inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

IRSCA Gifted Education Romania lanseaza "Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta"

1 Comentarii

 Asociatia IRSCA Gifted Education Romania, singurul institut privat de cercetare in educatia excelentei anunta  lansarea unui proiect educational exceptional, - Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta –editia a III-a  eveniment unic in  Europa si  Romania, cu tema de importanta actuala pentru invatamantul romanesc prin cele mai bune practici internationale: „Curriculum si expertiza in educatia excelentei”, programata la data de 31 ianuarie – 3 februarie, finalizandu-se cu certificate de participare, diplome de excelenta colaboratorilor si organizatorilor,   intr-un cadru deosebit ce va avea loc la debutul acestei scoli.
 
Asociatia IRSCA Gifted Education, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Casa Corpului Didactic si Asociatia Invatatorilor din Romania- Arad lanseaza inscrierile pentru Scoala de Iarna a Educatiei de excelenta profesorilor care doresc sa isi impartaseasca  valorile pedagogiei excelentei. 
 
Impreuna cu formatorii specializati in educatia excelentei  vor  pregati  o lucrare deosebita pentru o scoala a viitorului, a modernizarii principiilor, valorilor, idealurilor si a culturii europene prin coordonarea domnului profesor doctor Florian Colceag – expert international in educatia excelentei, presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education, 20 de ani de experienta in gifted education si in antrenarea copiilor olimpici la matematica cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competitii internationale de matematica; reprezentant in România al World Council for Gifted and Talented Education.
 
M.A. in Education, specializare in Gifted Education, July 2001, Utah State University, Education Department. Membru al: British Columbia Organization for Gifted Education; Hub Austega, the Australian organization for Gifted Education; Centre for Complex Studies, non-governmental, non-profit institute in Bucharest, Romania, Member of Director’s Committee, 2001; Principalele beneficii, pe termen scurt si mediu sunt crearea unei retele nationale de cadre didactice specializate in gifted education, iar pe termen mediu si lung, beneficiile sunt valorificarea potentialelor viitorilor absolventi din invatamantul romanesc si in mod specific al tinerilor cu abilitati inalte. 
  
De ce expertiza si curriculum in educatia excelentei?
 
O scoala performanta are nevoie sa pregateasca si sa actualizeze periodic planuri personalizate pentru dezvoltarea programelor educationale, inclusiv dispozitii de obtinere pe baza experientelor prevazute in planurile lor. Valoarea acestei experiente a profesorilor este sporita atunci cand elevii au parte de planuri individuale, in sesiuni de grup, pe termen scurt la care grupul cu privire la scopul lor, sa revizuiasca planurile in cazul in care critica aduce si sugestii acceptabile, in raport cu colegii cu privire la progresele realizate dupa ce a urmat planurile pentru o perioada de timp, si a evalua planurile de auto-proiectare utilizand criterii.
 
Avantajele atelierelor de creatie si expertiza curriculara?
 
Atelierele se vor realiza pe subiecte de gandire critica favorizand dezvoltarea atitudinii independente si de hranire a potentialului natural. Se va tine cont de respect reciproc, obiectivitate, empatie, si intelegere, aptitudini care vor fi apreciate de catre participanti, in special cei care au nevoie de un loc sigur pentru a testa ideile lor. Un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea de unei curricule specializate in toate domeniile academice, inclusiv cele extrascolare, terapeutice si de recuperare a abilitatilor ascunse si arta spectacolului.
 
Atelierul de Stiinte: Matematica, fizica, biologie, chimie
 
Stiintele fizice si biologice, matematica, stiinte sociale vor oferi oportunitati unice pentru proiecte in care initierea, planificarea, gandirea critica, probleme creative a problemelor, precum si luarea deciziilor pot fi dezvoltate. Ele sunt bogate cu oportunitati de a invata despre lideri care au influentat in domenii cum ar fi guvernul si politica, stiinta şi tehnologia, cele umaniste din arte, afaceri si industrie, filozofie si religie, si stiinta de sanatate si medicina. Elevii vor invata cum interesele lor, pasiunile, si abilitatilor se pot dezvolta in cariere. Ei pot compara contributiile altora, cu sisteme de valori in formula lor proprie. De exemplu, multi lideri au fost preocupati de saracie si de conditia umana.

Coordonatori: Adina Tulbure si Marilena Leurzeanu
 
Atelierul de Stiinte Umaniste si Scriere Creativa: Limba si literatura romana, limbi moderne, filosofie, psihologie, istorie si geografie
 
Arta limbilor de vorbire, engleza, limba si literatura romana precum si alte cursuri specifice artelor comunicarii orale si in scris vor oferi oportunitati pentru viitorii lideri in potentialul de a invata cum sa prezinte ideile in mod clar si convingator. Pregatirea si prezentarea discursuri, ascultand si prezentari de critica, rapoarte scrise, stiri si editoriale pentru scoala si alte publicatii locale, pentru pregatirea si angajarea lor in dezbateri, ca viitori lider de conferinte si sesiuni de dezbateri, care participa la scoala si a campaniilor electorale, altele sunt doar cateva dintre mai multe optiuni disponibile. Activitatile de grup ofera sanse maxime pentru tineri de a afla cum sa ajute pe altii sa se simta importanti, utili, astfel dezvoltandu-se capacitatea de autoevaluare, acceptarea contributiilor lor, sa pastreze discutii relevante.

Coordonatori: Dr. Mihaela Christi, Alina Popescu, Ligia Necula
 
 
Atelierul de Arte: Muzica, Arte plastice, sculptura, dans.
 
Elevii pot invata abilitatile de lider si de a beneficia de inspiratie de la oameni talentati din trecut si din prezent, care au imbogatit noi toti, prin contributiile acestora chiar si in arta spectacolului. Lucrarile lor de creatie, tendintele initiate de acestea, precum si rezultatele durabile de eforturile lor sunt demne de studiu, la fel ca viata lor si circumstantele in care munca lor nu s-a realizat niciodata.
Coordonatori: Doina Mesteru, Georgiana Stoian
 
 
Programe pentru parinti, consiliere si mentoring
 
Educatia oferita copiilor si tinerilor trebuie sa se ridice la cele mai inalte standarde internationale in domeniu si va ajuta la dezvoltarea potentialului individual la intregul potential, atat uman cat si intelectual, inzestrandu-i cu o educatie completa, o urmarire individualizata a dezvoltarii si o evaluare permanenta a progresului personalitatii.
Coordonatori: Ilioasa Daniela, Mirela Horumba, Ramona Paduraru
  
Beneficii in functie de performanta
 
Cursurile de formare de formatori si de dezvoltare de curricula contin si parti aplicative continand planuri de proiectare a programelor de gifted education in scoli publice sau private sau curricule structurate pe principiile gifted education ce vor fi integrate intr-un cos de oferte curriculare pentru scolile ce vor intra in programul gifted education in Romania. Evaluarea participarii la cursuri se va face asupra planurilor de proiectare si curricule dezvoltate ca produse finale in echipa sau individual, urmand sa fie aplicate in vara anului acesta la Centrul de Vara Gifted Education, in urma careia vor fi alesi sa lucreze la acest centru 10 profesori. Cursuri se finalizeaza cu diplome de specializare in gifted education recunoscuta de Consortiul Tinerilor si Copiilor Capabili de Inalta Performanta EDUGATE. Pentru cursantii interesati sa aprofundeze subiectele specifice gifted education se vor initia contacte cu formatorii internationali si nationali la nivel de masterat-doctorat, in vederea obtinerii unor burse de studii in acest domeniu.
Evaluatori: Prof. Dr. Florian Colceag, Marilena Leurzeanu, Adina Tulbure.
 
Conditii de participare:
 
Toti profesorii au dreptul la sanse egale. Cei mai buni vor fi selectati pe baza activitatilor realizate in cadrul atelierelor. Vom sustine dascalii pasionati de aceasta profesie si cei care doresc sa participe la formarea continua in gifted education. Pe aceasta cale, incurajam participarea cursantilor de la scolile anterioare. Termenul limita de inscriere este 27 ianuarie, 2010, orele 16,00. Va sugeram sa va inscrieti repede, timpul trece, evitati dusmanul periculos: concurenta!
 
Mulţumim în mod deosebit, D-nei Inspector Şcolar General, D-na Mirela Aldescu ( ISJ ARAD),  D-nei Directoare a Casei Corpului Didactic, ( CCD ARAD)  D-na Larisa Chitu, cât şi  echipei de coordonare a evenimentului pe plan local profesorilor: Schillinger Monica, Adriana Ciucaş şi   Călin Teuca.

Informaţii utile dar şi programul ce va cuprinde întreg evenimentul le puteţi vizualiza la adresa: http://www.supradotati.ro/siee.php

Ianuarie 2010
Voteaza


Comentarii 1 comentarii
fanne

E o initiativa excelenta, sigur va fi foarte mare concurenta atat intre elevi cat mai ales intre profesori....Ar fi nemaipomenit sa se aplice metoda pe o scara mai larga pentru ca actualul sistem de invatamant este la pamant:(

26 Ianuarie 2010 reply
0
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Iron Maiden anunta un nou album Senjutsu
Iron Maiden anunta un nou album: Senjutsu

La doar dupa cateva zile dupa lansarea unui nou single, “ The Writing on the Wall ”, legenda heavy metal Iron Maiden anunta un nou disc de studio, “ Senjutsu ”, al 17-lea din ...

S a lansat trailerul unui nou documentar despre Paul McCartney
S-a lansat trailerul unui nou documentar despre Paul McCartney

Un amplu documentar in sase parti produs de Hulu, “ McCartney 3,2,1” este (probabil) si unul dintre cele mai interesante interviuri luate lui McCartney, o calatorie ce debuteaza cu ...

Fanii lui John Lennon isi vor putea cumpara in curand o noua figurina Funko Pop
Fanii lui John Lennon isi vor putea cumpara in curand o noua figurina Funko Pop

In lista de figurine care vor fi lansate in curand de cunoscuta companie se gaseste si un John Lennon purtand o camasa militara, ochelari rotunzi cu lentile albastre si cantand la chitara (modele ...

Coloana sonora a serialului Seinfeld a fost lansata oficial
Coloana sonora a serialului “Seinfeld” a fost lansata oficial

La decenii de la primul episod al unuia dintre cele mai populare seriale de comedie din toate timpurile – serialul despre nimic – fanii pot sa asculte coloana sonora completa, disponibila ...

Portretul lui David Hockney pictat de Lucian Freud s a vandut cu 14 9 milioane de lire sterline
Portretul lui David Hockney pictat de Lucian Freud s-a vandut cu 14,9 milioane de lire sterline

Portretul pictorului britanic David Hockney pictat de prietenul sau Lucian Freud, un alt nume important al artei europene contemporane, a fost vandut in cadrul unei licitatii organizate la ...

Cristian Mungiu, in Competie la Cannes

Organizatorii celei de-a 60-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes au anuntat azi lista oficiala a filmelor inscrise in "Competitie" in acest an. Printre cele 21 de filme se numara ...

Actorul incurcat printre miracole

Ar trebui sa fim mai atenti cu mitul actorului care poate salva un film. Oricat de tampit ar fi acesta. Il duce in spate o vreme, dar cand povestea este nu numai gaunoasa, ci si pretentioasa cu carul, ...

''Orasul de sub oras'' vazut de Gina Baranovschi

Proiectul Teatrului Masca din Bucuresti, 'Orasul de sub oras', continua cu inca un atelier de pictura interactiv, sub conducerea artistului plastic Gina Baranovschi. Evenimentul se va desfasura la ...

Oficialii UPA din Iasi isi pun sperantele in Adomnitei

Conducerea Universitatii "Petre Andrei" (UPA) din Iasi a inaintat ieri un memoriu noului ministru Educatiei, Cercetarii si Tineretului, deputatul iesean Cristian Adomnitei. Prin intermediul ...

Expozitie despre viata fondatorului homeopatiei

In cadrul proiectului 'Sibiu. Capitala Culturala Europeana' va fi deschisa, in perioada 25 aprilie-13 mai, la Biserica Evanghelica din Sibiu, expozitia 'Samuel Hahnemann - O idee uneste orase ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Recorduri Guiness din lumea colectionarilor Recorduri Guiness din lumea colectionarilor
Falsificatorul de arta cel mai cunoscut Intr-o istorie paralela a pietei de arta cu multe zone albe si anonimi care au semnat copii dupa opere celebre, adesea surprinzatoare, probabil ca ...
Alte recomandari:
Cinci portrete celebre din istoria artei europene Cinci ecranizari ale unor romane romanesti cunoscute Cum si-au primit numele cateva mari curente artistice Franz Marc si caii sai albastri + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Mozart la Brno Mozart la Brno Cel putin la o privire superficiala monumentul modernist (cu tuse chiar suprarealiste) nu pare sa aiba nimic in comun cu imaginea sau cu viata compozitorului de geniu cu un destin tragic, insa una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brno, ... Alte destinatii: Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume Papa Ioan Paul al II-lea vazut de Oliviero Rainaldi Museo Omero – muzeul unde poti atinge operele de arta Chinsekikan, muzeul japonez al pietrelor devenite chipuri + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
A aparut un nou trailer al filmului Ghostbusters Afterlife
A aparut un nou trailer al filmului “Ghostbusters: Afterlife” Dupa o mult prea lunga asteptare Sony Pictures lanseaza un nou trailer al uneia dintre cele mai asteptate productii ale anului, “Ghostbusters: ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Rainbow in the Dark The Autobiography
Rainbow in the Dark: The Autobiography Autobiografia lui Ronnie James Dio este cu siguranta una dintre cele mai asteptate carti ale anului pentru fanii muzicii heavy metal, si cu atat mai ......
+ alte recomandari: Carte Artline