inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Evenimente EDUGATE

0 ComentariiInvitatie evenimente 1 si 13 iunie - Parcurgeti tunelul timpului: "Cum ar


arata Romania cu o educatie de excelenta?"


 


Romania sufera in momentul actual o foarte mare transformare calitativa datorata integrarii in UE.


Pentru ca aceasta integrare sa se fructifice printr-un management corespunzator e necesar sa primeze criteriille calitatii in managementul national adica competenta si responsabilitate prin conectarea clasei politice la resursa de competenta si responsabilitate. In acest moment sustinerea politica a unor programe lipsite de evaluare pe aceste criterii devine vicioasa si toxica. Din acest motiv, e nevoie ca managementul national sa fie facut de oameni cu foarte inalta competenta si responsabilitate, si nu pe criteriile majoritatii parlamentare.


 


Romania trebuie sa se concentreze in acest moment pe proiecte de dezvoltare si integrare pe programele de dezvoltare durabila avand educatia si protectia mediului ca motoare de dezvoltare si obiective de interes national.


Un guvern de specialisti trebuie sa realizeze proiecte de o performanta suficient de inalta pentru ca un parlament responsabil sa le evalueze pe criterii de eficienta, adecvare, optim social, capacitate de viziune globala, capacitate de implementare si de raspundere organizatorica si sociala, responsabilitate, competenta. Integrarea europeana cere Romaniei politicieni profesionisti, nu politruci, pentru rezolvarea problemelor majore si crizelor actuale, pentru ca acestea sa nu se transforme in dezastre.


 


Dezvoltarea nationala nu este un meci de fotbal asupra caruia sa se faca evaluari pe criterii de suporterism. E nevoie la momentul actual ca specialistii sa-si spuna cuvantul in afara tuturor jocurilor politice, care nu adauga nici un plus de valoare la dezvoltarea nationala. Pentru dezvoltarea nationala "Educatia" este unul dintre proiectele de


interes public numarul 1.


 


 


 INVITATIE LA EVENIMENTE


 


EDUGATE va invita sa parcurgem tunelul timpului: "Cum ar arata Romania cu o educatie de excelenta?" in cadrul a doua evenimente majore realizate cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.


Agenda va cuprinde abordarea unor subiecte precum: "Putem oferi alternative fenomenului de migratie a creierelor (Brain Drain)? Cine are nevoie de talente si inteligente de varf in Romania? Avem specialisti competenti si responsabili care pot oferi Romaniei sprijin pentru integrarea cu succes in Uniunea Europeana?"


 


Scopul evenimetelor: Promovarea tinerilor de exceptie, si a nevoilor acestora pentru o educatie de excelenta; promovarea educatiei de excelenta si a ofertelor de sprijin din partea mediului de afaceri, a societatii civile si a institutiilor statului, promovarea specialistilor autentici.


 


Desfasurare:


 


   - 1 iunie, Vineri, orele 1-5 pm -  Panel de experti in educatia de excelenta alaturi de copii si tineri talentati


   - 13 iunie, Miercuri, orele 1-5 pm -  Eveniment programatic, cu o abordare profesionala a subiectelor din partea specialistilor, expertilor, liderilor in domenii de referinta pentru Romania.


 


Ambele evenimente au loc in sala Infoeuropa, Calea Victoriei 88, in sediul Bibliotecii Centrale Universitare.


 


 De ce?


 


1. 2007 este Anul European al Egalitatii de Sanse.


 


2. Legea 17/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta a fost adoptata, insa sprijinul politic si bugetar este inexistent. Prevederile legii nu sunt inca sustinute si de adoptarea metodologiilor care sa ofere cadrul de punere in practica a legii.


Metodologiile au fost elaborate si propuse de IRSCA Gifted Education in termenul legal de 90 de zile prevazute de lege si se afla deja pe masa MEC, fara a fi insa adoptate, desi au primit aviz favorabil din partea forurilor internationale de maxim prestigiu profesional. Adresa unde materialele pot fi consultate este:


 


http://www.supradotati.ro/resurse/documenteleptmec.zip


 


3. Populatia nu este constienta de extraordinara misiune pe care o poate avea pentru Romania o educatie de calitate. Destinul unei alte Romanii s-ar putea traduce prin sintagma "educatie de excelenta"


 


4. Fiecare copil are un potential ce poate fi descoperit si hranit printr-o educatie de excelenta. Acesta ar fi primul pas pentru a oferi intregii lumi sansa sa cunoasca faptul ca educatia de excelenta "gifted education" nu este o educatie elitista, nu se adreseaza unui procent redus din populatia scolara, ci prin programele de imbogatire a curriculei ("enrichment"), accelerare ("acceleration"),"tutoring" si "mentoring" se adreseaza scolii in general; prin aceste programe sunt promovate, formate si dezvoltate abilitatile naturale si potentialul tuturor copiilor.


 


Printre invitatii de marca se numara: Dl Florian Colceag, Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education; Dl Dan Manoleli, Presedinte FDSC; Dl Marian Stas, Presedinte CODECS Foundation for Leadership; Dl Constantin Balaceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane, presedinte Fundatia EXCELSIOR pentru Arta, Cultura, Stiinta; Dl Iustin Capra- reputat inventator roman; Dna Lia Perjovschi si Dl Dan Perjovschi - artisti; Dl Devis Grebu, artist plastic, pictor, grafician, ilustrator; Dl Alexandru Caragea-fizician, Centrul de Studii Complexe; Dl Marcel  Capraru,


Presedinte Asociatia Alternative Pedagogice; Dna Carmen Cretu, Presedinte


RO-TALENT;Dna Mona Serbanescu, Presedinte Fundatia Preasfanta Fecioara


Maria, Gradinitele "Arc-en-Ciel", Scoala "Anastasia Popescu"; Dna Geanina


Pletea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei; Dl Thomas Csinta,


Director Stiintific CUFR- Consultanta Universitara, Studii & Cercetari de


pe langa Scolile Superioare Franceze de Inalte Studii; Dl Ion Neacsu,


Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti; Dna Adina Tulbure,


Director Cercetare Tehnologii Didactice Intuitive, Creative Media & Art;


Dna Monica Tataranu, Director Executiv Casa Retro; Dna Ana-Maria


Sireteanu, presedinta A.R.C.V.I.P.P, Asociatia culturala pentru promovarea


imaginii valorilor culturale prin proiecte si programe; Dna Mariela Neagu,


secretar de stat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor


Copilului; Dl Alexandru-Catalin Dicu, Director general, Directia Generala


de Asistenta Sociala; Dl Radu Georgescu, Presedinte Grup GeCad; Dl


Cristian Stoica, CEO Aquasoft; Dl Silviu Hotaran, General Manager


Microsoft Romania; Dl Flaviu Radulescu, director cercetare si dezvoltare,


Hostway Lab Romania; Dl Alexandru Lapusan, CEO ZITEC si multi altii.


 


Lista este deschisa participarii unui numar de 45 de invitati per eveniment. Participarea dvs. poate fi anuntata la 0729 029.484. Persoana de Contact: Monica Gheorghiu.


 


Aceste evenimente au o misiune esentiala: aceea de a da sansa populatiei si fiecarui tanar sa inteleaga ca viitorul lui este in Romania si ca Romania ii poate asigura viitorul printr-o educatie de excelenta si o piata de competente care sa-i valorifice potentialul si sa-i aprecieze adevarata valoare.


 


EDUGATE este un consortiu de organizatii, institutii si firme care au expertiza in educatia de excelenta. EDUGATE este de asemenea si un program national de imbunatatire a educatiei din Romania la care au aderat si continua sa adere organizatii si institutii, scoli si specialisti in educatie. In actualul mandat organizatia lider a EDUGATE este IRSCA Gifted Education.


 


IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati (gifted education). Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National Gifted


Education, al Institutului National Gifted Education, al primei conferinte nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.


 


Mai 2007

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Filme. Teatru. Concerte.
Filmul Labyrinth va avea o continuare
Filmul Labyrinth va avea o continuare

Musicalul fantasy lansat in 1986 va avea in sfarsit o continuare, regizorul viitoarei productii anuntate inca din 2016 fiind Scott Derrickson, care va trebui sa isi asume o provocare mai mult decat ...

Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online

Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfasura online, in perioada 12-21 iunie 2020, aceasta editie speciala urmand a fi difuzata gratuit pe site-ul ...

Din culisele unor filme celebre
Din culisele unor filme celebre

Intr-o scena devenita celebra din Django Unchained Leonardo DiCaprio chiar s-a ranit la mana si a inceput sa sangereze, dar a dus totul pana la capat, fara ezite, iar dubla care a ramas in film este ...

Taika Waititi va regiza viitorul film Star Wars
Taika Waititi va regiza viitorul film Star Wars

Taika Waititi va semna regia urmatorului film Star Wars , fiind si co-scenarist al proiectului care inca nu a primit un titlu si despre care in prezent nu se stie aproape nimic. Castigator al ...

Au aparut primele secvente din Stardust filmul despre David Bowie
Au aparut primele secvente din ”Stardust”, filmul despre David Bowie

Bohemian Rhapsody sau Rocketman au fost doua filme biografice care s-au bucurat de un imens succes de public si de critica, desi cel putin in cazul primei pelicule producatorii mai curand s-au ...

Vernisaj la Galeria 26 | OTA

H'ART Gallery va recomanda Florin Ciulache si Galeria 26 | OTA va invita la expozitia Scrambled Channel Vernisaj Miercuri | 21 Mai 2008 | ora 19.00 Unul dintre ...

Speak Floyd tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe
Speak Floyd - tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe

22 mai 2020, ora 22.30, Hard Rock Cafe, Bucuresti Trupa Speak Floyd revine la Hard Rock Cafe pentru un nou concert pe 22 mai 2020, de la ora 22.30, o sansa pentru public sa se bucure de un show al ...

Video si Galerie FOTO La Festivalul international de film de la Berlin Ioana Flora Tony Gatlif Juliette Binoche
Video si Galerie FOTO: La Festivalul international de film de la Berlin, Ioana Flora + Tony Gatlif + Juliette Binoche

In imagine: Concentrare completa. Ioana Flora la Camera Close-Up Acting Workshop, cu Jean Louis Rodrigue. Foto © David Ausserhofer, Berlinale 2012 Actrita Ioana Flora („Marfa si ...

Interviu artLine ro cu Dan Pita regizorul filmului Ceva bun de la viata Galerie FOTO si VIDEO
Interviu artLine.ro cu Dan Pita, regizorul filmului Ceva bun de la viata - Galerie FOTO si VIDEO

Dan Pita , unul dintre cei mai apreciati regizori romani, cu o cariera de peste 40 de ani, a lansat Ceva bun de la viata , cel de-al treilea film turnat impreuna cu MediaPro Pictures . Dupa Second ...

Hannah Montana pe marile ecrane
Hannah Montana pe marile ecrane

Hannah Montana , cunoscutul serial american de televiziune in care personajul principal, adolescenta Miley Stewart, in timpul zilei duce o viata normala de elev, iar tarziu in noapte devine ...

H2O Just add water
H2O: Just add water

" H2O: Just add water ", o productie australiana pentru copii, a fost filmat pe Coasta de Aur si in orasul Mudgeeraba in statul Queensland si pentru prima data a rulat in Australia in grila ...

2012 anul in care va veni sfarsitul lumiiA
2012, anul in care va veni sfarsitul lumii?

Controversatul film 2012, regizat de Roland Emmerich, prezinta intregii lumi realitatea calendarului mayas care spune ca 2012 este anul in care Pamantul va fi intors cu susul in jos. Nostradamus a ...

Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud
Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud

Foto:OradeSibiu Paul Surugiu (Fuego), va sustine pe 7 decembrie 2009 la Casa de Cultura din Bistrita un concert de colinde. Concertul face parte din turneul national pregatit de Fuego pentru toti ...

De la Titanic James Cameron a trecut la Avatar
De la Titanic, James Cameron a trecut la "Avatar"

Actiunea filmului "Avatar" are loc in viitor. Jake (Sam Worthington), un veteran de razboi paralizat, este trimis pe planeta Pandora pentru a infiinta o colonie umana ce ar trebui sa aiba ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills Liam Neeson, de la Oskar Schindler la Bryan Mills
1. Nascut pe 7 iunie 1952 in Irlanda de Nord, in Ballymena, viitorul actor a primit numele de Liam dupa preotul local. Familia Neeson facea parte din minoritatea catolica a orasului ...
Alte recomandari:
John Peter Russell si primul portret al lui Vincent van Gogh Ce (poate) nu stiati despre Jack Nicholson Cinci tablouri celebre pierdute pentru totdeauna (sau nu) Cinci carti celebre respinse initial de edituri + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Hallgrimskirkja cea mai mare biserica din Islanda Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda Cu o inaltime de 74,5 metri, cea mai mare biserica din Islanda a devenit repede nu doar unul dintre cele mai populare obiective turistice din tara, dar si un reper si un simbol al capitalei Reykjavik, nu putini fiind vizitatorii care aleg sa inceapa de ... Alte destinatii: O statuie romana in Tokyo Cinci orase pline de culoare Habitat 67 – un experiment modernist de lux Muzeul cartilor de joc Monumentul Chopin din Varsovia + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se va desfasura in acest an online Editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfasura online, in perioada 12-21 iunie 2020, aceasta editie ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
O viata amanata Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus
O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus O poveste adevarata despre Holocaust, carti, memorie si supravietuire Pana cand trupele naziste au ocupat Cehoslovacia pentru Dita Kraus viata curgea ......
+ alte recomandari: Carte Artline