inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Un nou eveniment EDUGATE

0 Comentarii

EDUGATE va invita la al doilea eveniment dedicat Anului European al Egalitatii de Sanse la nivel european intitulat:


"Are Romania sanse egale de dezvoltare economica cu statele din UE?" - un eveniment realizat cu sprijinul Delegatiei Comisiei Europene in Romania. 


 


 


Romania sufera in momentul actual o foarte mare transformare calitativa datorata integrarii in UE. Pentru ca aceasta integrare sa se fructifice printr-un management corespunzator e necesar sa primeze criteriille calitatii in managementul national adica competenta si responsabilitate prin conectarea clasei politice la "resursa de competenta si responsabilitate".


In acest moment sustinerea politica a unor programe lipsite de evaluare pe aceste criterii devine vicioasa si toxica. Din acest motiv, e nevoie ca managementul national sa fie facut de oameni cu foarte inalta competenta si responsabilitate, si nu pe criteriile majoritatii parlamentare.


Romania trebuie sa se concentreze in acest moment pe proiecte de dezvoltare si integrare pe programele de dezvoltare durabila avand educatia si protectia mediului ca motoare de dezvoltare si obiective de interes national. Un guvern de specialisti trebuie sa realizeze proiecte de o performanta suficient de inalta pentru ca un parlament responsabil sa le evalueze pe criterii de eficienta, adecvare, optim social, capacitate de viziune globala, capacitate de implementare si de raspundere organizatorica si sociala, responsabilitate, competenta.


Integrarea europeana cere Romaniei politicieni profesionisti, nu politruci, pentru rezolvarea problemelor majore si crizelor actuale, pentru ca acestea sa nu se transforme in dezastre. Dezvoltarea nationala nu este un meci de fotbal asupra caruia sa se faca evaluari pe criterii de suporterism. E nevoie la momentul actual ca specialistii sa-si spuna cuvantul in afara tuturor jocurilor politice, care nu adauga nici un plus de valoare la dezvoltarea nationala. Pentru dezvoltarea nationala "Educatia" este unul dintre proiectele de interes public numarul 1.


 


EDUGATE va invita sa parcurgem al doilea eveniment dedicat Anului Egalitatii de Sanse la nivel european intitulat: "Are Romania sanse egale de dezvoltare economica cu statele din UE?"  -  un eveniment realizat cu sprijinul Delegatiei Comisiei Europene in Romania.


 


Acumularea de erori organizatorice a adus Romania in momentul in care trebuie sa lupte pentru a avea sanse egale cu celelalte state din UE de dezvoltare economica. Aceste sanse trebuie sa se reflecte in organizarea educatiei la toate nivelurile, de la elevi la adulti, de la educatia timpurie la invatarea pe tot parcursul vietii (early childhood education- lifelong learning), precum si in schimbarea mentalitatilor. Inegalitatea sanselor poate conduce la amplificarea, diversificarea si specializarea crizelor existente, de aceea trebuie luate masuri organizatorice in sanul societatii civile, a mediilor profesionale si a mediilor economice.


 


Invitatii vor dezbate si vor identifica solutiile propuse pentru:


- Criza educatiei si consecintele adiacente


- Egalitatea de sanse in procesul integrarii in UE, analize de etica a proiectarii


- Texte si masuri concrete de atenuare-rezolvare a crizei educative - Crearea pietei de competente, analiza competentelor actuale si a nevoii de competente


- Masuri corective de completare a competentelor in deficit, programul brain regain, programul gifted education (programul national al educatiei de excelenta)


- Implicarea mediului economic in atenuarea si managementul crizelor adiacente crizei educatiei si a inegalitatii sanselor


- Dezbateri si masuri organizatorice


 


Cu aceasta serie de evenimente EDUGATE urmareste promovarea educatiei ca unul dintre subiectele majore de interes public, promovarea tinerele talente, a nevoile lor educationale si a specialistilor autentici. Consortiul EDUGATE doreste sa pledeze pentru si sa atraga resurse catre o educatie de excelenta pentru tinerele talente din institutiile de stat, mediul de afaceri si societatea civila si sa puna in lumina necesitatea ca o educatie de excelenta sa fie oferita in toate scolile romanesti.


 


Desfasurare:


 


   - 13 iunie, Miercuri, orele 1-5 pm -  Eveniment programatic, cu o abordare profesionala a subiectelor din partea specialistilor, expertilor, liderilor in domenii de referinta pentru Romania


   - Evenimentul are loc in CENTRUL Infoeuropa, Calea Victoriei 88, in sediul Bibliotecii Centrale Universitare.


 


De ce?


1. 2007 este Anul European al Egalitatii de Sanse.


2. Legea 17/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta a fost adoptata, insa sprijinul politic si bugetar este inexistent. Prevederile legii nu sunt inca sustinute si de adoptarea metodologiilor care sa ofere cadrul de punere in practica a legii.


Metodologiile au fost elaborate si propuse de IRSCA Gifted Education in termenul legal de 90 de zile prevazute de lege si se afla deja pe masa MEC, fara a fi insa adoptate, desi au primit aviz favorabil din partea forurilor internationale de maxim prestigiu profesional. Adresa unde materialele pot fi consultate este: http://www.supradotati.ro/resurse/documenteleptmec.zip


3. Populatia nu este constienta de extraordinara misiune pe care o poate avea pentru Romania o educatie de calitate. Destinul unei alte Romanii s-ar putea traduce prin sintagma "educatie de excelenta"


4. Fiecare copil are un potential ce poate fi descoperit si hranit printr-o educatie de excelenta. Acesta ar fi primul pas pentru a oferi intregii lumi sansa sa cunoasca faptul ca educatia de excelenta "gifted education" nu este o educatie elitista, nu se adreseaza unui procent redus din populatia scolara, ci prin programele de imbogatire a curriculei ("enrichment"), accelerare ("acceleration"),"tutoring" si "mentoring" se adreseaza scolii in general; prin aceste programe sunt promovate, formate si dezvoltate abilitatile naturale si potentialul tuturor copiilor.


 


Printre invitatii de marca se numara:


Dl Florian Colceag, Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education; Dl Dan Manoleli, Presedinte FDSC; Dl Marian Stas, Presedinte CODECS Foundation for Leadership; Dl Constantin Balaceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane, presedinte Fundatia EXCELSIOR pentru Arta, Cultura, Stiinta; Dna Liliana Preoteasa, director general pentru invatamint preuniversitar, MECT; Megdonia Paunescu, director directia management si programe educationale, MECT; Dna Clementina Timus, Programul Cercetare de Excelenta, CEEX; Dl Iustin Capra- reputat inventator roman; Dl Nicolae Dragulanescu, secretar general Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii; Dl Romita Bumbu Iucu, conferentiar universitar, Catedra de Pedagogie a Universitatii din Bucuresti, prorector Universitatea Bucuresti, expert al Comisiei Europene in domeniul formarii personalului didactic; Dl Serban Iosifescu, Presedintele Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar; Dl Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice "Vladimir Trebici" al Academiei Romane; D- Gabriel Andreescu, militant pentru drepturile omului si ale minoritatilor etnice si sociale, publicist si editor, membru fondator al Centrului de Studii Internationale; Dna Lia Perjovschi si Dl Dan Perjovschi - artisti; Dl Devis Grebu, artist plastic, pictor, grafician, ilustrator; Dl Dan Puric, actor, scenarist, regizor; Dna Elisabeta Lipa - ambasador al egalitatii de sanse; Dl Alexandru Caragea-fizician, Centrul de Studii Complexe; Dl Marcel  Capraru, Presedinte Asociatia Alternative Pedagogice; D-l Ovidiu Mantaluta, Institutul de Stiinte ale Educatiei; Dna Carmen Cretu, Presedinte RO-TALENT; Dna Mona Serbanescu, Presedinte Fundatia Preasfanta Fecioara Maria, Gradinitele "Arc-en-Ciel", Scoala "Anastasia Popescu"; Dna Geanina Pletea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei; Dl Thomas Csinta, Director Stiintific CUFR- Consultanta Universitara, Studii & Cercetari de pe langa Scolile Superioare Franceze de Inalte Studii; Dl Ion Neacsu, Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti; Dna Adina Tulbure, Director Cercetare Tehnologii Didactice Intuitive, Creative Media & Art; Dna Monica Tataranu, Director Executiv Casa Retro; Dna Ana-Maria Sireteanu, presedinta A.R.C.V.I.P.P, Asociatia culturala pentru promovarea imaginii valorilor culturale prin proiecte si programe; Dna Mariela Neagu, secretar de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului; Dl Alexandru-Catalin Dicu, Director general, Directia Generala de Asistenta Sociala; Dl Radu Georgescu, Presedinte Grup GeCad; Dl Cristian Stoica, CEO Aquasoft; Dl Silviu Hotaran, General Manager Microsoft Romania; Dl Flaviu Radulescu, director cercetare si dezvoltare, Hostway Lab Romania; Dl Alexandru Lapusan, CEO ZITEC si altii.


 


Lista este deschisa participarii unui numar de 35 de invitati. Participarea dvs. poate fi anuntata la 0729.029.484. Persoana de Contact: Monica Gheorghiu.


 


Aceste evenimente au o misiune esentiala: aceea de a da sansa populatiei si fiecarui tanar sa inteleaga ca viitorul lui este in Romania si ca Romania ii poate asigura viitorul printr-o educatie de excelenta si o piata de competente care sa-i valorifice potentialul si sa-i aprecieze adevarata valoare.


Invitam media sa reflecte activ evenimentul.


 


 


  EDUGATE este un consortiu de organizatii, institutii si firme care au expertiza in educatia de excelenta. EDUGATE este de asemenea si un program national de imbunatatire a educatiei din Romania la care au aderat si continua sa adere organizatii si institutii, scoli si specialisti in educatie. In actualul mandat organizatia lider a EDUGATE este IRSCA Gifted Education.


 


 


IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati (gifted education). Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta  Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National Gifted Education, al Institutului National Gifted Education, al primei conferinte nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.


 


Iunie 2007

Voteaza


Pe acelasi subiect: consultanta | pedagogie | integrare
Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Lacul Lebedelor la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta
Lacul Lebedelor la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta

8 februarie 2020, ora 20, Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski, Constanta Cei care iubesc muzica lui Ceaikovski si povestea din " Lacul Lebedelor " se vor putea bucura de unul ...

IT Dansa in premiera la Bucuresti
IT Dansa in premiera la Bucuresti

28 noiembrie 2019, ora 20, Sala Mare, Teatrul National Bucuresti Compania de dans a Institutului de Teatru din Barcelona va sustine pentru intaia oara un spectacol in Romania, premiera facand parte ...

Bucharest Gaming Week 2019 la Palatul Parlamentului
Bucharest Gaming Week 2019 la Palatul Parlamentului

4 - 10 noiembrie 2019, Palatul Parlamentului, Bucuresti Cel mai important eveniment dedicat pasionatilor de jocuri video din tara noastra si industriei de game development revine in perioada 4 - 10 ...

Vladimir Horowitz in fata publicului
Vladimir Horowitz in fata publicului

Desi era unul dintre cei mai mari pianisti ai epocii sale - si potrivit specialistilor unul dintre cei mai buni din toate timpurile - Vladimir Horowitz suferea adesea de un trac ingrozitor, care pur ...

Summer Well 2019
Summer Well 2019

10-11 august 2019, Domeniul Stirbey, Buftea Festivalul Summer Well a adus la editia cu numarul noua, care va avea loc in perioada 10-11 august 2019 pe Domeniul Stirbey din Buftea. Daca in anii ...

First Season Curs dedicat scenaristicii de televiziune
First Season - Curs dedicat scenaristicii de televiziune

First Season este primul curs in Romania care te invata cum se construieste pas cu pas un serial de televiziune. Cursul este conceput atat pentru incepatori in domeniul scenaristicii, cat si pentru ...

Ziua Internationala si Noaptea Europeana a Muzeelor in Republica Moldova
Ziua Internationala si Noaptea Europeana a Muzeelor in Republica Moldova

Pe 18 si 19 mai, in Republica Moldova se va desfasura Ziua Internationala si Noaptea Europeana a Muzeelor. Pe 18 mai, Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei organizeaza: mese rotunde, ...

Intalnire cu artistii expozitiei Vesmant de Lumina la Galeria de pe Chei
Intalnire cu artistii expozitiei "Vesmant de Lumina" la Galeria de pe Chei

Luni, 14 mai 2012, ora 18.00, la Galeria de pe Chei va avea loc evenimentul: Intalnire cu artistii in cadrul expozitiei "Vesmant de Lumina". Artisti: Ana Maria Catanescu, Luminita Ciupitu, ...

Revista COMICS nr 9 mai 2012
Revista COMICS nr. 9 (mai 2012)

Lansata cu ocazia FreeComicBookDay (5 mai 2012), aceasta editie speciala, de doar 20 de pagini, a Revistei COMICS a fost distribuita gratuit in 3 locatii din Bucuresti - Libraria Engleza Anthony ...

Centrul Artelor Vizuale Caminul Artei in Noaptea Muzeelor Expozitie internationala multimedia
Centrul Artelor Vizuale (Caminul Artei) in Noaptea Muzeelor - Expozitie internationala multimedia

Sambata, 19 mai 2012, in NOAPTEA MUZEELOR, CENTRUL ARTELOR VIZUALE (Caminul Artei)- Bucuresti, din Str. Biserica Enei Nr.16, va ramane deschis pentru vizionarea expozitiei internationale multimedia ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Mecanicul de Fernand Leger Mecanicul de Fernand Leger
Un barbat cu mustata, o tigara fumegand intre degete (pe unul dintre ele se vad doua inele), un tatuaj marinaresc pe bratul drept, un fundal in care se intalnesc forme geometrice simple, ...
Alte recomandari:
Cinci muzee dedicate celebritatilor Stiati ca? Pierre-Auguste Renoir Pieta, singura lucrare semnata de Michelangelo Vara de Gunnar Berndtson + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Cinci obiective turistice norvegiene mai putin obisnuite Cinci obiective turistice norvegiene mai putin obisnuite 1. Kannesteinen: formatiune stancoasa ce poate fi gasita langa coasta din apropierea localitatii Maloy, bizara creatie naturala - nu, in pofida aparentelor nu este o sculptura sau vreo instalatie moderna - poate fi asemanata unei ciuperci de culoare ... Alte destinatii: Kelso, Scotia Ainsa, Spania Anstruther, Scotia Frigiliana, Spania Savoca, Italia + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Ad Astra 2019
Ad Astra (2019) Un film cu Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler Daca tot ceea ce stim astazi despre spatiu si calatoriile in afara Pamantului nu este decat o mica ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Dosar permanent de Edward Snowden
Dosar permanent de Edward Snowden Edward Snowden isi spune in premiera povestea vietii, de la zilele in care copilaria perfecta parea fara sfarsit la misiunile secrete pentru ......
+ alte recomandari: Carte Artline