inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Israel

2 Comentarii



In primul rand o calatorie in Israel nu ar fi completa fara o vizita la Ierusalim, unul dintre cele mai vechi orase din lume. Aici veti putea vedea pelerinii care vin sa se roage la Zidul Plangerii. Puteti calatori la vechea cetate Massada, unde rebelii evrei s-au retras din fata atacurilor soldatilor romani. In  apropiere se gaseste Marea Moarta, cunoscuta pentru calitatile sale curative, marea cu apa cea mai bogata in minerale din lume.


 


Va puteti bucura de energia si agitatia din Tel Aviv. Cel mai mare oras israelian se gaseste langa Marea Mediterana, putandu-se lauda cu piete exotice, plaje aurii si restaurante cosmopolite si luxoase. Langa Tel Aviv se gaseste vechiul port de pescari Jaffa, un obiectiv care nu trebuie ratat cu nici un pret. Eilat, aflat in sudul tarii, este o oaza unica situata pe coasta Marii Rosii, unde farmecul este dat de frumoasele recifuri de corali si de vremea perfecta pentru sporturile nautice si un concediu de neuitat. Tiberias, aflat in nordul Israelului, este adapostit intre Muntii Galileei si Lacul Kinneret (Marea Galileei).


 


Majoritatea celor care ajung in Israel aleg sa inceapa descoperirea Tarii Sfinte cu o vizita a orasului Ierusalim, care se ridica intotdeauna la nivelul legendei. Strazile foarte vii sunt pline de agitatia vietii moderne, iar pietele mereu aglomerate acopera vechile strazi pietruite, fiind depasite ca importanta doar de locurile sfinte.


Muntele Maslinilor, Ierusalim


 


Tel Aviv, un centru comercial modern, ofera celor care vor o vacanta de neuitat totul : plaje scaldate de soarele mediteranean, restaurante de calitate, magazine de lux si cluburi de noapte.


Opera Tower Tel Aviv


Cei care vor sa se bronzeze sau sa faca sporturi nautice pot ajunge la Marea Rosie, la portul Eilat, statiunile moderne de la Marea Rosie fiind destinatia perfecta.


Croaziera Marea Rosie, Eilat


Croaziera, Marea Rosie, Eilat


Regiunea Galileei, in nordul statului, este destinatia preferata de pelerini si iubitorii naturii exotice, oferind sansa unei vizite fascinante. Orasul Haifa, in care arabii si evreii traiesc impreuna, formand un mediu cosmopolit, este punctul de plecare pentru descoperirea zonei Galileei, precum si grotele marine de la Rosh Hanikra.


Firmele de turism ofera servicii complete pentru Israel, adaptate dorintelor fiecarui turist : hoteluri de inalta clasa, mese copioase si fine, cladiri si conditii moderne, in total o experienta de neuitat. In afara hotelurilor israeliene, aproape fiecare lant international este prezent in aceasta tara, oferind servicii pentru toate buzunarele. Se organizeaza excursii in intreaga tara, cu ghizi care stiu numeroase limbi straine, in autocare confortabile, care va pot duce in orice loc din aceasta fascinanta tara.


Bucataria israeliana este unica si, pentru cei care au incercat-o, de neuitat. Gurmanzii si criticii considera Israelul unul dintre statele cu cea mai rafinata arta culinara, putand cu usurinta sa rivalizeze cu Franta, mai ales pentru cei cu gusturi mai exotice.


 


Israelul are mai multe muzee pe cap de locuitor decat orice alta tara din lume, unul dintre acestea fiind si Muzeul Israel din Ierusalim. Vizitati-le pentru a afla cat mai multe despre istoria si cultura Tarii Sfinte. Dar nu sunt uitati nici cei care isi doresc doar sa se relaxeze si sa uite de grijile si obligatiile zilnice, acestia putand sa se retraga in statiunile din Israel, din Galileea, de la Marea Moarta sau Eilat.


Cel mai bine  - si mai ieftin - este sa vizitati Israelul in ritmul propriu, eventual cu un grup de prieteni, inchiriind o masina si mergand acolo unde doriti. Veti gasi intotdeauna prin intermediul firmelor de turism un ghid care sa va indrume, asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca va veti pierde. Incepeti cu Ierusalimul, orasul pe care nu il veti uita niciodata, unde puteti vizita Muntele Maslinilor, Orasul Vechi, poarta Jaffa si cartierul evreiesc Cardo, Zidul Plangerii, Via Dolorosa, Yad Vashem. De aici mergeti in Galileea, la Nazareth, apoi la Tiberias, plimbandu-va si descoperind locuri incarcate de frumusete si istorie. Dupa ce ati aflat de luptele date la Massada de evrei, impotriva unei armate romane mai bine echipate si instruite, puteti vizita si regiunea aflata la cel mai jos nivel din lume sau sa faceti un tur al Marii Moarte. Astfel de excursii sunt organizate in zona in fiecare zi, tot anul, cu exceptia Anului Nou Evreiesc si a sarbatorii Yom Kippur.


 


Orasul Ierusalim este punctul central al unei bogate istorii, veche de milenii. Este un oras sacru pentru Crestinism, Iudaism si Islamism. Partea veche a orasului, inconjurata de ziduri maiestuoase, cuprinde magazine, piata centrala si mai ales istorie pura. Sunt atat de multe de vazut aici, incat va puteti pierde cu usurinta.


 


Un truc foarte simplu, la care apeleaza multi turisti ajunsi pentru prima oara aici, este sa urmati pas cu pas naratiunea biblica, desi chiar si asa mai sunt multe, prea multe, de vazut.


Primul pas ar putea fi vizita la Biserica Sfantului Mormant, cladita pe locul unde a fost rastignit Hristos. Puteti vizita si Domul construit in 691 pe locul unde se spune ca Avraam si-ar fi adus fiul pentru a-l sacrifica. Acest minunat exemplu de arhitectura musulmana este creatia lui Umayyad Khalif Abed el-Malik. Inainte pe acest loc a existat un templu evreiesc. Este un loc sfant si pentru musulmani, pentru ca potrivit traditiei de aici s-ar fi inaltat Modamed la cer. Un alt loc pe care nu trebuie sa il ratati era Gradina Ghetsemani, unde Iisus s-a rugat si unde a fost arestat in urma tradarii lui Iuda. Aici veti gasi si vechi maslini, aproape pietrificati, despre care legenda spune ca erau acolo si acum doua milenii. Vizitati Marea Galileei, Mormantul Sfant, Betheleemul, toate aceste locuri despre care ati citit in Biblie inca din copilarie, sau puteti merge la Marea Moarta sau la Nazareth. Multi turisti aleg sa mearga pas cu pas pe celebra Via Dolorosa, drumul pe care l-a strabatut Iisus spre locul crucificarii.


 


Zidul Plangerii este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice si unul dintre cele mai importante locuri sfinte pentru poporul evreu. Aici va puteti scrie dorintele pe mici biletele, pe care le strecurati in crapaturile Zidului, si puteti privi cum ore intregi evreii credinciosi se roaga aici pentru Israel.


 


Cei care vor sa descopere muzeele vor avea de unde alege. Muzeul Israel este locul unde veti gasi renumitele Manuscrise de la Marea Moarta, alaturi de alte piese rare si artefacte istorice. In apropiere este si Muzeul Turnul lui David sau Muzeul Bar-David de pe Culmile Galileei. Nu trebuie sa uitati de Muzeul Holocaustului Yad Vashem, fara vizitarea caruia nu se poate vorbi de o excursie completa in Israel.


 


Pretutindeni in Israel puteti face cumparaturi, puteti lua masa si puteti gasi o camera de hotel, pentru ca oferta depaseste cu mult cererea, atat calitativ cat si cantitativ. Una dintre cele mai importante si dezvoltate zone comerciale se afla in vestul Ierusalimului, numita Nahalat Shiva. Pentru cei care au gusturi mai traditionale se impune o vizita in piata de pe strada Jaffa, celebrul Shuk, unde puteti gasi cam orice, in special legume si fructe exotice, la preturi mai mult decat convenabile.


 


Multi turisti au fost suprinsi de Gradina Zoologica din Ierusalim. Proprietate a familiei Tisch, este una dintre cele mai frumoase din lume, animalele stand intr-un adevarat paradis local, plin de lacuri, gradini si avand chiar o cascada. La aproximativ 10 kilometri de Ierusalim se gaseste Bethleemul, aflat intr-o zona palestiniana (deci va trebui sa treceti printr-un punct de control). Aici s-a nascut Iisus, iar pe locul unde se pare ca ar fi fost grajdul se ridica astazi o impresionanta biserica.


 


Inainte de a porni spre Tara Sfanta trebuie sa nu uitati cateva detalii foarte importante, in afara de bagaje si bani. Asigurati-va ca toate actele si vizele sunt in ordine.


O vizita in Israel poate reprezenta unul dintre cele mai frumoase si importante evenimente din viata dumneavoastra. Senzatia de pietate si redescoperire a trecutului, faptul ca veti pasi pe urmele lui Iisus, ca va veti inmuia mana in apa Iordanului si in Marea Galileei sau ca va veti putea ruga la locul nasterii Domnului, nu pot fi evaluate si nici uitate vreodata. Avand grija sa nu uitati toate aceste mici detalii si sa puneti totul la punct, vizita in Israel nu poate fi decat unica. Cel putin pana data viitoare, caci prea putini se multumesc sa vina o singura data aici.


 

Voteaza


Pe acelasi subiect: Marea Galileei | Jaffa | Marea Mediterana | Massada | Ierusalim
Comentarii 2 comentarii
Iniţiatul Român

INIŢIATUL ROMÂN Avertismentul Divin din luna Mai 2012 (11 mai 2012)! Eu, Cel numit şi Iniţiatul Român sau Gheorghe Cel Sfânt vă transmit următorul Avertisment Divin primit de la Taţii Divini Creatori cu privire la Oraşul Sfânt Ierusalim: 1. Ierusalimul şi zona limitrofă acestui loc divin este prezenţa vie a Nucleului Material al „Lumii Divine de Jos”, Lumea Elementelor Materiale, Generată şi Condusă de „Domnul DUMNEZEEU”, Sfânta Trinitate a Domnilor Sfinţi Unici Supremi „Y • y // y”; 2. Poporul Evreu a fost un Popor Sfânt căruia Domnul DUMNEZEEU, Creatorul Lumii Divine de Jos, i-a îngăduit, începând cu anul 1948, să revină în acest loc divin sfânt pentru a-l apăra de distrugere. Orice atingere adusă Ierusalimului de către vecinii şi duşmanii săi va cunoaşte pedeapsa divină la fel ca Sodoma şi Gomora, localităţi umane distruse prin cataclism nuclear, prezentat în Biblie ca un avertisment faţă de toţi cei ce-l supără pe marele Creator al Lumii Divine de Jos; 3. Taţii Divini Creatori, prin aceste cuvinte, îndeamnă întreaga Umanitate să caute calea păcii, calea renunţării definitive la înarmare, respectul şi iubirea necondiţionată faţă de fiinţa umană ajunsă acum în pragul trecerii ei în „Lumea Divină de Mijloc”, Lumea Experienţelor de Viaţă Vie Fizică Semiom de Gradul Trei (aflată în pragul purificării şi înnobilării), Lume Divină Generată şi condusă de Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu „God Ou Die” şi de „Sufletul Divin” sau „Duhul Sfânt”; 4. Dacă nu se va împlini ceea ce Taţii Divini Creatori ne cer, mai sus, începând cu luna iulie 2012 se va declanşa războiul nuclear ce va distruge fiinţa umană de Semiom Ylfy şi planeta noastră, în procent de 60%. Războiul nuclear odată declanşat, nu va mai putea fi oprit. 5. Voi, Semioamenii ce doriţi distrugerea Ierusalimului nu uitaţi că această Locaţie Divină reprezintă centrul Credinţei din Lumea Divină de Jos şi este încă Templul Domnului DUMNEZEEU, Tatăl nostru Divin, Cel ce v-a dat şi vă dă şi vouă viaţă vie şi viaţă vie raţională. Prin această Revelaţie Sfântă, ce v-a fost transmisă prin mine, vă îndeamnă să nu-l sfidaţi, şi aşa cum v-a cerut acum, să alegeţi doar calea păcii, a dezarmării totale şi a iubirii necondiţionate faţă de seamăn; 6. Eu, Iniţiatul Român vă cer să faceţi cunoscut acest Avertisment Divin, precum şi Revelaţiile Sfinte ale cărţii „Divina Carte”, Revelaţii primite de mine (Cel înnobilat) prin „auzul divin”, întrucât, prin voia Taţilor Divini Creatori, aceste Revelaţii Sfinte vor completa Credinţele existente şi vor duce la Unificarea tuturor Credinţelor de pe Planetele Vieţii Vii: Terra fizică şi Terra Energetică din interiorul Soarelui nostru. 7. Nu ignoraţi acest Avertisment Divin, Umanitatea este în pericol să se autodistrugă. Cei ce se vor face vinovaţi de moartea fiinţelor umane vor arde în „Focul Sacru Divin” timp de trei miliarde de ani tereştri. Această veşnicie a suferinţei este pedeapsa Domnului DUMNEZEEU pentru distrugerea Creaţiei şi Autocreaţiei Sale de către Fiii Săi de natură fizică; 8. Cei ce mă pot ajuta, vă rog să publicaţi acest Avertisment Divin în mass-media sau pe Internet, pentru ca cei responsabili de declanşarea războiului nuclear să ducă cu ei povara deciziilor lor criminale aici, pe pământ, cât şi în Iadul pedepsei divine ce va urma pentru ei.

18 Mai 2012 reply
0 0
Paul

sper ca macar o data in viata sa ajung la locurile sfinte pentru a urma pasii personajelor biblice...

09 Decembrie 2009 reply
0
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Destinatii pe meridiane
Mozart la Brno
Mozart la Brno

Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una ...

Cea mai mica statuie din Stockholm
Cea mai mica statuie din Stockholm

In curtea unei biserici din partea veche a orasului Stockholm trecatorii pot sa vada o mica statuie metalica, un baietel asezat pe o banca, tinandu-si picioarele intinse si privind undeva sus, foarte ...

Lituania tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume
Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume

1. Astazi o tara baltica relativ mica, avand o populatie de circa 2,9 milioane de locuitori si o suprafata de 65,200 km patrati, Lituania are o istorie indelungata, iar in vremea secolului XIV cea mai ...

Papa Ioan Paul al II lea vazut de Oliviero Rainaldi
Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi

Asezata in Piazza dei Cinquecento, la mica distanta de Gara Termini, locul unde multi ajung pentru prima oara in Roma atunci cand nu prefera masina personala sau avionul, creatia sculptorului Oliviero ...

Museo Omero muzeul unde poti atinge operele de arta
Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta

S-a intamplat vreodata ca o sculptura sau un tablou sa va atraga atat de mult intr-o galerie incat sa va doriti sa va apropiati mai mult, sa vedeti toate detaliile, poate chiar sa o atingeti? Interzis ...

Guedelon un castel medieval in constructie
Guedelon, un castel medieval in constructie

Vechimea, arhitectura si semnificatia istorica plaseaza castelele in categoria celor mai fascinante obiective turistice din lume. Franta, un stat pretutindeni cunoscut pentru monumente de tip " ...

Starchiojd un sat vechi muntenesc
Starchiojd, un sat vechi muntenesc

Comuna Starchiojd este situata in extremitatea nord-estica a judetului Prahova, la 55 km de municipiul Ploiesti si la 25 km de cel mai apropiat oras, Valenii de Munte. Nu este o destinatie consacrata, ...

Bobosevo Bulgaria
Bobosevo, Bulgaria

Situat in partea de vest a Bulgariei, la aproximativ 75 km sud de capitala Sofia, orasul Bobosevo se gaseste in fertila vale a raului Struma, si multi dintre cei care ajung aici sunt atrasi atat de ...

La Rochelle Franta
La Rochelle - Franta

Unul dintre cele mai interesante orase de pe coasta Frantei, este o localitate foarte veche, care a jucat un rol important in istoria Frantei, ca centru comercial si politic. Astazi este o ...

Bolearovo Bulgaria
Bolearovo, Bulgaria

Mic oras din regiunea Iambol, la mica distanta de granita cu Turcia, Bolearovo avea in 2011 putin peste 1200 de locuitori. Devenita oras in 1974, localitatea a fost initial proprietatea unui pasa ...

Cipru
Cipru

Cipru este atat pentru turistii fideli cat si pentru cei care vin pentru prima oara aici o insula plina de farmec, o destinatie care ofera sansa unei vacante de vis, insorita si mangaiata de briza, ...

New York Grand Central Terminal o cladire monument
New York. Grand Central Terminal, o cladire monument.

Terminalul monument numit Grand Central a fost construit in perioada de glorie a transportului feroviar, intre anii 1903 - 1913, pentru compania Harlem & New York. Cladirea este una construita ...

Burj Dubai Burj Khalifa cea mai inalta cladire din lume
Burj Dubai-Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume

Dubai, centru financiar important in Emiratele Arabe, este interesant si din punct de vedere turistic si atrage numerosi turisti si celebritati de pe intreg globul. Impresioneaza aici arhitectura ...

Irlanda

Irlanda este una dintre tarile care imbina in chip fericit istoria, traditiile si romantismul. Tara este alcatuita din Republica Irlanda, cu 26 de comitate si Irlanda de Nord - sase comitate, fiind ...

Bali insula zeilor relaxarii si bunastarii sufletesti
Bali, insula zeilor, relaxarii si bunastarii sufletesti

Insula Bali este cunoscuta in intreaga lume ca fiind o insula a zeilor, a celor o mie de temple sau pur si simplu o insula a raiului. Insula Bali este amplasata strategic si are munti, vai, lacuri, ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Vor fi lansate in curand primele figurine Funko Pop! cu trupa The Doors Vor fi lansate in curand primele figurine Funko Pop! cu trupa The Doors
Cei patru membri ai trupei The Doors se vor alatura la sfarsitul acestui an listei tot mai lungi de nume mari din istoria muzicii rock, pop si hip hop care au deja propriile figurine, iar ...
Alte recomandari:
Documentarul “Get Back” de Peter Jackson are in sfarsit un trailer A aparut primul trailer al filmului Home Sweet Home Alone O caseta audio cu o piesa inedita a lui John Lennon s-a vandut cu aproape 50 000 de euro Netflix a cumparat drepturile asupra operei lui Roald Dahl + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Pet Shop Boys va concerta in Bucuresti anul viitor
Pet Shop Boys va concerta in Bucuresti anul viitor 4 iulie 2022, Arenele Romane, Bucuresti Neil Tennant si Chris Lowe revin pentru un nou concert la Bucuresti anul viitor, pe 4 iulie, la Arenele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Carmen Mola scriitoarea spaniola de succes s a dovedit a fi pseudonimul folosit de trei barbati
Carmen Mola, scriitoarea spaniola de succes, s-a dovedit a fi pseudonimul folosit de trei barbati Carmen Mola este un nume binecunoscut publicului cititor de thrillere, autoarea unei serii de romane ce o au in rolul principal pe Elena Blanco, o ......
+ alte recomandari: Carte Artline