inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Concurs pentru elevi. Premii - tabere! Participa si tu!

0 Comentarii


Cu ocazia Zilei internationale a Copilului, sarbatorita in 1 iunie, Radio Romania Muzical, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, organizeaza Concursul national pentru elevi “Asculta 5 minute de muzica clasica”, cu doua sectiuni: auditii muzicale pentru elevii claselor gimnaziale si desene inspirate de muzica clasica, pentru elevii claselor primare.
 
In 1 iunie 2016, in intervalul orar 13.10-13.30, la Radio Romania Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanti la concurs trebuie sa indice autorul si lucrarea din care fac parte. Lucrarile vor fi alese din lista de 20 opusuri expusa mai jos, piese muzicale audiate in scoli in cadrul programului national “Asculta 5 minute de muzica clasica”, disponibile pentru reascultare la adresa http://www.romania-muzical.ro/5-minute/piese/piese-muzicale-pentru-elevi/2871/11.

Participarea la concurs se face prin completarea unui formular online. Toti elevii care au recunoscut toate cele 5 lucrari si autorii lor vor primi diplome; prin tragere la sorti, din acestia se vor alege trei castigatori.
 
Pana la data de 16 mai 2016, sunt asteptate (prin posta sau online) desene ale copiilor din invatamantul primar inspirate, la alegere, de una dintre doua lucrari muzicale: Valsul florilor din baletul Spargatorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski sau Mica serenada de Wolfgang Amadeus Mozart. Incepand cu data de 1 iunie 2016, desenele vor fi postate intr-o galerie online cu posibilitatea ca publicul vizitator sa acorde voturi; votarea se realizeaza pana in 12 iunie, urmand ca in 13 iunie, Radio Romania Muzical sa publice clasamentul rezultat. Primele trei desene in ordinea descrescatoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome.
 
Premiile constau in sejururi in tabere organizate de Himalaya Adventure, castigatorii avand posibilitatea de a alege intre 4 perioade de pe parcursul vacantei de vara 2016. Detalii despre aceste tabere sunt disponibile pe site-ul http://www.himalayaadventure.ro/tabere-copii/tabere-de-vara-copii/ - sectiunea tabere outdoor.
 
Profesorii tuturor elevilor castigatori vor primi de asemenea diplome.
Regulamentul complet al concursului este afisat mai jos.
 
Lista celor 20 de piese pentru concursul de auditii muzicale:


1. Beethoven, Ludwig van - Fur Elise
2. Bach, Johann Sebastian - Coral din Cantata 147
3. Mendelssohn, Felix - Mars nuptial din muzica de scena 'Visul unei nopti de vara'
4. Berlioz, Hector - Partea a II-a, Un bal, din Simfonia fantastica
5. Bizet, Georges - Habanera din opera Carmen
6. Boccherini, Luigi - Menuet din Cvintetul de coarde op.11 nr.5 in La major
7. Enescu, George - Rapsodia op.11 nr.1 in La Major
8. Mozart, Wolfgang Amadeus - 'Alla turca' din Sonata KV 331 in La major pentru pian
9. Mozart, Wolfgang Amadeus - Mica serenada KV 525 in Sol major
10. Beethoven, Ludwig van - partea 1 din Simfonia a V-a in do minor 
11. Vivaldi, Antonio - Primavara din ciclul de concerte 'Anotimpurile'
12. Rahmaninov, Serghei - Variatiunea 18 din Rapsodia pentru pian si orchestra pe o tema de Paganini
13. Porumbescu, Ciprian - Balada pentru vioara si pian
14. Gershwin, George - Rhapsody in blue
15. Puccini, Giacomo - aria lui Calaf din actul 3 al operei 'Turandot'
16. Strauss, Johann fiul - Valsul Dunarea albastra
17. Ravel, Maurice – Bolero
18. Haydn, Joseph - partea a II-a din Simfonia nr.94 'Surpriza'
19. Ceaikovski, Piotr Ilici - Spargatorul de nuci 'Valsul florilor'
20. Verdi, Giuseppe - Brindisi din opera Traviata
 
Concursul National “Asculta 5 minute de muzica clasica”


Regulament


CAPITOLUL 1. ORGANIZARE
 
Organizatorul concursului interactiv cu premii “Asculta 5 minute de muzica clasica” este Radio Romania Muzical, Societatea Romana de Radiodifuziune, cu sediul in str. Berthelot nr.60-64, sector 1, Bucuresti
 
cu sprijinul Ministerului Educatiei National si Cercetarii Stiintifice prin inspectoratele scolare judetene in baza Protocolului de colaborare nr. 8453/3.03.2014 
 
Respectarea regulilor din prezentul document este obligatorie pentru toti participantii. Prin inscrierea la concurs, participantul declara expres ca a citit, a inteles si este de acord cu termenii si conditiile prezentului Regulament.
 
Regulamentul oficial este adus la cunostinta publicului pe site-ul www.romania-muzical.ro. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau schimba regulamentul, dar nu inainte de a anunta public participantii.
 
CAPITOLUL 2. DESFASURAREA CONCURSULUI 
 
Concursul National “Asculta 5 minute de muzica clasica” se desfasoara in perioada 6 aprilie – 14 iunie 2016.

 
CAPITOLUL 3.  SECTIUNI
 
3.1 Sectiunea ”Concursul National de Auditii Muzicale”
 
3.1.1 se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial, exclusiv invatamantul vocational. Participantii isi asuma pe propria raspundere aceasta calitate.
 
3.1.2 incepand cu data de 6 aprilie 2016, Radio Romania Muzical va afisa pe site-ul propriu si va comunica prin inspectoratele scolare judetene o lista de 20 de piese muzicale, audiate deja de elevi in cadrul proiectului “Asculta 5 minute de muzica clasica in scoli”, editiile din anii scolari 2014-2015 si 2015-2016, cu link-uri catre fisierele audio corespunzatoare, disponibile in site-ul www.romania-muzical.ro.
 
3.1.3 in data de 1 iunie 2016, Radio Romania Muzical (frecvente 104.8 FM Bucuresti si 97.6 FM frecventa regionala) va difuza incepand cu ora 13.10 pana la ora 13.30 emisiunea-concurs “Asculta 5 minute de muzica clasica”, in care vor fi difuzate integral/fragmentar 5 piese din lista de auditii descrisa la punctul 3.1.2, precum si informatii ajutatoare pentru gasirea raspunsurilor la intrebari. Intrebarile vor viza aflarea compozitorului si a lucrarii difuzate. Emisiunea poate fi ascultata si pe streamul live Radio Romania Muzical, accesibil pe site-ul www.romania-muzical.ro.
 
3.1.4 in data de 1 iunie 2016, incepand cu ora 12.30, in pagina principala a site-ului www.romania-muzical.ro va fi activat un formular de concurs, prin care elevii pot raspunde la intrebarile concursului. Raspunsurile se pot trimite pana la finalul concursului, respectiv ora 13.30 in data de 1 iunie 2016.
 
3.1.5 Participarea la concurs se realizeaza individual.
 
3.1.6 Concurentii care au raspuns corect la toate intrebarile concursului vor primi diplome.
 
3.1.7 Prin tragere la sorti, care se va realiza intr-un sistem informatic, pe parcursul zilei de 1 iunie, se vor desemna trei castigatori ai unor sejururi in tabere organizate de Himalaya Adventure, pe parcursul vacantei de vara 2016.
 
3.1.8 Cei trei castigatori vor fi anuntati public in ziua de 1 iunie, la ora 17.15, in cadrul emisiunii Perpetuum mobile de la Radio Romania Muzical, rezultatul fiind de asemenea afisat pe site-ul www.romania-muzical.ro/5minute.
 
3.1.9 Profesorii care au pregatit concurentii care au raspuns corect la toate intrebarile vor primi de asemenea diplome.


 
3.2 Sectiunea ”Concursul national de desene Asculta 5 minute de muzica clasica”
 
3.2.1 se adreseaza elevilor din clasele primare. Participantii isi asuma pe propria raspundere aceasta calitate.
 
3.2.2 incepand cu data de 6 aprilie 2016, Radio Romania Muzical va afisa pe site-ul propriu si va comunica prin inspectoratele scolare judetene tematica concursului national de desene “Asculta 5 minute de muzica clasica”, respectiv doua lucrari muzicale: Valsul florilor din muzica de balet Spargatorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski si Mica serenada de Wolfgang Amadeus Mozart, lucrari audiate in scoli in cadrul proiectului “Asculta 5 minute de muzica clasica” si disponibile oricand pentru reascultare pe site-ul proiectului, la adresa 
http://www.romania-muzical.ro/5-minute/piese/piese-muzicale-pentru-elevi/2871/11 
 
3.2.3 pana la data de 16 mai 2016, elevii vor transmite catre Radio Romania Muzical un desen/elev inspirat de auditia uneia dintre cele doua teme, la alegere. Numele elevului, clasa, scoala, localitatea, judetul precum si numele si prenumele invatatoarei/invatatorului, trebuie sa se regaseasca mentionate pe spatele desenului, alaturi de un motto sau o propozitie care sa exprime tematica desenului. Transmiterea desenelor se poate realiza in doua moduri: prin posta, la adresa Radio Romania Muzical, camera 406, Str. Berthelot nr.60-64, sector 1, Bucuresti (se iau in considerare desenele trimise pana in data de 16 mai 2016 inclusiv, data postei), sau online, desenele scanate urmand a fi trimise sau transferate la adresa rmuzical@gmail.com.
 
3.2.4 in data de 1 iunie, pe site-ul www.romania-muzical.ro/5minute, toate desenele transmise vor fi postate intr-o galerie online, cu posibilitatea ca fiecarui desen sa-i fie acordate note intre 1 si 5 (5 este nota maxima). 
 
3.2.5 intre 1 si 12 iunie, desenele sunt votate online pe site-ul www.romania-muzical.ro de catre vizitatorii site-ului.
 
3.2.6 in 13 iunie, Radio Romania Muzical anunta rezultatele votului,  in functie de numarul voturilor si nota obtinuta; cel mai bun desen este considerat cel care a strans cele mai multe voturi; daca doua desene au un numar de voturi egale, se ia in calcul si nota obtinuta.
 
3.2.7 Sunt declarate castigatoare primele trei desene din clasamentul stabilit conform pct.3.2.6; castigatorii sunt anuntati in emisiunea Infobuletin muzical din 13 iunie, ora 17.00 si de asemenea, pe site-ul www.romania-muzical.ro.
 
3.2.8 Autorii primelor 30 desene din ordinea clasamentului stabilit conform pct. 3.2.6 primesc diplome.
 
3.2.9 Invatatorii elevilor descrisi la pct. 3.2.8 primesc diplome.
 
3.2.10 In functie de disponibilitatea din foaierul Salii Radio, desenele descrise la pct. 3.2.6 vor fi expuse in cadrul unei expozitii, odata cu debutul stagiunii de concerte 2016-2017.
 
CAPITOLUL 4. PREMIILE SI PREMIEREA  
 
4.1. Pentru ambele sectiuni ale concursului, premiile constau in tabere oferite de Himalaya Adventure pe parcursul vacantei de vara 2016. Se acorda 6 sejururi in tabara, in valoare de 1350 lei fiecare.
 
4.2. In formularul de participare la concurs, descris la pct.3.1.4 este obligatorie completarea cimpurilor referitoare la clasa, scoala, localitatea si judetul de unde provin concurentii. Aceleasi informatii este absolut necesar sa fie prezente pe desenul transmis de elevii din clasele primare. 
 
4.3. Castigatorii vor fi contactati de reprezentantii Radio Romania Muzical, incepand cu data de 2 iunie (pentru concursul de auditii muzicale) si 14 iunie (pentru concursul de desen), prin secretariatul scolilor de care apartin.
 
4.4. De asemenea, castigatorii/apartinatorii lor legali/profesorii lor pot contacta Radio Romania Muzical fie prin mail (cristina.comandasu@radioromania.ro), fie la telefon 0213031601 (tarif normal).
 
4.5. Sponsorul pune la dispozitie participarea la tabere, constand in cazare, masa si activitati specifice, exclusiv transportul pana la locul taberei. Pentru a beneficia de premiu, castigatorul trebuie sa puna la dispozitia organizatorilor acceptul scris al parintilor/apartinatorilor legali de participare la tabara-premiu.
 
Informatii complete despre tabere pot fi obtinute la numarul de telefon al organizatorului: 0722 619 099.
 
Castigatorii pot opta intre patru perioade de desfasurare a taberelor. Informatii suplimentare la adresele
http://www.himalayaadventure.ro/outdoor-1-natura-echitatie/
http://www.himalayaadventure.ro/outdoor-2-tabara-azuga-climb-and-more/
http://www.himalayaadventure.ro/outdoor-3-foto-history/
http://www.himalayaadventure.ro/tabara-de-vara-_outdoor-4-exploring-nature/
 
4.6. In cazul in care unul sau mai multi castigatori nu confirma datele de contact sau renunta la premiu, Radio Romania Muzical isi rezerva dreptul de a oferi premiul unui alt participant la concurs. Pentru  sectiunea 3.1, in cazul in care premiul nu poate fi acordat unuia sau mai multora dintre cei trei castigatori, se organizeaza o noua tragere la sorti, in cadrul unei emisiuni Radio Romania Muzical, rezultatele urmand sa fie facute publice si pe site-ul www.romania-muzical.ro. Pentru sectiunea 3.2, in cazul in care premiul nu poate fi acordat unui castigator, acesta revine urmatorului elev din clasamentul stabilit conform 3.2.6.
 
CAPITOLUL 5. PRECIZARI FINALE
 
5.1. Concursul este deschis tuturor participantilor rezidenti in Romania, elevi din invatamantul preuniversitar de stat si particular, conform categoriilor descrise la pct. 3.1.1 si 3.2.1 cu exceptia membrilor familiilor salariatilor Societatii Romane de Radiodifuziune pana la gradul IV inclusiv.
 
5.2. Societatea Romana de Radiodifuziune va pastra confidentialitatea tuturor datelor celor inscrisi la concurs. 
 
5.3. Regulamentul concursului este disponibil in mod gratuit pe site-ul www.romania-muzical.ro.
 
Regulament intocmit in data de 21 martie 2016.


Aprilie 2016
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
A fost lansat trailer ul filmului Doctor Sleep continuarea clasicului The Shining
A fost lansat trailer-ul filmului Doctor Sleep, continuarea clasicului The Shining

Studiourile Warner Bros au lansat primul trailer al filmului " Doctor Sleep ", continuarea celebrului " The Shining ", ecranizarea romanului omonim de Stephen King (unul dintre ...

Salonul international de carte Bookfest 2019
Salonul international de carte Bookfest 2019

29 mai - 2 iunie 2019, Romexpo, Bucuresti Descopera cartile verii, lansari, reduceri, promotii si alte surprize la editia a XIV-a a Salonului International de Carte Bookfest Salonul International de ...

Jeff Koons stabileste recordul pentru un artist in viata peste 91 de milioane de dolari
Jeff Koons stabileste recordul pentru un artist in viata: peste 91 de milioane de dolari

O sculptura din otel realizata de artistul plastic Jeff Koons s-a vandut recent in cadrul unei licitatii Christie's la New York pentru suma record de 91.1 milioane de dolari, un record absolut pentru ...

Transylvania Comic Con la BT Arena din Cluj Napoca
Transylvania Comic Con la BT Arena din Cluj-Napoca

18 - 20 octombrie 2019, BT Arena (Sala Polivalenta), Cluj-Napoca Dupa ce mai multe editii ale East European Comic Con s-au bucurat de succes la Bucuresti, cel mai important eveniment de gen in partea ...

Kings on Ice la BT Arena din Cluj Napoca
Kings on Ice la BT Arena din Cluj-Napoca

7 decembrie 2019, ora 19, BT Arena, Cluj-Napoca Un spectacol eveniment in care ii veti putea vedea pe Evgeni Plushenko si violonistul Edvin Marton alaturi de alti 20 de artisti cunoscuti din lumea ...

Cabaret politic: "O matusa pierduta"

Grupul Voua joaca, in costume roz, intr-o parodie dupa Caragiale, la Nottara V-ati gandit vreodata ce s-ar intampla daca Tipatescu, din "O scrisoare pierduta", nu ar ...

Expozitie Sculptura (noiembrie-decembrie), Constantin Radulescu, Muzeul National Cotroceni

SCULPTURA. "Xiloforme" este titlul expozitiei de sculptura semnata Constantin Radulescu, deschisa la Muzeul National Cotroceni. Cele 20 de lucrari ale artistului, realizate in lemn de tei, ...

Britanicii au luat trofeul DaKINO

Un film britanic, “Soft”, in regia lui Simon Ellis, a fost preferatul juriului prezidat de Bruno Coppola, la cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. In lipsa ...

Povestea unui vampir decazut

Dupa premiera de luni seara, cu "Razboi pe calea undelor", documentar despre radio Europa Libera, realizat de Alexandru Solomon, sirul premierelor de la Astra Film Fest continua.Astazi, de ...

Leul de Aur pentru Bertolucci

Venetia. Regizorul italian Bernardo Bertolucci va primi la Festivalul de film de la Venetia (29 august-8 septembrie) un premiu Leul de Aur creat special cu ocazia implinirii a 75 de ani de existenta a ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

Vara de Gunnar Berndtson Vara de Gunnar Berndtson
Cunoscut in epoca pentru scenele sale de gen, pictorul finlandez Gunnar Berndtson (1854-1895) prefera compozitiile in care era surprinsa viata celor bogati, sofisticati, departe de scenele ...
Alte recomandari:
Neobisnuitul caz a Vamesului Rousseau Duelul lui Edouard Manet Skansen - cel mai vechi muzeu in aer liber din lume Portretul Dogelui Leonardo Loredan de Giovanni Bellini (1501) + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Savoca Italia Savoca, Italia Mica asezare cu mai putin de 2000 de locuitori situata in partea de sud a Italiei, in provincia siciliana Messina, Savoca ar putea sa le para neasteptat de familiar celor care au vazut si revazut Nasul, capodopera regizorului Francis Ford Coppola. Nu este ... Alte destinatii: Brantome, Franta Alberobello, Italia Saint-Emilion, Franta Saluzzo, Italia Cinci muzee din Tokyo + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Vox Lux 2019
Vox Lux (2019) Un film cu o coloana sonora cu piese originale semnate de Sia Cum sa devii dintr-o adolescenta obisnuita, cu visele, sperantele si temele ei, o ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Casa bantuita de Shirley Jackson
Casa bantuita de Shirley Jackson Un roman terifiant care a inspirat serialul de succes difuziat pe Netflix si considerat de critici si public una dintre cele mai bune productii ......
+ alte recomandari: Carte Artline