inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Activitati pentru copii organizate de Muzeul Taranului Roman, Bucuresti

0 Comentarii
Ateliere de vara pentru copii, Muzeul Copilariei, expozitii si festival gastronomic la MTR




1 iulie - 1 august 2012
Vacanta cu Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului

In luna iulie, copiii intre 3 si 16 ani sunt asteptati la Atelierul de creativitate al Muzeului National al Taranului Roman, unde timpul inseamna altceva decat computer si televizor. Cursurile propuse dau frau liber imaginatiei si creativitatii: fotografie, povesti, brodat, croit, tesut la razboi, confectionat papusi din lana, bricolaj, pictura pe diverse suporturi, hartie manuala si altele reprezentand o lista atragatoare de activitati pentru copii in timpul vacantei de vara. Inscrierile se fac la telefon sau direct la muzeu in limita locurilor disponibile (6 - 15 locuri la fiecare dintre ateliere).

Programul atelierelor:

Marti:
- ora 10 – 10.40 Atelier de bricolaj (animalute, personaje si casute din povesti) cu Beatrice Iordan pentru copii de 3-6 ani, cu ajutorul unui parinte (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)
- ora 11.00 – 12.00 „Povesti cu urechi” spuse de Calin Torsan pentru copii de 7-14 ani (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)- ora 11.30 – 12.30 Atelier foto cu George Turliu pentru copii de 14-16 ani (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)

Miercuri:
- ora 10.00 – 11.15 „Cusaturi d-ale casei” cu Ruxandra Grigorescu pentru copii de 7-16 ani (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)
- ora 11.30 – 12.30 „Cartea cu povesti” cu George Turliu pentru copii de 7-14 ani (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)

Joi:
- ora 10.00 – 11.00 Papusi din lana cu Beatrice Iordan pentru copii de 7-14 ani (inscrierile se fac la telefon 021 317 96 59)
- ora 11.30 – 12.30 Pictura pe diverse suporturi cu Ruxandra Grigorescu pentru copii de 5-14 ani (inscrierile se fac la telefon 021317 96 59)
- ora 10.00 – 11.00 Tesut la razboi, croitorie cu Lidia Stares pentru copii de 7-16 ani (inscrieri la telefon
0722 79 82 84)

Vineri:
- ora 10.00 – 11.00 Tesut la razboi, croitorie cu Lidia Stares pentru copii de 7-16 ani
(inscrieri la telefon 0722 79 82 84)
- ora 11.00 – 12.00 Hartie manuala cu Razvan Supuran pentru copii de 7-16 ani (inscrieri la telefon 0728 51 68 00)

Sambata:
- ora 11.00 – 12.00 Pictura pe sticla cu Bogdan Herascu pentru copii de 7-16 ani (inscrieri la telefon
0726 23 73 76) 
- ora 12.30 – 13.30 „Cusut cu ata roz” cu Daniela Mandu pentru copii de 4-12 ani (inscrieri la telefon
0729 55 56 77)

Taxa pentru o participare la oricare dintre atelierele pentru copii este de 20 lei si se va plati la intrarea din Kiseleff la inceputul fiecarui atelier.




30 iunie – 13 iulie, Sala Oaspeti
Doua expozitii despre Africa

Copiii africanilor
Fotografii de Violeta Neamtu

Copiii africanilor este o expozitie realizata de Violeta Neamtu care a facut majoritatea fotografiilor in satul Tilembeya, situat in partea centrala a statului Mali, unde a locuit in perioada octombrie 2010 –iulie 2011.

Familia care a avut grija de mine s-a purtat ireprosabil. Seful familiei, de care am ramas foarte legata afectiv, s-a preocupat tot timpul de bunastarea mea, de hrana mea si de integrarea mea in sat. In ultima zi insa, atitudinea lui s-a schimbat radical. A inceput sa imi porunceasca, sa se poarte cu mine ca si cum as fi fost o servitoare,
iar el stapanul meu cu drepturi de print. Dupa primul moment de enervare, mi-am dat seama ca, de fapt, asa se purta el in mod frecvent cu fiicele sale. Desi pare ciudat, in acea ultima zi, gazda mea n-a facut decat sa imi arate ca, in inima lui, am capatat acelasi statut si aceeasi importanta pe care o aveau fiicele sale. Am vrut sa spun o
poveste despre ei din dorinta de a arata ca viata copiilor africani este frumoasa, lipsita de griji si vesela. Unele generalizari sunt fortate, iar aceasta poveste nu este adevarata pentru toti copiii africani sau malieni, dar este o poveste vie, pe care multi africani o traiesc zi de zi. Si nu in ultimul rand este povestea mea despre ei.
Violeta Neamtu


Spiritul Africii – Ritual, Traditie, Simbol
Colectia Daniel Homorodean

Expozitia prezinta masti, statui, textile ale triburilor din Africa de Vest si din Africa Centrala, obiecte de ritual si de uz casnic adunate in cursul unor calatorii efectuate de Daniel Homorodean in ultimii patru ani in mai multe tari ale continentului african precum Ghana, Benin, Zambia, Camerun, Republica Democrata Congo, Mali, Togo, Benin.
Exponatele sunt insotite de fotografii realizate de colectionar in Africa, precum si de fise explicative privind aria culturala, etnica si religioasa ilustrata prin obiecte.


 26 iunie - 4 iulie 2012, Sala Acvariu
Master Arte Textile Ambientale/ 2012

Departamentul de Arte Textile si Design Textil va invita marti, 26 Iunie 2012, ora 18.00, la Muzeul National al Taranului Roman, in Sala Acvariu, la vernisajul expozitiei Master Arte Textile Ambientale/2012.

Este un eveniment expozitional universitar organizat si coordonat de lect. univ. dr. Dorina Horatau in care sunt prezentate lucrari de master in arta textila ambientala realizate intre anii 2010 - 2012.
Sunt expuse teme de studiu si cercetare in arta fibrei in care studentii autori desfasoara in fata publicului larg un ansamblu ambiental textil/ instalatie alcatuit din lucrari parietale, spatiale, dar si din obiecte textile de-sine-statatoare.
Deschiderea expozitiei va fi marcata de cuvantul prof. univ. dr. Marilena Preda Sanc.

Amina Burloiu, studenta in anul II master, rememoreaza copilaria intr-un ansamblu spatial/ parietal care atinge problemele sociale contemporane si formuleaza un discurs vizual care reprezinta omul simbol al vietii si al firii in lucrarea intitulata Deconstructie in contemporan.

Ioana Dorofteiu, studenta in anul I master, propune o incercare de cunoastere si o analiza personala prin intermediul celorlalti in proiectul cu tema Lumea mea - influente si interpretari.
Alexandru Sahlean, de asemeni student in anul I master, reconstruieste lumea dupa propriile principii, simturi si emotii in lucrarea cu titlul Equilibrium.




Pana pe 15 iulie 2012, Sala Irina Nicolau
Muzeul Copilariei
Lucruri mici pentru nevoi mari
A treia expozitie, a treia sala


Cea de-a treia expozitie dedicata Muzeului Copilariei, Lucruri mici pentru nevoi mari, isi propune sa paseasca in lumea lucrurilor de care copilul are nevoie zi de zi: hrana, haine, igiena, sanatate, mobilier
si instrumentar gospodaresc pe masura lui.
Ca si pana acum, vom face acest demers referindu-ne atat la fenomenele traditionale, cat si la transformarile lor contemporane. In plus, vom
incerca sa evidentiem specificul romanesc (pe cat posibil si zonal),
in contextul unui model european comun.

In lumea satului, obiectele destinate copilului, vazute prin prisma mentalitatii traditionale, poseda – in majoritatea cazurilor – pe langa functia practic utilitara si o valoare metafizica. Aceasta insusire confera lucrurilor posibilitatea de a transforma un anumit spatiu in spatiu protejat, boala in sanatate, caracterul copilului sau chiar si destinul sau. Recuzita copilului se detaseaza in mod net din inventarul mobilierului si pieselor de uz casnic taranesti tocmai prin surplusul de incarcatura simbolica cerut de vulnerabilitatea pruncului.
La oras, copilul e ajutat sa se dezvolte usor si armonios prin miniaturizarea obiectelor care ii sunt destinate sau prin coduri de culoare (de exemplu, rosu / verde pentru talpa incaltarii drepte sau stangi), dar preocuparea pentru protejarea lui in raport cu cele nevazute s-a pierdut cu trecerea timpului.
Si totusi, poate descoperim ca iconita de la capul patutului sau fundita rosie cusuta pe boneta marturisesc altceva...




19 mai – 15 iulie 2012, Sala Foaier
Dobrogea. Intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului
O expozitie, trei muzee


Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul National de Geologie al Institutului Geologic din Romania au placerea de a va anunta deschiderea expozitiei Dobrogea. Intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului.
Aceasta expozitie, implicand numeroase institutii si centre de cercetare romane si franceze, va prezenta bogatul patrimoniu al Dobrogei, prin rezultatele cooperarii stiintifice franco-romane in domeniile arheologiei, geologiei si al protejarii biodiversitatii.
Acest eveniment este inedit atat prin continutul sau, anumite piese de colectie fiind prezentate pentru prima data marelui public, cat siprin structura sa, deoarece expozitia va avea loc simultan in trei muzee: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul National de Geologie al
Institutului Geologic din Romania.

La Muzeul National al Taranului Roman, expozitia deschisa la Sala Foaier, se articuleaza in jurul omului, a prezentei sale pe teritoriul Dobrogei, din cele mai vechi timpuri si pana in prezent. Arheologi si
etnologi vor recompune un spatiu in care isi vor povesti aventurile, intre bucuria descoperirii si constrangerile stiintifice. Dinexpozitie nu vor lipsi lucruri frumoase specifice acestei zone precum tesaturi, obiecte din lemn, ceramica, icoane, podoabe, mobilier, dar si muzici dobrogene.

La Muzeul National de Geologie, expozitia va prezenta publicului fosile din Jurasic, Cretacic si Neogen descoperite de paleontologii romani si francezi pe teritoriul Dobrogei: oase de pinipede (foci fosile) si de pasari fosile, lemne pietrificate, roci din Paleozoic precum si diverse moluste fosile.

Iar Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, celebru pentru cercetarile sale stiintifice privind biodiversitatea – o tema cu un important impact social, va arata publicului vizitator bogatia rezervatiei biosferei Delta Dunarii, pestera Movile – o viata bizara intr-un mediu ostil, dar si filme ale descoperirilor stiintifice ale
expeditiilor oceanografice.

Comisarul expozitiei: Dr. Prof. Jean-Paul Saint Martin, Muzeul
National de Istorie Naturala din Paris





29 - 30 iunie 2012, in curtea MTR
D'ale Gurii Dunarii
Festival gastronomic si eco-cultural

Pe 29 si 30 iunie serbam Ziua Dunarii la cea de-a patra editie a festivalului gastronomic si eco-cultural D'ale Gurii Dunarii.

In curtea Muzeului Taranului vom gusta cele mai alese feluri ale Deltei, pregatite cu spor de bucatari priceputi din Delta. Condimentam cu muzici si dansuri alese si invatam sa impletim obiecte artizanale.

Daca reteta asta suna la fel de bine pentru voi ca si pentru noi, va invitam sa savurati Dunarea si Delta la prima editie "de Bucuresti" a festivalului nostru.

Masa si dansul (aka programul) pe www.salvatidelta.ro

Eveniment organizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta.





Pana pe 31 august 2012, Muzeul Udriste Nasturel din Heresti, Judetul Giurgiu
Piatra si lutul
Expozitie de ceramica



Voteaza


Pe acelasi subiect: delta | master | televizor | computer | Africa | Zambia | Camerun
Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Pentru copii
Haideti tineri titani la film
Haideti, tineri titani, la film!

Un film de animatie pentru copii si parinti, dublat in limba romana Daca va uitati deja la aventurile Tinerilor Titani pe canalul Cartoon Network atunci cu siguranta deja ii iubiti pe Robin, Cyborg, ...

Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai
Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai

Nikolai Nosov, Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai , Editura Humanitas, colectia Humanitas Junior, 2018 Una dintre cartile copilariei pentru mai multe generatii revine la editura ...

Activitati de Ziua Copilului in Parcul Cismigiu din Bucuresti
Activitati de Ziua Copilului in Parcul Cismigiu din Bucuresti

Pe 1 iunie , de Ziua Copilului , cei mici sunt asteptati in Parcul Cismigiu din Bucuresti pentru a participa la activitati si jocuri amuzante. Vor avea loc spectacole de dans, concerte sustinute de ...

Atelier de Carte Obiect pentru copii de toate varstele
Atelier de Carte Obiect pentru copii de toate varstele

In data de 13 mai 2017 , Muzeul National al Literaturii Romane organizeaza proiectul Carte Obiect , prin care isi propune sa dezvolte imaginatia copiilor si sa ii invete sa considere arta ca parte ...

Spectacolul Carina pe drumul spre casa ajunge la Timisoara si in alte trei orase din tara
Spectacolul - Carina pe drumul spre casa - ajunge la Timisoara si in alte trei orase din tara

In perioada 27 martie – 6 aprilie 2017 , copiii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani din orasele Timisoara, Arad, Buzau si Constanta sunt asteptati la spectacolul de teatru ” Carina pe ...

miniLibri singurul targ de carte pentru copii 7 9 decembrie
miniLibri - singurul targ de carte pentru copii, 7-9 decembrie

Anul acesta, miniLibri , singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor se desfasoara intre 7 si 9 decembrie la Mall Plaza Romania. Scopul evenimentului este sa starneasca interesul copiilor pentru ...

Povesti si filme. Cenusareasa.

Cenusareasa a fost cea de a 12-a productie de lung metraj a studiourilor Disney si unul dintre cele mai cunoscute filme ale companiei, mai ales datorita popularitatii basmului. Lansat in cinematografe ...

Scrabble

La inceputul anilor '30, un arhitect somer pe nume Alfred Mosher Butts a vrut sa inventeze un nou joc. Dupa ce a studiat indelung ce exista deja pe piata, si-a dat seama ca jocurile puteau fi ...

Poezii si cantece de primavara

imagine: Elena Bissinger Pentru tine, primăvară de Otilia Cazimir Şiruri negre de cocoare, Ploi călduţe şi uşoare, Fir de ghiocel plăpând, Cântec ...

Premiere Minimax in luna mai
Premiere Minimax in luna mai

Premiere Minimax in luna mai: Pound puppies, un catelus pentru fiecare copil - Zilnic in luna mai Orice animal de casa are nevoie de un stapan iubitor si orice om are nevoie de un animal favorit. ...

H2O - povesti cu sirene

Emma, Cleo si Rikki sunt trei adolescente care au reusit sa transforme un serial pentru tineret, produs in Australia, intr-un adevarat fenomen care pare sa stranga si mai multi fani de la un episod la ...

Veronica Film intreg
Veronica (Film intreg)

Filmul "Veronica", o capodopera a cinematografiei romanesti din anul 1973, cu actori precum Dem Radulescu, Lulu Mihaescu si Margareta Paslaru este si astazi un film incantator pentru copii. ...

Frumoasa si Bestia. Basme si filme.

Frumoasa si Bestia , o productie din 1991 a Walt Disney Feature Animation, este cea de a 30-a realizare din seria filmelor de animatie considerate clasice care poarta semnatura acestei companii. ...

Jocuri. Monopoly.

www.artline.ro Ca unul dintre cele mai populare jocuri, Monopoly are legenda sa. Se spune ca ar fi fost inventat de Charles Darrow, un inginer din Germantown, Pennsylvania. Acesta ar fi creat jocul ...

Filme si povesti. Alba ca Zapada si cei sapte pitici.

Alba ca Zapada si cei sapte pitici a fost primul film de animatie realizat de Walt Disney Productions folosind tehnologia Technicolor, premiera avand loc pe 21 decembrie 1937, iar pelicula incepand sa ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline