inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari
BIJUTERIILE: PIESE DE PODOABA SI SIMBOLURI ALE REGALITATII /

BIJUTERII CELEBRE IN LUME SI CASELE DE LICITATII

Cele mai impresionante bijuterii regale au fost scoase la licitatia Sotheby care a avut loc in Geneva, in mai 2008, cu incasari de peste 57 mil$.

Principalele atractii au fost: un ceas cu diamante si portelan marca Paul Gautier, o brosa cu diamante devant de corsage si o bratara din topaz ros si si diamante care apartineau Henriettei d’Espine. Privirile s-au oprit insa asupra pandantivului din safir (206.82 karate) presarat cu diamante, care apartinea Ducesei De Windsor, din cauza careia regele Eduard VIII a abdicat de la tron, estimat la 1,5 mil $. Totusi bijuteria a fost retrasa din licitatie din cauza proprietarului care nu s-a putut desparti de ea.

 

 In 1987, acceasi case de licitatii a vandut colectia de bijuterii care apartinea Ducesei Wallis de Windsor pentru 50,3 mil. $, detinand astfel recordul in ceea ce priveste incasarile pentru un singur proprietar al unei colectii. Colectia a fost impartita in 305 loturi, printre care 87 realizate de Gautier (bijutierul preferat al ducesei) si 23 piese ale Van Cleef& Arpels.

In 1992, au fost vandute pentru 20.3 mil $ bijuterii din casa printiara Thurn und Taxis. Cinci ani mai tarziu, casa de licitatii a vandut cateva piese apartinand reginei Amelie a Frantei, sotia lui Luis Philippe , rgele Frantei (1773-1850).

In noiembrie 2005, Sotheby a vandut un colier din diamante al Rusiei imperiale apartinand Ecaterinei cea Mare pentru 1.5 mil. $ iar in aprilie anul urmator, a fost adjudecata o brosa in valoare de 6 mil. $, care apartinea imparatesei Eugenie, sotie lui Napoleaon al III-lea.

Valoarea unei bijuterii este in ultima instanta influentata de provenienta regala a acesteia. Un exemplu sunt bijuteriile printesei Margareta, care s-au vandut cu pana la 10-15 ori pretul de pornire (estimare bazata pe ideea ca sunt bijuterii ordinare).

Anul acesta o alta importanta casa de licitatii, Christie’s, va scoate ala vanzare un superb diamant albastru (culoare extrem de rara pentru acest tip de bijuterie), cu o istorie de peste 300 de ani, care a apartinut mai multor case regale europene. Cunoscut sub denumire de Wittelsbach, acest diamant de 2,54 cm si 35,56 carate, a fost daruit inafantei margarita Teresa de catre tatal ei regele Philip al IV-lea al Spaniei in 1666 cu ocazia logodnei cu Leopold I al Austriei, regele Sfantului Imperiu Roman si poate aduce actualului sau proprietar peste 12,5 milioane euro in momentul scoaterii sale la licitatie in decembrie 2008 la Londra. Diamantul pare a fi de provenienta din minele de diamant din India, fiind considerat parte din bijuteriile coroanelor austrice si ulterior bavareze, inainte sa fie vandut unui colectionar privat in 1931.

Tot in mai 2008, Christie’s a vandut un alt diamant albastru asemanator, insa de numai 13,39 carate si de trei ori mai mic, pentru 7 mil. Euro.

 

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline