN FOWLES este unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX, ale carui romane sint considerate carti de referinta pentru literatura moderna.

Pornind de la romanele sale au fost realizate patru ecranizari de succes: Colectionarul (1965, cu Samantha Eggar si Terence Stamp), Magicianul (1968, cu Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen), Iubita locotenentului francez (1981, cu

Meryl Streep si Jeremy Irons; film nominalizat la premiile Academiei Americane de Film, apoi la premiile Oscar; a obtinut trei premii BAFTA si un Glob de Aur), Turnul de abanos (1984, cu Laurence Olivier, Roger Rees si Greta Scacchi)

Copacul
Copacul
Traducere din limba engleza si note de Veronica Focseneanu

Copacul, romanul ce inaugureaza seria de autor John Fowles, este un text cu tenta accentuat eseistica si memorialistica, in care John Fowles dezvaluie impactul pe care l-a avut natura asupra vietii sale si avertizeaza asupra pericolelor implicite ale impulsului nostru traditional de a categorisi, de a imblinzi si de a lua in posesie lumea inconjuratoare.

Dovedind o perceptie acuta a alienarii de care e cuprinsa lumea contemporana, autorul britanic polemizeaza cu aceeasi usurinta si acelasi talent scriitoricesc care l-au consacrat in lucrarile de fictiune.

Din opera lui John Fowles, la Editura Polirom au mai fost traduse: Colectionarul (2002), Iubita locotenentului francez (2002), Magicianul (2002), Mantisa (2003), Turnul de abanos (2003), Daniel Martin (2004), Omida (2005).
KAZUO ISHIGURO este considerat cel mai important scriitor japonez de expresie engleza Volumul Amintirea palida a muntilor reprezinta debutul sau fulminant, romanul fiind nominalizat la Booker Prize si recompensat cu The Winifred Holtby Memorial Prize, acordat de Royal Society of Literature.

Kazuo Ishiguro este laureat Booker Prize (cu Ramasitele zilei; Polirom, 2002), Ofiter al Imperiului Britanic pentru servicii aduse in domeniul literaturii (1995), recompensat cu ordinul „Chevalier des Arts et des Lettres" din partea statului francez (1998).

Dintre romanele sale, Ramasitele zilei a fost ecranizat beneficiind de o distributie de marca, cu Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox, Hugh Grant si Christopher Reeve in rolurile principale.

Amintirea palida a muntilor
Amintirea palida a muntilor
Traducere din limba engleza de Mihai Moroiu

Amintirea palida a muntilor este povestea melancolica a lui Etsuko, o japoneza care traieste singura in Anglia, straduindu-se sa exorcizeze un trecut bintuit de cosmarul celui de al Doilea Razboi Mondial si sa se impace cu sinuciderea fiicei sale mai mari, Keiko.

Amintirile sale se concentreaza insa asupra unei legaturi de amicitie din tinerete cu o alta tinara, Sachiko, si cu ciudata ei fiica, Mariko. Povestea centrala este un pretext pentru a prezenta Japonia postbelica, o tara in care valorile traditionale sint negate de tineri, dar noile valori si coduri comportamentale nu sint inca asimilate complet, devenind motiv de confruntari inabusite.

Cu rafinamentul si subtilitatea care-i sint proprii, Ishiguro reuseste sa sugereze acea atmosfera ciudata, de lume neasezata, cu tensiuni si frustrari nemarturisite, prin intermediul unei povesti despre moarte, vinovatie si responsabilitate.

Din opera lui Kazuo Ishiguro, la Editura Polirom au mai fost traduse: Ramasitele zilei (2002), Pe cind eram orfani (2003), Un artist al lumii trecatoare (2005), Sa nu ma parasesti (2006).
MIKA WALTARI, autorul bestsellerurilor internationale Egipteanul, Etruscul si Amantii din Bizant, este considerat cel mai important scriitor finlandez al secolului XX: „In Finlanda, putini sint scriitorii care au avut parte, inca din timpul vietii, de o atit de mare admiratie din partea cititorilor.

Mai in toate casele, cind se vorbeste despre Waltari, oamenii il numesc pur si simplu Mika" (Paavo Rissanen). Cartile lui Waltari au fost traduse in peste 30 de limbi.

„Secretul imparatiei, care surprinde momentul raspindirii crestinismului in Imperiul Roman din perspectiva unui personaj ilustru prins in viltoarea evenimentelor, este una dintre acele carti pe care le citesti cu regretul ca povestea pe care o spun se sfirseste prea curind." (The New York Review of Books)

Secretul imparatiei
Secretul imparatiei
Traducere din limba finlandeza si note de Teodor Palic

Romanul relateaza evenimentele cuprinse in Noul Testament din perspectiva unui erudit roman aflat in cautarea lui Mesia. Tema religioasa este mai degraba un pretext pentru un roman istoric si de aventuri, scris in acelasi stil accesibil deja cunoscut cititorilor.

Mika Waltari propune, de data aceasta, o constructie epica neasteptata: povestea protagonistului, Marcus Mezentius Manilianus, se dezvaluie in cele unsprezece epistole pe care acesta i le scrie iubitei sale, Tullia, o nobila romana. Se suprapun in ele lumi si culturi, adevaruri istorice, mituri si invataminte care ofera un raspuns surprinzator la cautarile protagonistului.

Din opera lui Mika Waltari, la Editura Polirom au fost traduse: Etruscul (2002), Egipteanul (2003), Amantii din Bizant (2004) si Mikael Karvajalka (2005).

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline