inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Muzee si obiective culturale in Tokyo

0 ComentariiTokyo nu este doar capitala Japoniei (din 1868) ci si unul dintre cele mai mari, aglomerate si agitate orase din lume, cu o populatie de aproximativ 15 milioane de persoane. Este un oras viu, un centru de afaceri de prima importanta in Asia si un obiectiv cultural si turistic foarte apreciat de cunoscatori. Dar un oras atat de mare trebuie cunoscut pas cu pas, in timp, si cel mai simplu este sa incepeti cu districtele.


 


imagine tokyp


Akasaka, de exemplu, este un district high class, destinat in special mediului de afaceri, aici aflandu-se sediile a peste 4000 de companii, iar costurile in zona sunt pe masura, usturator de mari. In Akihabara veti gasi cel mai mare numar de magazine de electronice din lume, de la cele specializate si destinate cumparatorilor pretentiosi la cele de duzina, o mare parte a produselor fiind de import. In Asakusa cei fascinati de spiritualitatea si religia asiatica pot descoperi numeroase temple si pagode, in timp ce Ginza este destinatia perfecta pentru cei impatimiti de shopping, care vor avea sansa ca in nenumaratele magazine sa gaseasca produse diverse, de calitate si accesibile ca pret. Nici pasionatii de computere nu au fost uitati, acestia putand gasi in Ginza tot ce isi doreau. Pentru elitisti, exista Omotesando, bulevardul modei, "pazit" de magazine Armani, Jean-Paul Gaultier, Dior si nu numai. Dupa atatea cumparaturi cei care vor sa se distreze pot merge in Roppongi, locul unde viata de noapte este la nivel maxim in nenumarate cluburi si baruri. In partea de nord a orasului veti gasi Shibuya, un loc in care templele vechi si magazinele la moda se amesteca printre reclame stralucitoare, facand din Shibuya un Times Square al Japoniei.


 


Insa dincolo de agitatie si distractii, Tokyo este si un centru cultural impresionant, cu un numar ametitor de muzee, obiective turistice, galerii, cladiri vechi, de la arta japoneza clasica la arta contemporana, cu numeroase expozitii de arta nipona si internationala, amestecand ingenios creatiile trecutului cu cele futuriste. Pentru vizitarea lor ar fi bine sa va procurati asa numitul Grutt Pass, un permis care costa 2000 Yen si va permite accesul in 56 de obiective culturale din Tokyo, de la muzee si galerii de arta pana la gradina zoologica si aquarium.


 


Muzee in Tokyo


 


In zona centrala


 
idemitsy    

Muzeul de Arta Idemitsu : inaugurat in 1966. Aici veti gasi lucrarile adunate in peste 70 de ani de renumitul colectionar Sazo Idemitsu, fondator al Idemitsu Kosan Co., Ltd. In afara spatiilor expozitionale, muzeul are si un loc special unde va puteti relaxa, inconjurati de lucrari de arta orientala, o experienta unica.


 


Muzeul Mitsuo Aida : muzeu dedicat personalitatii poetului si caligrafului Mitsuo Aida, prezentand circa 80 de lucrari originale ale acestuia, o ocazie aparte de a descoperi farmecul caligrafiei nipone clasice. Mitsuo Aida este si astazi considerat unul dintre cei mai talentati scriitori japonezi, creatia sa fiind remarcabila datorita cautarii neincetate a perfectiunii.


 

Muzeul de Arta Bridgestone : cu o bogata colectie de arta europeana moderna, cu accentul pus pe curentul impresionist, muzeul are si numeroase piese de arta japoneza din perioada Meiji, influentata de curentele occidentale. Muzeul a fost deschis in 1952, gazduind la inceput colectia lui Shojiro Ishibashi, fondator al The Bridgestone Co..In expozitia permanenta puteti admira circa 130 de lucrari, unele realizate de artisti precum Renoir, Cezanne si Picasso.

       bridgestone


 

Muzeul Okura Shukokan : primul muzeu privat deschis in Japonia, fondat de Kihachiro Okura, cu peste 2000 de opere de arta in colectiile sale, de la opere clasice japoneze si orientale, multe de patrimoniu, la arta moderna. Arhitectura aparte a cladirii pune minunat in valoare piesele expuse.

     okura


 


Muzeul de Arta Otani : deschis in 1991 la etajul 6 al noii cladiri New Otani Garden Court building. Aici se gaseste o vasta colectie de pictura franceza de secol XIX - XX, in special lucrari ale artistilor din Ecole de Paris, precum si un numar impresionant de compozitii picturale nipone, semnate de artisti renumiti ca Yokoyama Taikan, Hayami Gyoshu, Takeuchi Seiho. Tot aici veti gasi si una dintre cele mai bune colectii de picturi Ukiyo-e.


 
figura din ceara   

Muzeul Figurilor de Ceara Tokyo Tower : unul dintre cele mai bune muzee ale figurilor de ceara din lume, la nivelul celebrului Madame Tussaud sau al muzeului similar din St Petersburg. Cele peste 100 de exponate sunt uimitor de reale, de la oameni obisnuiti la personalitati istorice si colectia de vedete rock, cea mai impunatoare din lume.


 


Muzeul Stiintei : majoritatea exponatelor sunt interactive, putand astfel sa descoperiti cum functioneaza diversele mecanisme si inventii, expozitiile fiind schimbate surprinzator de des.


 


Muzeul de Arta Yamatane : a fost inaugurat in 1966, fiind un muzeu specializat in art moderna japoneza, in special pictura. Perioada cuprinsa intre epoca Meiji (1868 - 1912) si cea contemporana este prezentata intr-o vasta expozitie, cu lucrari alese din colectia de peste 1800 de tablouri.


 
takagi     

Muzeul Bonsailor Takagi : primul muzeu dedicat bonsai-lor, veti gasi aici atat micii si delicatii copaci atat de japonezi, cat si ghivece mai mari si mai mici, multe dintre ele minunat decorate. O vizita aici va va lua ceva timp, pentru a aprecia aceasta arta.


 

Centrul de Cultura Fotografica din Tokyo (Tokyo Shashin Bunka-kan) : situat intr-o zona centrala, unde puteti ajunge usor cu metroul, cladirea impresioneaza prin eleganta si design. In interior veti gasi o galerie de arta fotografica, Gallery M Salon, unde expun periodic artisti niponi si straini, astfel de manifestari fiind foarte apreciate. O alta galerie este STAGE, unde se organizeaza expozitii de fotografii realizate de tineri artisti japonezi, care isi pot promova astfel creatiile mai usor.

       sogetsu


 


In Ueno, Asakusa


 
edo tokyo    

Muzeul Edo-Tokyo : deschis in martie 1993, Edo-Tokyo este cel mai potrivit loc pentru iubitorii artei, care vor sa faca o calatorie in trecut, pentru a descoperi cultura si istoria vechiului oras, dar si pentru a anticipa cum va evolua acesta in viitor. In afara pieselor, documentelor si obiectelor istorice, veti gasi aici un numar impresionant de machete, care recreeaza diverse zone ale orasului, in anumite epoci istorice, totul foarte detaliat si precis.


 


Muzeele Yayoi si Takehisa Yumeji : cele doua muzee au colectii reprezentative de arta nipona din perioada Taisho (1912 - 1926), intre care si o selectie de ilustratii pentru carti si reviste pentru copii. O alta colectie importanta este cea a lucrarilor pictorului Yumeji Takehisa, un important reprezentant al modernismul japonez la jumatatea secolului trecut.


 

Muzeul de Arta Contemporana : in expozitia permanenta a muzeului sunt prezentate o parte din cele peste 3800 de opere de arta din colectii, o imagine descriptiva a istoriei artei postbelice, cu un firesc accent pe arta nipona.

      gendai


 


Muzeul Metropolitan de Arta din Tokyo : fondat in 1926, a gazduit de-a lungul timpului numeroase expozitii de arta japoneza, avand in colectiile sale un numar imens de lucrari, de la pictura si sculptura la arte decorative, caligrafie si accesorii. Cladirea a fost renovata integral in 1975, aici organizandu-se ulterior si expozitii de arta contemporana, seminarii si ateliere.


 


Muzeul Basho : unul dintre muzeele japoneze dedicate lui Basho, considerat de multi cel mai important poet clasic din istoria nipona, celebru pentru minunatele sale haiku. Un muzeu care trebuie vizitat pentru a descoperi opera si personalitatea unui mare poet.


 


In Oku-Tama


 
ome     

Muzeul Ome Kimono  : kimonoul este de secole nu doar o complicata si frumoasa piesa vestimentara, ci si un simbol al unei milenare traditii culturale, raspandita ulterior in intreaga lume. Muzeul Ome Kimono este unul dintre putinele muzee de gen din lume, avand in colectia sa kimonouri din colectia Familiei Imperiale.


 

Muzeul Ornamentelor Traditionale Japoneze Sawanoi : varietatea exponatelor prezentate in acest muzeu este surprinzatoare : piepteni, ace de par, casete, kimonouri, accesorii, in total peste 4000 de obiecte, multe dintre ele opere de arta. Exponatele sunt prezentate cronologic, in sali inteligent si elegant amenajate.

     31 sawa


 


In Shibuya, Setagaya


 


Muzeul Memorial Taro Okamoto : acest muzeu memorial a fost pret de aproape cinci decenii locuinta si atelierul pictorului Taro Okamoto, unde acesta a stat pana la sfarsitul vietii. Aici si-a realizat picturile, a scris, a sculptat, aici si-a primit admiratorii si prietenii, iar muzeul a pastrat atmosfera din trecut, fiind unul dintre cele mai populare din Tokyo.


Ukiyo-e Ota Memorial Museum of Art : este locul unde veti gasi cea mai impresionanta colectie de pictura ukiyo-e, cu peste 12.000 de piese in depozit. Lunar se organizeaza expozitii, pe diverse teme, cu 80 pana la 100 de compozitii.


 


Muzeul de Arta Toguri : unul dintre putinele muzee japoneze specializate in ceramica si olarit, cu peste 7000 de obiecte in colectie, incluzand ceramica din China si Corea.


 
mingei    

Muzeul de Arta Japoneza Populara (Nihon Mingeikan) : arta populara japoneza ofera numeroase exemple de creatii deosebite, iar muzeul dedicat acestora, gazduit intr-o frumoasa cladire terminata in 1936 are peste 170.000 de piese, opera artistilor anonimi niponi, multe vechi de secole. Materialele folosite sunt variate, de la ceramica, textile si metal la obiecte din bambus si piatra, pictura, sculptura, sticla, papusi si multe altele.


 
hase    

Muzeul de Arta Hasegawa Machiko : pentru pasionatii de benzi desenate japoneze, numele de Machiko Hasegawa, creatoarea seriei Sazae-san, este deja familiar. Acesta a fost si primul director al acestui muzeu, fondat pe 3 noiembrie 1985. In afara de a expune desene originale, papusi din lut si picturi semnate Machiko Hasegawa, muzeul are in colectii si numeroase opere de arta colectionate de artista impreuna cu sora sa, Mariko, actualul director al institutiei.


 


Muzeul de Arta Shoto : in afara celor cinci expozitii speciale din fiecare an, aici se organizeaza conferinte, cursuri de arta si evaluari. Cladirea muzeului este o adevarata opera de arta arhitecturala.


 

Muzeul Metropolitan de Fotografie din Tokyo : cel mai important muzeu japonez dedicat exclusiv arte fotografice din tara, avand in colectiile sale peste 17.000 de opere, realizate de artisti japonezi si straini.

     metro tokyo


 


 


In Shinjuku


 


Muzeul de Arta Seiji Togo : inaugurat in 1976, la inceput a prezentat in principal lucrarile lui Seiji Togo, dar astazi puteti admira aici si alte capodopere ale picturii universale, intre care o impresionanta colectie de pictura impresionista franceza.


 


Muzeul Sabiilor Japoneze : faimoasele katana isi gasesc aici cel mai bun spatiu de expunere pentru cei care sunt pasionati de istoria acestor arme, curatorii prezentand atat un numar impresionant de sabii, teci si armuri, dar si un istoric al folosirii armei si rolului jucat de aceasta in cultura nipona.


 


In Shinagawa


 
eien     

Muzeul Metropolitan de Arta Teien : cladirea a fost terminata in 1933, fiind inconjurata de un imens parc, cu o gradina japoneza atent ingrijita. Decoratiunile interioare sunt realizate de catre Henri Rapin, in stil Art Deco.


 


Muzeul de Arta Contemporana Hara : institutie specializata pe arta contemporana, cu o vasta colectie de lucrari, de la maestrii reprezentand principalele curente artistice la noile nume ale lumii artistice din Japonia, SUA, Europa, America centrala si de sud, Asia.


 


Muzee nationale


 
wester art    

Muzeul National de Arta Occidentala : unul dintre cele mai bune muzee de arta occidentala din Asia, cu o colectie apreciabila si admirata in intreaga lume. Aici puteti admira, intre multe alte capodopere, lucrarea lui Monet "Nuferii".


 


Muzeul National din Tokyo : cu cele peste 90.000 de opere de arta si piese arheologice, colectiile muzeului ofera o imagine complexa a istoriei si culturii Asiei, accentul punandu-se firesc pe Japonia.


 
geidai    

Universitatea Nationala de Arta si Muzica : Inca de la infiintare, in 1887, aici s-au adunat lucrari de arta variate, alcatuindu-se in final o colectie de peste 45.000 de piese.


 


Muzeul National de Arta Moderna din Tokyo : inaugurat in 1952, a fost primul muzeu national al Japoniei. Ulterior aici au fost deschise si Galeria de Mestesuguri si Centrul National de Film. Cele trei institutii organizeaza si gazduiesc o gama larga de activitati, de la expozitii la seminarii si prezentari de film.


 


Centrul National de Film : este o institutie nationala, afiliata Federatiei Internationale a Arhivelor Filmului, dedicata colectionarii, restaurarii si pastrarii peliculelor cinematografice.


 


Foto : tcvb.or.jp


 


www.artline.ro


 


August 2007


:

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Destinatii pe meridiane
Mozart la Brno
Mozart la Brno

Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una ...

Cea mai mica statuie din Stockholm
Cea mai mica statuie din Stockholm

In curtea unei biserici din partea veche a orasului Stockholm trecatorii pot sa vada o mica statuie metalica, un baietel asezat pe o banca, tinandu-si picioarele intinse si privind undeva sus, foarte ...

Lituania tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume
Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume

1. Astazi o tara baltica relativ mica, avand o populatie de circa 2,9 milioane de locuitori si o suprafata de 65,200 km patrati, Lituania are o istorie indelungata, iar in vremea secolului XIV cea mai ...

Papa Ioan Paul al II lea vazut de Oliviero Rainaldi
Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi

Asezata in Piazza dei Cinquecento, la mica distanta de Gara Termini, locul unde multi ajung pentru prima oara in Roma atunci cand nu prefera masina personala sau avionul, creatia sculptorului Oliviero ...

Museo Omero muzeul unde poti atinge operele de arta
Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta

S-a intamplat vreodata ca o sculptura sau un tablou sa va atraga atat de mult intr-o galerie incat sa va doriti sa va apropiati mai mult, sa vedeti toate detaliile, poate chiar sa o atingeti? Interzis ...

Guedelon un castel medieval in constructie
Guedelon, un castel medieval in constructie

Vechimea, arhitectura si semnificatia istorica plaseaza castelele in categoria celor mai fascinante obiective turistice din lume. Franta, un stat pretutindeni cunoscut pentru monumente de tip " ...

Starchiojd un sat vechi muntenesc
Starchiojd, un sat vechi muntenesc

Comuna Starchiojd este situata in extremitatea nord-estica a judetului Prahova, la 55 km de municipiul Ploiesti si la 25 km de cel mai apropiat oras, Valenii de Munte. Nu este o destinatie consacrata, ...

Bobosevo Bulgaria
Bobosevo, Bulgaria

Situat in partea de vest a Bulgariei, la aproximativ 75 km sud de capitala Sofia, orasul Bobosevo se gaseste in fertila vale a raului Struma, si multi dintre cei care ajung aici sunt atrasi atat de ...

La Rochelle Franta
La Rochelle - Franta

Unul dintre cele mai interesante orase de pe coasta Frantei, este o localitate foarte veche, care a jucat un rol important in istoria Frantei, ca centru comercial si politic. Astazi este o ...

Bolearovo Bulgaria
Bolearovo, Bulgaria

Mic oras din regiunea Iambol, la mica distanta de granita cu Turcia, Bolearovo avea in 2011 putin peste 1200 de locuitori. Devenita oras in 1974, localitatea a fost initial proprietatea unui pasa ...

Cipru
Cipru

Cipru este atat pentru turistii fideli cat si pentru cei care vin pentru prima oara aici o insula plina de farmec, o destinatie care ofera sansa unei vacante de vis, insorita si mangaiata de briza, ...

New York Grand Central Terminal o cladire monument
New York. Grand Central Terminal, o cladire monument.

Terminalul monument numit Grand Central a fost construit in perioada de glorie a transportului feroviar, intre anii 1903 - 1913, pentru compania Harlem & New York. Cladirea este una construita ...

Burj Dubai Burj Khalifa cea mai inalta cladire din lume
Burj Dubai-Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume

Dubai, centru financiar important in Emiratele Arabe, este interesant si din punct de vedere turistic si atrage numerosi turisti si celebritati de pe intreg globul. Impresioneaza aici arhitectura ...

Irlanda

Irlanda este una dintre tarile care imbina in chip fericit istoria, traditiile si romantismul. Tara este alcatuita din Republica Irlanda, cu 26 de comitate si Irlanda de Nord - sase comitate, fiind ...

Bali insula zeilor relaxarii si bunastarii sufletesti
Bali, insula zeilor, relaxarii si bunastarii sufletesti

Insula Bali este cunoscuta in intreaga lume ca fiind o insula a zeilor, a celor o mie de temple sau pur si simplu o insula a raiului. Insula Bali este amplasata strategic si are munti, vai, lacuri, ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Vor fi lansate in curand primele figurine Funko Pop! cu trupa The Doors Vor fi lansate in curand primele figurine Funko Pop! cu trupa The Doors
Cei patru membri ai trupei The Doors se vor alatura la sfarsitul acestui an listei tot mai lungi de nume mari din istoria muzicii rock, pop si hip hop care au deja propriile figurine, iar ...
Alte recomandari:
Documentarul “Get Back” de Peter Jackson are in sfarsit un trailer A aparut primul trailer al filmului Home Sweet Home Alone O caseta audio cu o piesa inedita a lui John Lennon s-a vandut cu aproape 50 000 de euro Netflix a cumparat drepturile asupra operei lui Roald Dahl + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Pet Shop Boys va concerta in Bucuresti anul viitor
Pet Shop Boys va concerta in Bucuresti anul viitor 4 iulie 2022, Arenele Romane, Bucuresti Neil Tennant si Chris Lowe revin pentru un nou concert la Bucuresti anul viitor, pe 4 iulie, la Arenele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Politia Memoriei de Yoko Ogawa
Politia Memoriei de Yoko Ogawa Un surprinzator bestseller, castigator al American Book Award 2020 si finalist la International Booker Prize 2020 si National Book Award 2019, tradus ......
+ alte recomandari: Carte Artline